SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Tarif Elektrik: BLONGKANG dan PORNKANG.

Posted by DETGUAQ Tuesday, May 31, 2011


Apabila kerjaaan bersetuju dengan hasrat TNB menstrukturkan semula tarif elektrik berikutan peningkatan kos bahan api, maka berlumba-lumbalah blogger-blogger pembangkang(blongkang) yang rata-rata mutu persembahan mereka hanya layak di LONGKANG kan bersahut-sahutan dengan portal-portal akhbar online(PORNKANG) ,menyalak umpama pasangan ANJING yang melekat ketika ber!@#$%.

Ntah dia orang baca atau tidak kenyataan terperinci mengenai keperluan TNB menyusun struktur tarif caj elektrik atau tidak akupun tidak tahu, tetapi cara salakan mereka yang seolah-olah takutkan bayangan hitam menjuruskan bahawa mereka tidak membaca secara betul.

Sebagai rakyat, aku juga agak keliru bila TNB mengumumkan kenaikan tarif elektrik, tetapi menarik nafas lega bila aku membaca kenyataan dalam akhbar-akhbar rasmi yang mendapatkan maklumat sahih dari pihak yang tepat, iaitu TNB sendiri.  Rupa-rupanya kenaikan ini tidak membabitkan rakyat jelata, tetapi ia hanya membabitkan pihak-pihak yang menggunakan kuasa elektrik dalam kuantiti yang banyak. Manakala untuk pengguna-pengguna individu yang menggunakan tenaga elektrik yang minima, mereka terus menikmati caj yang serupa seperti dahulu.  Malah mereka yang mendapat pelepasan terus menikmati bekalan tenaga elektrik secara percuma.  Watammat.!

0 Responses to Tarif Elektrik: BLONGKANG dan PORNKANG.

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO