SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Aku menjadi kaget bilka terbaca sebuah artikel dalam agendadaily yang tajuknya saja sudah membuat rakyat semua berfikir apakah patut kalam sebegitu keluar dari mulut seorang Menteri Besar.  Orang yang memegang gelaran YAB.

Kenyataan terbaru seorang yang memakai gelaran YAB MB yang sebelum ini galak melabelkan Kerajaan Persekutuan sebagai Beruk Naik Nyioq walhal diri sendiri umpama beruk dapat bunga amatlah menyingkeykan hati aku. Adakah patut sehingga sebegitu untuk dia menunjukkan kuasa walaupun dia sememangnya sedang berkuasa sekarang ini atas kerusi MB Kedah.  Bukankah kenyataan untuk merampas tanah itu lebih merupakan satu ugutan walaupun pada dasarnya pejabat daerah di Daerah Kubang Pasu ada hak, walaupun PTG ada hak.

Tentunya hak mengurus tadbir negeri dengan pelbagai kaedah boleh di lakukan.  Ini termasuklah dengan cara paling baik, iaitu melalui kaedah timbang rasa dan budi bicara.  Tetapi jika Ostad Azizan tetap memilih cara yang beliau rasakan itu adalah hak 'prerogative' nya, hak partinya yang mendominasi kerajaan, maka teruskanlah...TAHNIAH kepda KEDAH SEJAHTERA.....

Apakah selepas merampas tanah UUM itu selepas ini dia mampu menguruskan UUM sebaik yang di urus sekarang ini?  Sedangkan track record beliau sebagai seorang pentadbir sebuah institusi pengajian tinggi yilek!  Betul dulu beliau pernah menjadi seorang pensyarah, tetapi tentunya tugas sebagai seorang pensyarah tidak m,enyamai tugas sebagai seorang pentadbir IPT dan ia juga tidak sama dengan tugas yang disandang oleh beliau sekarang ini. Sedangkan nak urus penghantaran balik anak-anak Kedah ke Mesirpun di anggap bebanan, bagaimana pulaklah ropanya untuk dia menguruskan perjalanan UUM.  Sedangkan krisis KUINpun sampai berakhir dengan molotov koktail, apa pula kesudahannya jika di biarkan dia mengurus UUM? Yang PASTInya ciri-ciri BERUK DAPAT BUNGA amat menyamai Menteri Besaq Peghongoih ni.

3 Responses to Dah Betul-Betul jadi Belanda Minta Tanah! AZIZAN Nak Rampas Tanah UUM!

 1. x uum Says:
 2. bukan ka ada seorang exco nak jadikan kedah ni "belanda". ini baru betoi2 belanda. bab masalah rakyat mana dia tau kerana jawapannya tak tau. yg dia tau nak chenge saja tapi tak kena tempat. hari tu dia kata kerajaan federal spt beruk naik nyok, kerajaan negeri pulak spt kera dpt bunga

   
 3. Anonymous Says:
 4. pas sebenarnya tersepit, tersepit angkara kebodohan sendiri, membawa masuk (2) kuda trojan, kononnya untuk mengukuhkan parti, tetapi akibatnya menghancurkan perjuangan - mana perjuangan negara isle kalau kena langkah mayat karpal sing dulu, macam mana nak langkah mayat karpal singh kalau kuda trojan milik dap ada dalam pas - sayap non muslim penyokong pas. khabarnya sayap ini makin kuat mengcekam pas. macam mana tak defend nwar, kuda trojan kedua akan tendang sesiapa yang tidak sokong nwar - geng edorgan. pas kini ibarat orang diserang barah satu barah hati - sokong orang yang rosak akhlak - sokong peliwat kedua barah tulang - bersekutu orang yang menentang teras perjuangan pas - negara islam - ustaz karpal singh dan khalifah lim ket siam.

   
 5. detguaq Says:
 6. he he he...nak buat komen dalam FB pun boleh dah.....

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO