SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

UMNO perlu ada biasiswanya sendiri.

Posted by DETGUAQ Friday, May 6, 2011

Dari Kedahtimes:

Biasiswa UMNO ...

Ini bukan nak bodek Datuk Mukhriz, tapi Kedah Times bersependapat dengan beliau dalam isu ini.
Diartikel yang sebelumnya, Kedah Times amat bersetuju juga dengan saranan agar Kolej/Universiti UMNO diwujudkan. Ini hanya cadangan dan jika benar berlaku, maka Alhamdulillah.
Jika saranan untuk wujudkan satu kolej/Universiti UMNO menjadi kenyataan atau sebaliknya, tetapi keperluan satu tabung biasiswa masih amat diperlukan untuk membantu Melayu/Bumiputera yang cemerlang tetapi tercicir daripada memasuki IPTA dan IPTS samada disebabkan sudah penuh atau kerana masalah kewangan.
UMNO harus sebagai sebuah organisasi yang memperjuangkan ALIFF BAA TAA mewujudkan tabung biasisiwa ini.  Ianya harus dibuka kepada semua Melayu/bumiputera yang layak. Dan kita tahu ahli-ahli PAS lah bakal menyerbu untuk mendapatkan sumber kewangn Biasiswa UMNO ini. Tapi tidak mengapa kerana mereka adalah Melayu/Bumiputera. Mereka juga layak!
UMNO mempunyai ramai bijak pandai yang boleh bantu bagaimana mekanisma atau cara untuk mewujudkan biasiswa ini dan yang pentingnya Tabung ini harus berisi. Kalau tiada isi bagaimana nak taja atau bantu Melayu/Bumiputera?
Sekali lagi ditekankan yang ini bukan isu bodek atau sebagainya, tetapi ianya menjadi isu Melayu/Bumiputera. UMNO perlu segera wujudkan tabung seperti ini.
Kedah Times boleh bayangkan ... 'ehhh ko belajar pakai biasiswa mana?' .... dengan bangganya Kedah Times menjawab ... 'Aku atas biasiswa UMNO' ... rasa bangga ... Walaupun Kedah Times tahu yang kedah times ni dah tua untuk dapatkan biasiswa ...
Mukhriz Saran Umno Tawar Biasiswa Dan Tubuh Kolej
PAPAR – Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir Mohamad mencadangkan Umno menawarkan “Biasiswa Umno” dan menubuhkan “Kolej Umno” bagi menyerlahkan peranannya dalam pembangunan belia di negara ini.

Beliau berkata penekanan nama “Umno” dalam cadangan tersebut bagi menunjukkan kepada rakyat khususnya bumiputera, akan sumbangan parti berkenaan dalam pembangunan golongan muda.
Kedua-dua kemudahan ini hendaklah memberi manfaat kepada semua, bukan kepada anak-anak anggota Umno semata-mata, katanya pada sidang media selepas merasmikan mesyuarat perwakilan Pemuda Umno Papar, di sini Ahad.
Mukhriz yang juga Timbalan Pengerusi Umno Kedah berkata langkah itu perlu memandangkan masih ada pelajar bumiputera yang cemerlang namun keciciran daripada menyambung pendidikan ke peringkat lebih tinggi.
Mengulas lanjut, beliau berkata penubuhan kolej itu boleh dilaksanakan dengan mengambil alih institusi sedia ada atau bekerjasama dengan mereka.
....... – BERNAMA

Read more: http://syburi-times.blogspot.com/2011/05/biasiswa-umno.html#ixzz1LXLWUrRx

0 Responses to UMNO perlu ada biasiswanya sendiri.

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO