SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Tajam Juga KUKU KAKI ni!

Posted by DETGUAQ11 Thursday, May 26, 2011


Tak Cukup Lagi UMNO Dirosakkan Ker KJ?

Hamlau sekor ni wat perangai lagi. Aritu kata tak mau dah jawatan KP dan tak mau dah bertanding di Rembau. Tiba-tiba otaknya bersimpul dan mulutnya kata dia nak bertanding lagi. Aritu dia cakap tak mau dah semua jawatan sebab dia nampak UMNO kalah. Sekarang, dia nampak UMNO boleh menang, dia pun nak ambik credit.

Ramai dah nampak kaitan KJ ngan Nuar Brahim. Dari sejak mula dia sendiri yang hantar passport Nuar sampailah tindakan2nya dalam UMNO yang rugikan UMNO. UMNO kalah banyak pada PRU 12 sebab dia ngan babah mertuanya. Tapi dia tak pernah ngaku. Dia sentiasa rasa dia betul sebab walaupun penganggur, dia ada banyak duit yang boleh beli ramai orang.

Setiap kali ada PRK, dia mesti buat perangai supaya orang benci UMNO. Dia bawa kereta besar dan mewah masuk kampung. Siap dengan escort lagi. Buat konvoi motor besar-besar yang orang kampung setakat boleh pandang, tak boleh pegang. Dia buat macam tu sebab nak bagi orang kampung yang selama ini menyokong kuat UMNO, jadi benci.

Bila dia dibenci, orang kampung akan benci UMNO sama. UMNO dan seluruh kepimpinan akan disamakan macam KJ. Arrogant, angkuh, sombong, membesar-besarkan diri dan suka menunjuk-nunjuk yang dia orang kaya.

KJ mana pernah cakap macam mana dia boleh jadi jutawan walaupun dia tak ada kerja dan tak ada perniagaan. Yang dia sibuk, orang lain. Bila dah teruk kena belasah, KJ upah orang lain untuk bela dia. Bagi promosi kat dia supaya dia nampak macam bijak sangat.

Dah elok-elok rakyat Malaysia mula nak sokong UMNO, KJ sengaja nak bagi orang ramai marah balik. Ketara sangat motif KJ walaupun alasan dia nak bertanding adalah nak bela orang Melayu.

KJ tu Melayu ke? Dia faham ke cara hidup dan kefahaman orang Melayu?

0 Responses to Tajam Juga KUKU KAKI ni!

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO