SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

ALI MESHOLAT KELAJAAN NEGELI KETAH!

Posted by detguaq12 Monday, July 18, 2011


Selepas keluar dari pakatan rakyat, ADUN Bakar Arang sekarang ini adalah ADUN bebas.  YB Tan Wei Shu dulunya memegang portfolio Pengerusi J/Kuasa Alam Sekitar, Hal Ehwal Masyarakat Cina dan Pengangkutan dan kini diganti oleh YB Sidam iaitu YB Tan Chow Kang(TCK).

Hari ini soalan  terakhir dari keseluruhan soalan yang cukup banyak disoal dalam dewan ialah berkaitan denga nsoal pengangkutan awam.  Soalan nombor empatdari bertan-taqn soalan dewan ini datangnya dari ADUN Bukit Pinang.  Sudah tentulah jawapannya mestilah datang dari Pengerusi portfolio berkenaan.  Riuh rendah satu dewan bila EXCO ini mula membuak mulut.  Manakan tidak, dengan jawaapnnya yang cukup 'jelas' kepeletan cina yang cukup keras membuat seluruh YB dari BN secara spontan menyebut "Faham! Faham! Faham!"  walaupun sebenarnya septatah haram mereka tidak memahami apa yang ingin diperjelaskan oleh Tan Choe Kang.

Agaknya sampai hari inipun YB ini tidak menyangka yang beliau daapt menjadi wakil rakyat!  Beliau lebih layak menjadi guru bahasa mandarin berbanding wakil rakyat!  YB ini sepatutnya telah mengambil peluang selama tiga tahun menjadi wakil rakyat dengan mengambil kelas tambahan Bahasa MELAYU dengan elaun-elaun yang beliau terima sebagai ADUN dan EXCO Kerajaan Negeri!  Malangnya sehingga mandat hampir ranum Bahasa Malaysianya cukup MEMALUKAN DEWAN.

Jika disebelah ADUN Barisan Nasional terbahak-bahak melihat TCK ini terkial-kila menyelami perbendaharaan sehingga tercungap-cunggap menjawab, aku tengok muka OstadAzizan macam udang kena bakar, kalau lajak sedimit waktu persidangan, aku rasa silap-silap ambulan kena datang kedewan persidangan DUN untuk ambil Ostad Eizan dan di kejarkan ke KMC kerana serangan JANTUNG!!!  Waahi kabinet sarkaas Kedah!!!  takjat tu swajakah kualiti ALI MESHOLAT KELAJAAN NEGELI KETAH yang ata????  HAIYAAAAA!!!!

Nak dengar betapa petah dan bakunya Bahasa Melayu TCK ni?

Dengar..................

0 Responses to ALI MESHOLAT KELAJAAN NEGELI KETAH!

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO