SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

OPERASI HARAM DUMC: KENYATAAN OLEH MBPJ

Posted by detguaq12 Thursday, August 11, 2011

**He he he....MBPJ awal-awal dah ambil sikap 'lepas tangan' dalam hal ini.  Betulkah alsan yang diberi oleh MBPJ?  Siapakah yang akan tampil memberi arahan bagi tujuan ini kalau benar premis itu dipohon untuk beroperasi atas sebab lain tapi sebenarnya menjalankan operasi yang bertentangan dengan permohonan?  Bukankah ini SATU PEMBOHONGAN.  Kristian benarkan penganutnya BERBOHONGKAH?

MBPJ nafi mahu sita gereja DUMC
Jimadie Shah Othman
Ogos 11, 11
12:22pm
Kongsi 15
Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) menafikan mahu menjalankan operasi menyita Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC) di Petaling Jaya atas dakwaan premis itu tidak pernah diluluskan sebagai rumah ibadat.

Timbalan pengarah jabatan penguatkuasaan dan keselamatannya Tun Mohd Izlizam Bahardin berkata, pihaknya tidak menerima sebarang arahan bagi tujuan itu setakat ini.

NONE""Di pihak kami tidak menerima sebarang berita (berkaitan) dan arahan setakat ini.

"Kami tidak terlibat secara langsung atau tidak langsung," katanya ketika diminta mengulas khabar angin bahawa operasi menyita DUMC akan dijalankan bila-bila masa pada hari ini.

Khabar angin yang disebarkan melalui SMS itu antaranya mendakwa operasi itu akan dijalankan kerana DUMC tidak pernah diluluskan sebagai gereja dan permohonan asalnya sebagai pusat komuniti.

SMS itu juga mendakwa operasi itu akan dijalankan bila-bila masa pada hari ini.

'Polis juga boleh bertindak'
Ketika dihubungi Malaysiakini hari ini, Izlizam bagaimapun tidak pasti sekiranya terdapat pihak penguatkuasa lain, seperti polis yang mengambil tindakan itu.

Jelasnya, jika berkaitan isu jenayah, polis juga boleh bertindak menyita sesuatu premis.

NONE"Perkara itu di luar bidang kita," katanya sambil menjelaskan MBPJ hanya boleh bertindak terhadap premis yang tiada lesen.

Ditanya tentang status lesen gereja itu, Izlizam berkata urusan kelulusan rumah ibadat diuruskan jawatankuasa khas di bawah kerajaan negeri dan bukannya MBPJ.

Sementara itu, pejabat DUMC memberitahu Malaysiakini, setakat pagi ini belum ada tanda-tanda ia akan disita mana-mana pihak penguatkuasa.

DUMC menjadi tumpuan apabila Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menyerbu majlis makan malam di perkarangan premis itu pada 3 Ogos lalu.

Operasi itu menjadi kontroversi apabila ia dikaitkan dengan usaha penyebaran agama Kristian terhadap 12 orang Islam yang hadir dalam majlis itu.

0 Responses to OPERASI HARAM DUMC: KENYATAAN OLEH MBPJ

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO