SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Skrip Lama Plot Baru atau Plot Lama Skrip Baru.

Posted by Det Guaq9 Friday, April 29, 2011


Melihat keletah dan telatah Nuat Brahim ketika meladeni para wartawan selepas keluar dari premis yang anggotanya cukup di benci oleh Nuat Brahim iaitu anggota polis yang cukup sabar dengan perangai setannya membuat aku teringat kisah arsenik dan pendakap leher yang menjadi rencah utama dalam menjamu selera politik rakyat Malaysia pada satu ketika dulu.Hari ini aku yakin skrip yang sama akan di praktikkan semula tetapi dengan mengubah bait-bait tertentu dalam skrip lama agar menampakkan ianya berbeza walapun sedikit demi untuk menggambarkan beliau kini dalam keadaan genting. Genting dari segi kesihatan dan genting dari segi keselamatan.

Beberapa pelakon tambahan yang boleh di katakan dari kalangan artis politik yang sama akan menjalankan watak-watak mereka walaupun sebelum ini mereka kelihatan cukup gagal terhadapa watak yang di serahkan. Jijah sehingga kini gagal menunjukkan jam Omega. Begitu juga Rafizi hingga kini gagal mematahkan hujah mengenai ketidak hadiran di maya selaam 2 jam , masa yagn sama ketika Nuat Brahim mendayung bersama China Doll.
Setelah lakonannya yang menunjukkan sakit belakang beliau kembali menyerang gagal untuk meyakinkan rakyat kecuali kaldai-kaldainya, hari ini dan pada hari-hari yang berikutnya aku menjangkakan Nuat akan mencuba beberapa skrip tambahan dan costume baru untuk di padankan dengan plot baru adegan politiknya.

Antara yang mungkin beliau gunakan untuk menunjukakan bahawa jasadnya sedang terancam ialah dengan mengarahkan pencacai-pencacai kunyit nya untuk membuat laporan polis(aiiii...nak perguna polis ke?) kononnya kenderaan mewahnya iaitu sebuah mercedez hitam telah di sabo. penjilat-penjilat beliau akan mengerumuni balai-balai tertentu untuk membuat laporan kononnya salah satu skru pada tayar kereta mewahnya itu telah di longgarkan supaya kemalangan boleh berlaku sehingga menyebabkan beliau cedera parah atau mungkin boleh terbunuh!  Maklumat yang saya terima dari kalangan rakyat Malaysia sendiri ini mengatakan antara watak-watak yang akan di arahkan untuk menyondol kaunter-kaunter aduan polis ialah samada eekmal atau berahim yakob jika tidakpun sani.  Pilihan terakhir untuk menjayakan watak berkenan ialah sam ketot kerana artis politik ini adlaah antara artis yang cukup rendah nilai mutu seni lakonnya.  Sam ketot hanya di ibarakan sebagai akar sekiranya rotan tiada.

0 Responses to Skrip Lama Plot Baru atau Plot Lama Skrip Baru.

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO