SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Belang DAP terserlah di Serawak selepas Pulau Pinang.

Posted by DETGUAQ Friday, May 6, 2011


Nampaknya jika kita akur dengan permainan berkaitan nombor dalam politik, maka kita juga harus akui bahawa itulah juga perkara yang akan berlaku dalam mana-mana gabungan parti-parti yang bertanding dan mendapat mandat serta kuasa dari rakyat yang mengundi.

Di Serawak, hari ini DAPig menempelak Ketua Pembangkang berkaitan Kabinet Bayangan di Serawak kerana mereka menganggap apa yang di umumkan oleh DAPig, sebagai parti yang paling banyak memenangi kerusi dalam pakatan haram adalah pelan yang wajib di terima oleh lain-lain parti gabungan. Ketua Pembangkang tidak mempunyai kuasa untuk mengatur kabinet bayangan kerana parti kencing rakyat yang beliau kepalai hanya memenangi tiga kerusi berbanding apa yang telah di menangi oleh DAPig. mencerminkan pandangan hasil dari keputusan secara kolektif sebagai sebuah gabungan, sebaliknya ia hanya pengumuman monolateral seorang yang perasan bahawa dia tahu segalanya mengenai politik.  Atas sebab itu juga dia menyatakan bahawa dia yakin pas tidak akan meninggalkan pakatan rakyat walhal pas sendiri tidak pernah mengeluarkan apa-apa kenyataan resmi walaupun arus di bawah sudah meulai menampakkan kocakan yang tidak searus dengan aliran di peringkat atas parti.

Aku bukan mendoakan, tetapi menurut congakan aku, pakatan rapuh ini sudah semakin menghampiri pakatan reput dan akhirnya akan menjadi pakatan redam....FUNDAMENTAL masing-masing jauh berbeza!

0 Responses to Belang DAP terserlah di Serawak selepas Pulau Pinang.

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO