SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

UUM SENGSARA!

Posted by Det Guaq9 Tuesday, April 19, 2011Apa yang di paparkan oleh papa gomo mengenai kenaikan cukai tanah yang dipaksakan ke atas Universiti Utara Malaysia adalah satu perkara yang cukup mengejutkan.  Aku sebenarnya baru semalam berbual dengan salah seorang pemimpin BN Kedah yang rapat dengan Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak.  Malah nilai yang di maklumkan oleh papa gomo adalah bertepatan dengan jumlah kenaikan cukai yang di paksakan ke atas UUM.  Malang sungguh nasib siswa-siswi yang tengah menderita akibat kekurangn bekalan air bersih sehingga kinu tiba-tiba pihak pengurusannya pula di tekan dengan kenaikan kadar cukai tanah sehingga 10kali ganda!!!

Ironinya, mengapakah Kerajaan Kedah yang begitu bangga dengan slogan sejahteranya sanggup menekan sebuah intitusi pengajian tinggi yang unggul dalam melahirkan profesional dalam pengurusan?  Adakah kerana dendam akinbat kekalaha ncemerlang pasrael di Serawak maka UUM di jadikan kelambu untuk dibakar?

Atau adakah kerana marahkan pencetus idea kepada keujudan UUM, iaitu negarawan malaysia yang juga bekas Perdana Menteri tersohor di seantero dunia yang denga nselamba menempelak keOMEGAYAN  ANUwar si Maharaja Penipu ketika berucap di Serawak?

Atau adakah hanya kerana hendak menampung perbelanjaan mengurus negeri Kedah yang semakin hari semakin cheHAD sumbernya?  Takkan dah tak mampu nak bayar gaji kakitangan kerajaan negeri kot? Bukankah cukai dari hasil hiburan cukup tinggi?  Begitu juga dengan cukai dari hasil menggondolkan hutan-hutan negeri Kedah! Kedah Belanda ke Ayam Belanda yang kena sembelih ni?

0 Responses to UUM SENGSARA!

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO