SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

ANTARA BERNAMA DAN MALASNYAKINI.

Posted by detguaq12 Friday, July 29, 2011
MIC: Belum tentu India sokong BN
S Pathmawathy
Jul 28, 11
4:04pm
Kongsi 159
Sokongan masyarakat India kepada kerajaan BN masih menjadi persoalan, kata presiden MIC Datuk G Palanivel, yang juga mengakui partinya dan juga BN hilang sebahagian besar sokongan pada pilihan raya umum 2008.

NONE"Kami (masyarakat India di Malaysia) hanya dibantu semasa pilihan raya kecil dengan pemberian kecil, peruntukan kerdil untuk sekolah, kuil, pinjaman mudah - (tetapi) kami perlukan bantuan berkenaan dalam skala besar. Hanya dengan itu, masyarakat India akan kembali menyokong kerana tidak ada sesiapa yang boleh kami harapkan kecuali kerajaan BN,” katanya pada sidang media hari ini.

Dengan spekulasi bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak akan membubarkan Dewan Rakyat pada akhir tahun ini bagi membolehkan pilihan raya umum ke-13 diadakan, Palanivel berkata penyelesaian segera diperlukan bagi manangani masalah masyarakat India itu.

"Jika mereka (BN) bantu, maka kita akan dalam keadaan baik. Kita perlukan bantuan, Masyarakat ini adalah masyarakat minoriti... kita bukan masyarakat majoriti, hanya minoriti,” katanya yang juga adalah timbalan menteri industri perladangan dan komoditi.


28 Julai, 2011 18:11 PM
Palanivel Perkukuhkan MIC Untuk Hadapi Pilihan Raya Umum Ke-13
KUALA LUMPUR, 29 Julai (Bernama) -- Dalam usaha memenangi semula kepercayaan pengundi India kepada gagasan Barisan Nasional (BN), MIC akan meningkatkan persiapan untuk menghadapi pilihan raya umum ke-13.
Presiden MIC Datuk G Palanivel akan mengemudi parti menuju ke arah itu.
Hujung minggu ini, beliau akan menyampaikan ucapan sulungnya selaku Presiden parti pada Perhimpunan Agung Tahunan (AGM) ke-65 MIC.
Menjelang AGM itu, Setiausaha Agung MIC S Murugesan berkata: "Kami (MIC) telah memperluaskan pangkalan data pengundi dengan melaksanakan langkah penentusahan dan pendaftaran pengundi di kesemua 4,300 cawangan parti di seluruh negara.
"Keutamaan segera adalah untuk memastikan lebih 100,000 anggota parti didaftarkan sebagai pengundi.
"Dengan bantuan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), MIC akan turut mendaftar pengundi baru," katanya kepada Bernama dalam temu bual eksklusif di ibu pejabat MIC di sini.
Pada masa ini, MIC mempunyai lebih 630,000 anggota.
Selanjutnya, Murugesan berkata parti itu akan turut mengkaji cadangan Umno dan MCA untuk memperluaskan pangkalan data pengundi, dan berganding bahu dengan parti komponen BN untuk meraih undi masyarakat India dalam pilihan raya umum, seperti yang dilakukan sebelum ini.
-- BERNAMA

Melihat kedua-dua berita diatas, satu dari MALASNYAKINI dan BERNAMA tentunya kita boeh melihat bahawa dalam BERNAMA berita ini dipetik secara langsung oleh wartawannya manakala dalam MALASNYAKINI, wartawan berkenaan pula telah menulis dengan membuat tafsiran dari apa yang diucapkan secara lateral oleh Palanivel.  Maka terhamburlah tulisan yang sengaja mengundang persepsi.  RrrrAKYAT tidak boleh lagi dibiarkan hanyut dalam kejahilan corak penulisan yang diolah dari ucapan sebenar seseorang pemimpin.

Sebab itulahaku lebih suka menyalin ucapan mereka dalam bentuk rakaman percakapan, kerana aku boleh mendengar balik bila-bila masa apa yang sebenarnya yang dilepaskan dari bibir mereka, bukan yang dilepaskan oleh tangan binal wartawan LIAR.

0 Responses to ANTARA BERNAMA DAN MALASNYAKINI.

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO