SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Muhong Kuat

Posted by Det Guaq9 Saturday, April 16, 2011


Nampaknya setelah menggodam sendiri portal berita mereka, malaysiakini (MK)sekali lagi berbohong kepada rakyat gara-gara ingin membantu pembangkang memenangi PRN Serawak. 

Baru tadi TSMY melalui BERNAMA telah menafikan apa yang telah di sebarkan melalui MK dan sms secara blast kepada orangramai adalah TIPU.  Kalau dah Maharaja Penipu yang menjadi kepala taik mereka maka kepala taiklah yang di sebarkan sebagai berita.


**
16 April, 2011 16:13 PM
TPM: Jangan Terperdaya Khabar Angin Pembangkang Dah Menang, BN Tumbang
KUCHING, 16 April (Bernama) -- Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta rakyat supaya tidak terperdaya dengan dakwaan pembangkang kononnya mereka telah berjaya memenangi pilihan raya negeri Sarawak pada Sabtu.

Muhyiddin berkata dakwaan yang tersebar di Internet itu adalah tidak benar kerana proses pengundian belum selesai dan masih berjalan sehingga 5 petang ini.

"Ada berita-berita khabar angin oleh pembangkang (kononnya) mereka sudah menang, BN di Sarawak sudah tumbang, pakatan pembangkang (telah) ambil alih (kerajaan negeri).

"Ini merupakan satu pembohongan...pengundian belum selesai...undi pun belum dikira," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Sarawak di sini pada Sabtu.

Sebaliknya, kata Muhyiddin, beliau mendapat maklumat bahawa ketua pembangkang yang juga penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim sudah meninggalkan Sarawak untuk ke London atau Amerika Syarikat.

"Kalau dia menang mesti dia tunggu sampai habis, kenapa awal-awal dia tinggalkan Sarawak? Anwar sudah serahkan tugas kepada ketua-ketua mengundi kononnya takut jadi apa-apa," kata beliau.

Muhyiddin berkata khabar angin seumpama itu hanya disampaikan oleh orang yang terdesak.

"Kita ada tempoh dua jam lagi (sehingga pengundian ditutup)...saya minta rakyat jangan terpengaruh dengan penyebaran berita palsu," katanya.

Beliau berkata tindakan pembangkang itu adalah satu perang psikologi bertujuan untuk mengelirukan pengundi.

"Ini adalah satu politik kotor yang terdesak. Belum ada kenyataan rasmi. Mereka ini sudah mendahului SPR (Suruhanjaya Pilihan Raya)," katanya.

Mengenai proses pengundian hari ini, Timbalan Perdana Menteri berkata bilangan yang keluar mengundi ketika ini agak baik tetapi beliau berharap lebih ramai akan keluar mengundi sebelum pukul 5 petang.

"Kawasan-kawasan rumah panjang...ramai yang mengundi awal. Jadi saya harap jentera BN dapat membawa lebih ramai orang untuk pergi mengundi," katanya.

Muhyiddin berkata banyak kawasan dilihat ada perubahan besar di kalangan pengundi-pengundi yang memahami tentang pilihan raya dan mereka memberi sokongan kepada calon-calon BN.

Beliau berkata pakatan pembangkang seperti Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan PAS tidak mempunyai sokongan di Sarawak manakala DAP hanya di sesetengah kawasan.

"Mereka kena import penyokong dari tempat lain...mereka ini bawa sekali budaya samseng. Ramai orang tempatan tidak suka keadaan ini kerana selama ini mereka hidup aman," katanya.

-- BERNAMA

0 Responses to Muhong Kuat

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO