SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Selamat Hari Guru, CIKGU

Posted by DETGUAQ11 Sunday, May 15, 2011


Dalam keluarga akupun ada dua orang yang menjadoi guru.  Alhamdulillah sehingga kini mereka tidak pernah menentang UMNO.  mereka sentiasa mengenang budi UMNO kerana kedau-dua mereka dapat melanjutkan pelajaran masong-masing atas usaha pemimpin-pemimpin UMNO kerana mereka tahu kenang jasa.  Jika tidak kerana dasar pragmatik dalam UMNO tidak mungkin mereka cukup selesa dengan penghidupan mereka.

Karier perguruan adalah antara karier yang mendapat bayaran upah kerja bulanan atau gaji yang tinggi.  Ramai dari guru-guru yang kini tinggal dalam banglo-banglo yang sederhana mewah dan mempunyai kenderaan yang selesa kerana gaji yang mereka terima.  betul mereka ada bebanan yang lebih kerana bukan senang mendidik anak dalam zaman di mana ramai ibubapa yang menjadi 'cerdik'pun hasil dari didikan guru tetapi pantang sikap sedikit, cepatnya mereka bertindak menyaman guru-guru jika guru-guru mengambil tindakan terhadap kesalahan murid-murid. Cerdik sangat le tu.....

Anak aku juga baru-baru ini di denda kerana kesalahan di sekolah.  Guru kaunsseling yang juga PK HEM sekolah menjemput aku kesekolah untuk membincangkan mengenai dsiplin anak aku.  Tetapi aku dengan tegas memberitahu mereka bahawa aku leboh suka dengan pendekatan konvensional dalam mendidik dan mendisiplinkan anak-anak. Hukumlah mereka jika mereka terbukti melakukan kesalahan.  Itu adalah hikmah kepada mereka dan juga aku.  Tetapi janganlah menjadi seperti guru dari lkalangan pengikut pasrael yang smpai hati membunuh nak muridnya hanya atas kesalahan yang sebenarnya biasa bagi sesetengah anak-anka yang sedang membesar tetapi jika dididik dengan berhikmah mereka akan tinggalkan perkara-perkara negatif yang sedang mereka lakukan.  Sesetengah anak-anak tidak tahupun, hanya meniru aksi orang lain tanpa mengetahui natijahnya, tambah-tambah sehingga di bunuh!

0 Responses to Selamat Hari Guru, CIKGU

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO