SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Sampai keNazakpun Kak Jijah Tak Akan Mengaku.

Posted by DETGUAQ11 Friday, August 5, 2011


Selagi bergelar isteri sehingga dalam nazakpun Kak Jijah tidak akan mengaku.  Dan sampai nazak juga selagi B A B I adalah suami kepada Kak Jijah akan terus tersenyum.  Semua yang Kak Jijah buat itu semata-mata nak tutup aib dan menahan maruah diri dan anak-anak dari dihina.  Dan semua perbuatan Kak Jijah itu pula disambut dengan penuh senyuman oleh B A B I. Ia adalah lesen terbesar untuk beliau teruskan aksi beliau.

Setakat penafian oleh orang luar, itu tak cukup ampuh. Tak cukup kuat untuk bertahan. Tapi semua itu akan lebur bila tiba masanya.

Dan selama 3 hari bermula08/08/2011) B A B I akan sekali lagi mengunjungi mahkamah untuk mempertahankan diri beliau dari tuduhan liwat ke atas saudara Saiful Bukhari.  Seperti dijangka beliau akan mengarahkan peguam, setelah terlebih dahulu pasukan peguamnya mengarahkan beliau untuk memanggil beberapa saksi yang tidak berkaitanpun dengan kes beliau.  Tujuannya mudah sahaja, iaitu ingin melengah-lengahkan kes agar ia terus berpanjangan.Selagi kes ini tidak dapat diselesaikan, selagi itulah karier politiknya mendapat sedikit suntikan 'nyawa'.  Allah Al A'laam...

Kupasan dalam Minda Intelek Melayu boleh memperjelaskan trick B A B I untuk melengah-lengahkan kes ini keran untuk memenanginya adalah sukar memandangkan segala bukti kukuh yang ada ternyata tidak menyebelahi B A B I.  Mari kita baca kupasan yang cukup kukuh oleh Minda Intelek Melayu:

Apakah sebenarnya sebutan pertuduhan asal Anwar Ibrahim? Sila baca di bawah :-

Mungkin tulisan di dalam gambar di atas tidak berapa jelas. Makanya penulis tulis kembali dakwaan kepada Anwar Ibrahim supaya lebih jelas :-


"Bahawa kamu (Anwar Ibrahim), pada 26hb Jun 2008 antara jam 3.01 petang dan 4.30 petang di alamat Unit 11-5-1, Desa Damanasara Condominium, No. 99, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara dalam Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur telah dengan sengaja melakukan persetubuhan yang bertentangan dengan aturan tabii dengan Mohd Saiful Bukhari bin Azlan dengan memasukkan zakar kamu di dalam duburnya; dan oleh yang demikian kamu telah melakukan satu kesalahan yang boleh dihukum di bawah seksyen 377B Kanun Keseksaan."
Kita tentu berasa mual apabila membaca dakwaan terhadap Anwar Ibrahim tersebut. Malangnya, "justice delayed is justice denied" di dalam kamus pnghakiman. Realitinya, melengah-lengahkan kes akan mengguatkan lagi kebarangkalian bahawa tertuduh memang bersalah.

Sekarang,

1. Mereka yang tidak melakukan aturan tabii seperti di dalam pertuduhan di atas, akan dipanggil.

2. Mereka yang tidak terlibat di dalam aktiviti 'masuk keluar' melalui 'pintu belakang' yang akan menjawab keseronokan luar tabii si pesalah!

3. Ada pihak lain yang dituntut untuk turut serta di prosiding mahkamah hanya kerana pasangan yang 'bergelut' di Tivolli Villa. Baca sini

We wait and see!
0 Responses to Sampai keNazakpun Kak Jijah Tak Akan Mengaku.

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO