SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

KALAU DAH BANGSA JENIS MENYONDOL!!!

Posted by detguaq12 Monday, August 8, 2011

GUGURKAN MUKRIZ MAHATHIR, GANTIKAN DENGAN KHAIRY JAMALUDDIN

Perang merebut jawatan di dalam kabinet baru yang bakal dirombak oleh Najib Abdul Razak sudah berlaku secara terang-terangan. Pasukan atau simpatisan Khairy Jamaluddin sudah mula mengeluarkan hujah, dalam semua bentuk media dan khabar angin tentang kekananan Khairy Jamaluddin untuk menduduki sebarang imbalan jawatan kabinet.

Blogger Sakmongkol AK47 sudah pun berterus-terang. Di dalam blognya (Sakmongkol AK47) blogger yang merupakan bekas ADUN Pulau Manis dari tahun 2004-2008 (ADUN zaman Abdullah Badawi) menyatakan lima orang pemimpin UMNO wajar digugurkan daripada kabinet kerana hanya bertindak sebagai 'penghias'. Mereka yang dimaksudkannya adalah Mukriz Mahathir, Hishamuddin Hussein Onn, Fuad Zarkashi, Ahmad Maslan dan Anifah Aman.

Menurutnya lagi, Najib Abdul Razak sewajarnya memutuskan terus hubungan atau bayang-bayang pentadbiran Dr.Mahathir dan mencipta kegemilangan dengan pasukannya sendiri.

Aneh benar saranan bekas ADUN yang dinaikkan pada ketika Khairy Jamaluddin menjadi anak muda yang paling berkuasa dahulu. Ketika bukan sahaja Pakatan Rakyat melihat Khairy sebagai bebanan buat UMNO, bahkan ramai dari kalangan UMNO sendiri yang ingin bisul ini dibuang segera, ada pula saranan agar ia diserap menjadi sebahagian daripada pentadbiran. Lebih aneh, ketika Najib disaran memutuskan atau keluar dari bayang-bayang Mahathir, Presiden UMNO itu disaran pula untuk mengutip sisa-sisa dan bangkai berulat dari zaman Abdullah Badawi.

Abdullah Badawi adalah Perdana Menteri Malaysia Ke-5 yang gagal meneruskan kecemerlangan 22 tahun Mahathir, sama ada dari segi sosial, politik mahupun ekonomi, apatah lagi agama. Pasti ramai yang masih tersenyum apabila mengingati semula Islam Hadhari yang dicetuskannya tetapi Hadhari itu sekadar berlegar-legar di kalangan golongan yang rapat dengannya sahaja. Contoh terbaik, perkampungan Hadhari di Terengganu dengan Masjid Kristalnya.

Kita tunggu, apa pula jawapan dan serangan daripada pasukan Mukriz, pasukan Puad Zarkashi, pasukan Ahmad Maslan, pasukan Anifah Aman, pasukan Hishamuddin dan jangan lupa juga pada pasukan baru iaitu PASUKAN EZAM MD.NOR!

Geng-geng UMNO ni memang PAK LAWAK macam Mahfuz Omar dan Saifuddin Ismail Nasution jugak!

0 Responses to KALAU DAH BANGSA JENIS MENYONDOL!!!

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO