SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Sibuk Rekacipta Salah Orang, Terdedah Salah Sendiri

Posted by DETGUAQ Sunday, May 22, 2011

Semalam, ketika dalam bilik persidangan Media diKompleks Pejabat Pendidikan Daerah Baling/Sik semasa kehadiran TPM, Tan Sri Muhyiddin Yassin di Baling atas dua urusan, iaitu merasmikan Sidang Perwakilan UMNO Bahagian Baling dan juga Perasmian Kompleks Pejabat Pendidikan Daerah Baling/Sik aku cukup terkejut ketika dalam banyak-banyak soalan salah seorang wartawan bertanyakan mengenai kemelut perlembagaan yang berlaku dalam parti kian rebah aka pkr.  Ia adalah berkemungkinan pertubuhan itu akan di haramkan. Aku terkejut kerana inilah kali pertama berita ini aku dengar, mungkin kerana dah 2 hari tidak senpat 'concerntrate' dengan internet.


Lalu Tan Sri menjawab bahawa ia tiada kaitan dengan UMNO walaupun seperti biasa Omegay Doll akan segera menuding jari kepada UMNO.  Tan Sri Muhyiddin berkata dia cuukp hairan dengan sikap Omegay Doll yang cukup ringan mulut untuk menuduh UMNO dalam pelbagai perkara termasuklah isu berkaitan pertubuhan ini yang telah di arahkan oleh ROS untuk memberi alasan mengapa mereka tidak patut di haramkan kerana telah melanggar beberapa peraturan yang telah di tetapkan oleh kerajaan sejak sekian lama.
 Malah Omegay Doll turut melibatkan kemelut dalaman mereka dengan strategi UMNO/BN dalam mendepani  PRU yang ke 13 nanti.  Tan Sri Muhyiddin sekali lagi menafikankannya kerana isu pkr lebih kepada kesilapan mereka sendiri dan bukan pkr sahaja pernah menhadapi perkara yang sama, malah banyak lagi pertubuhan-pertubuhan yang lain juga pernah di ambil tindakan yang serupa.

Bila salah seorang wartawan dari TV3, iaitu Tuan Haji Hanim membangkitkan bahawa UMNO juga pernah di haramkan oleh pendaftar pertubuhan dahulu dan tidak pernah menuding jari kepada sesiapa malah dengan segera menangani kemelut itu dengan segera, maka apabila pkr diminta memberi alasan oleh ROS, tidak sepatutnya Omegay Doll melutong kesarong kepada UMNO/BN. FOBIA TAHAP TRAUMA BETULLAH OMEGAY DOLL NI!

1 Responses to Sibuk Rekacipta Salah Orang, Terdedah Salah Sendiri

 1. Mahawangsa Says:
 2. Sikit sebanyak ada jari-jari halus main dari dalam.UMNO dfiharamkan dulu pun atas strategi Dr M masa tu jadi PM.Dia nak buat pemutihan dalam UMNO .Nak tendang geng Tengku Razali termasuklah Rais Yatim yg dah bakar jambatan.Dalam politik mana ada lurus bendul.Baru jadi ketua bahagian dan cawangan pun dah pandai pekena kawan.Ini kan pula lebih tinggi dari itu.

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO