SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Jangan Permainkan Sembahyang Hajat.

Posted by Det Guaq9 Friday, April 29, 2011


Tengahari tadi sepatutnya Dato' Eskay telahpun selesai menjalani upacara sumpah laknat di Masjid Amru al-As di Bandar Baru Sentul, iaitu selepas sembahyang Jumaat.  Tetapi di sebabkan takut dengan pelawaan oleh Dato' T, B A B I telah mengarahkan kaldai-kaldainya yang di ketuai oleh kaldai botak iaitu sam ketot untuk membuat kecoh bagi menggagalkan upacara angkat sumpah laknat.

Pelikkan.  Kalau Nuat Brahim takut nak sumpah, biar sahaja Dato' Eskay yang bersumpah. Ini yang nak haalng Dato' T untuk bersmupah mengapa?  Kata demokrasi!!! nasib baik Allah tak izinkan mahkluk dua alam ini menjadi Perdana Menteri seubah negara yang agama rasminya adalah agama Islam.  Kalau Dia izinkan sudah tentu 'up-side down' negara ini jadinya.  Wajah-wajah diktator sudahpun terpancar ketiak beliau hanyalah seorang ahli parlimen bergelar ketua pembangkang dan berjawatan menteri parlimen(siapa bayar elaun ha?).

Tidakkha kita hairan mengapa mereka begitu bersunguh-sungguh melarang sumpah ini dari di sempurnakan tetapi kepala taik mereka sendiri takut untuk melakukannya.

Namun jika kita melihat perbuatan mereka menyalahgunakan upacara sembahyang hajat bagi tujuan itu ini mereka tidak ada langsung bantahan dari kalangan rakyat dan  penyokong UMNO/BN.  Tidak ada.  Kerana apa? Kerana rakyat dan penyokong-penyokong UMNO juga ingin meilhat kesan dari siri bersambung sembahyang hajat yang di lakukan. Jka kita lihat sejarah sembahyang hajat politik(SHP) yang di anjurkan oleh pembanmgkang, aku berani kata setiap pertunjuk Allah selepas dari SHP yang mereka lakukan tidak ada satupun yang menyebelahi mereka.  Malah mereka sanggup menipu ahli yang hadir dalam siri solat hajat mereka hanya untuk kepentingan politik individu tertentu seperti Anwar Ibrahim. Misalnya solat hajat 'Selamatkan Selangor' sebenrnya telah di 'hijack' menjadi solat hajat untuk menyelamatkan B A B I.

Sebenarnya banyak sembahyang-sembahyang hajat untuk tujuan lain telah di'hijack' oleh B A B I dan konco-konconya demi untuk mendapat keuntungan duniawi yang sedikit ini. Hai.....sampai macam tu sekali?

Jadi jika mereka tidak mahu sumpah laknat di permainkan, mereka juga harus mengekang solat hajat politik dari terus di lakukan.  

Akhirnya berita yang terbaru Dato' T telahpun selesai menyempurnakan sumpah laknat di masjis yang sama petang ini pada pukul 4.30 petang ini.

3 Responses to Jangan Permainkan Sembahyang Hajat.

 1. Anonymous Says:
 2. sembahyang hajat lepas jumaat.

  sumpah eskay lepas asar.

  cash ke guano tu?

   
 3. whiteorange Says:
 4. ITU NAMANYA CASH DUNIA

   
 5. detguaq Says:
 6. Cash atau tidak itu bukan persoalannya. Tetapi apa bezanya di antara kedua-duanya? Bukankah untuk memohon pertunjuk dari Allah? Kalau dah pertunjuk Allah itu tidak menyebelahi kita mengapa kita tidak meredhoinya? Sebaliknya kita terus menafikan pertunjuk-pertunjuk itu sambil mengajak ramai orang terju kelembah ketidakpercayaan terhadap pertunjukNya.

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO