SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

KES TBH: Tentu Banyak Duit Rakyat diHabiskan.

Posted by DETGUAQ Friday, July 22, 2011Setelah dengan rasminya kerajaan Malaysia yang berdaulat lagi aman ini memaklumkan secara rasmi sebab-sebab kematian TBH, seorang rakyat Malaysia yang mati membunuh diri, tentulah persoalan berkaitan cara beliau mati tidak lagi sepatutnya dan tida siapa lagi yang boleh mempertikaikannya.

Yang terus menjadi persoalan di minda aku dan beberapa orang kawan lagi semasa pekena '3 layer cofee' tengah malam tadi ialah berapa banyakkah kerajaan telah menanggung kos akibat inkues yang di buat.  Dan tentulah amat merugikan jika diakhirnya hanya demi untuk memuaskan nafsu politik beberapa kerat pemimpin pembangkang yang cuba mengalih dan memutarbelitkan isu sebenar kematian kepada isu politik tidak beretika jawapannya tetap sama, iaitu BUNUH DIRI.

Selesai satu. Yang tak selesai-selesai ialah isu tangguh menangguh oleh B A B I dalam kes liwat beliau.  Duduk tak duduk dah lebih dari 3 tahun kes beliau diTUNDA.  Agaknya kalau kes tunda kenderaan, tentulah tokey trak tunda dah kaya raya.  Tetapi dalam kes liwat B A B I yang asyik main tangguh ini, rakyat terus berada dalam kerugian dari pelbagai aspek.  Antaranya ialah rugi masa.  Inilah yang paling ketara sekali bila rakyat terpaksa mengorbankan masa mereka untuk terus mengikuti kes ini umpama melihat perlawanan tinju diantara LABU dan LABI. Begitu juga sipenuduh yang telah membawa bukti yang cukup nyata dalam kes pertuduhan ini,iaitu sdr SAIFUL BUKHARI.  Semuga kerajaan tidak terus membazirkan masa dan duit rakyat dalam kes ini.

NO MORE DELAYING TACTICS!


0 Responses to KES TBH: Tentu Banyak Duit Rakyat diHabiskan.

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO