SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA


Aku sekali lagi berpeluang hari ini untuk turut sama dalam sidang Dewan Negeri, mesyuarat pertama penggal ke 4 DUN Kedah yang ke 12.  Ramai pemerhati dari kalangan pelajar turut hadir.  Wartawan-wartawan dari pelbagai media juga hadir.  Sidang bermula pada jam 9.00 pagi di mulai dengan pertanyaan mulut oleh YB ADUN Bakar Bata yang juga pengerusi BPUNK, Dato' Paduka Ahmad Bashah Md Hanipah.

Soalannya berkaitan dengan peruntukan dana oleh kerajaan pusat kepada kerajaan negeri untuk kos penyelenggaraan jalan-jalan negeri.  Beliau mencabar kerjaan negeri untuk menafikan dkawaan oleh Kementerian Kerja Raya tentang penyalahgunaan dana peruntukan berkenaan.

EXCO berkenaan ,iaitu Fakhurozzi bangun menjawab.  Tetapi jawapannya amatlah mengejutkan mereka yang hadir didalam dewan apabila jawapannya tidak dapat langsung menerangkan secara konkrit berkaitan soalan asal.  Malah selepas di asak dengan soalan-soalan tambahan, beliau dengan jelas hilang kawalan terhadap setiap soalan sehingga seperti biasa speaker dewan akan terus memotong perbahasan dalam dsewan yang mukia melalui kuasa yang ada di tangan beliau.  Ketika inilah semua ahli dewan di maklumkan ujudnya TABUNG AMANAH JALANRAYA.  Dan nampak jelas beliau tidak membuat 'homework' sebelum memasuki sedang dewan, mungkin sibuk berceramah dari menjalankan tugas sebagai EXCO kerajaan negeri.

Peruntukan sepanjang tahun 2010 adalah RM147, 575,242.00 juta, tetapi hanya dibelanjakan sebanyak RM54,355,736.43juta sahaja.  Mana pergi duit yang selebihnya iaitu RM93,219,505.57?  Itu untuk tahun 2010.  Manakala untuk tahun 2011 pula kerajaan pusat telah memperuntukkan puluhan juta juga, jadi berapa pula duit dari peruntukan dana penyelenggaraan untuk tahun 2011 telah digunakan sehingga Jun 2011? Dan tentulah jumlahnya menjadi bertambah didalam TABUNG AMANAH JALANRAYA.Aku percaya jumlahnya sudah tentu melebihi seratu juta ringgit.  Apa gunanya duit ini disimpan sebegitu banyak walhal masih banyak jalan-jalan negeri yang amat teruk keadaannya?  Benarkah ianya TABUNG AMANAH JALANRAYA. atau TABUNG PILIHANRAYA?


1 Responses to Sidang DUN Kedah: TABUNG AMANAH JALANRAYA atau TABUNG PILIHANRAYA? .

 1. Anonymous Says:
 2. memang betui skrg zaman pas gunakan helah, dulu umno sama gak gunakan helah bila menjawab...semua wakil rakyat tak boleh pakai cuma seorang sahaja yang boleh dan berkaliber iaitu tajudin belantek kan...kan...kan...

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO