SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA


Hari ini aku membaca kenyataan akhbar dalam HAPRAKAH mengenai isu rumah pertama yang bertajuk
Rumah pertamaku: Golongan muda dibebani hutang aku tak tertahan lagi terus ketawa terkekh-kekeh melihat betapa cunikiawannya pemikiran pemimpin-pemimpin pasrael yang kebanyaknnya sehingga kini sanggup terus menjadi medium penggelap 'kasut' Maharaja Penipu lalu menjunam taraf mereka termasuk N.ajis yang hanya berkasta PARIA PENIPU!.  Kali ini mereka di wakili oleh Dr Dzulkefly Ahmad...errr mungkin doktor kasut kot?

Mari kita lihat alasannya bersama komen selamber aku!

1.  Kata mereka "Dengan tawaran 100 peratus pinjaman tanpa deposit sehingga RM200 ribu, golongan muda katanya bukan dibantu, namun dibebankan hutang tambahan selain hutang pinjaman barangan lain yang sedia ditanggung".

Hello CUNIkiawan-CUNIkiawan pasrael!  namapun tawaran, maksudnya di sini tiada paksaan.  Dana mana lagi hendak di cari kerajaan yang sanggup bagi 100% pinjaman, dan tanpa deposit pula tu.  kadar maksimum RM200,000.00 adalah kadar yang cukup sesuai dengan harga pasaran rumah semasa.  Tepuk dada tanya selera!  Jangan pula tepuk meja tanya kerusi!

2.  Kata pasrael lagi: Malah jelasnya juga, peserta skim ini terpaksa menanggung bayaran ansuran bulanan yang tinggi untuk tempoh 30 tahun.

Hello CUNIkiawan pasrael! Kerana tidak mahu di bebankanlah maka tempoh bayaran ansuran di panjangkan sampai 30 tahun.  kalau tempoh tu seketot 5 tahun sahaja macamana?  Mahu terkencing anak-anak muda tu macam SAM KETOT untuk membayarnya.  CUNIkiawan sungguh!  mengapa tidak di buat kiraan secara detail mengenai kadar faedahnya yang cukup 
rendah dan bayaran ansuran yang cukup praktikal?

3.  Kata pasrael:  Jelasnya, apa yang lebih dituntut generasi muda ketika ini adalah tambahan ke atas pendapatan mereka.

Hello CUNIkiawan pasrael! Pertambahan gaji akan menyusul dengan pertambahan tahun perkhidmatan.  TAK TAHU METAMATIK KA???

4.  Kata pasrael lagi:  "Isu yang lebih kritikal berhubung pemilikan rumah adalah menangani isu pendapatan sebenar bakal pemilik rumah.

Hello CUNIkiawan pasrael!  Itulah Sebabnmya ada AKPK untuk menjadi perunding bagi merunding pengurusan kewangan setiap rakyat terutamanya yang telah terperangkap dengan hutang mereka.  Yang paling penting ialah setiap individu tidak melupakan perumpamaan "Ukur baju di Badan Sendiri" Jangan dok nak "Bio Pape Asey Begaye". Mengenai isu pendapatan, bakal penilik ruah sendirilah yang sewajarnya mengukur dan mengurus pendapatan mereka untuk di sesuaikan jenis rumah dan harga yang di ingini.

5.  "Majoriti golongan pekerja masih terperangkap dalam pendapatan sederhana," katanya yang juga ahli parlimen Kuala Selangor pada sidang media di parlimen hari ini.

Hello CUNIkiawan pasrael! Dah tahu perangkap, janganlah mencari jerat!!!

6.  Turut serta pada sidang media itu Ahli Parlimen Tumpat, Datuk Kamaruddin Jaffar.

Hello CUNIkiawan pasrael!  Nak tahu siapa DKJ?  Sila klik pada nama di atas. Inilah Gerombolan PENIPU yang cukup intim dengan B A B I sahingga kini.

7.  Beliau turut memberi contoh pengiraan mudah bagi seorang pekerja berpendapatan RM3000.
"Ansuran bulanan kereta RM500, bil telefon RM80, sewa kediaman RM400, makanan RM500.
"Hanya ada RM1,000 sahaja lagi lebihan selepas pemotongan EPF dan Socso," katanya.

Hello CUNIkiawan pasrael!   Kerajaan menyediakan skim ini untuk golongan yang mula bekerja denga npendapatan RM3,000.00 iaitu eksekutif muda, lazimnya belum berkahwin kecualilah kalau spisis gatal peringkat awal!  Maka tidak bolehkah kita sarankan mereka membeli kereta kompak yang ansurannya hanya dalam RM300,  pekin penggunaan talipon kepada RM50 dan banyakkan komunikasi melalui internet, oleh kerana masih bujang(rancangkan untuk berkahwin dalam masa 5 tahun lagi) sewalah bilik, jangan sewa rumah.  Kongsi dengan seorang lagi rakan dan jangan pula cari rakan yang minat dengan lelaki pula bagi lelaki dan jgn pula cari rkaan sebilik yang hanya ,inat perempuan bagi perempuan pula!  jadi kalaupun sewa bilik tu ,encecah RM400, tetapi atas perkongsian maka mereka hanya perlu keluar RM200-00 seorang.  Bab makan ni, ia adalah subjektif, maka aku hanya boleh sarankan mereka berjimat ikut kemampuan mengawal nafsu makan, tak salah kalu aku kata boleh jimat menjadi RM400-00 sebulan. Jadi tentunya baki adalah melebihi RM1,800.00 dan mereka kenalah ingat bahawa SOCSO adalh untuk perlindungan dan KWSP untuk masa tua.  Itu bukan isunya!

Aku sarankan agar membawa PANADOL sekiranya ingin pergi mendengar penjelasan lanjut oleh PARIA_PARIA PENIPU berkenaan kerana mereka bukannya ikhlas untuk memberi penjelasan mengenai rumah pertamaku, tetpai hanya hendak menjadi perisai kepada bekas penghuni BAMBOO RIVER RESORT!

Mengenai karnival kerjaya yang di cemuh sebagai petunjuk kadar pengangguran, aku harap CUNIkiawan ini pergi belajar metamatik secara ikhlas.  kemudian baru beri komen kerana mereka kena tahu bukan smeua 300,000 pengunjung itu belum ada pekerjaan, ada  jugaa yang ingin menukar kerjaya dan ada juga yang masih di peringkat pelajar, hanya hadir untuk memahami tentang peluang-peliang yang ada di alam pekerjaan.

Takat inikah sahaja mutu penulisan HAPRAKAH?  Renung-renungkannnn....SELAMAT!!!!


Kalau dua tiga hari ini kalut malut juga pakiaq stragigi B A B I, iaitu rabiji sibuk menjadi perisai kepada Maharaja Penipu walaupun akhirnya tanpa perlu mengaku ramai yang tahu dia dah KO dengan Minda Intelek melayu(bravo Dr Norvandri!!!) dan akhirnya terserlahlah kePARIAan si PENIPU ini.  memang sah rabiji ini PARIA PENIPU.

Dan hari ini pula rupanya selain dari dua jam yang kritikal itu ada lagi rentetannya, iatu soalan CEPU TAHI.  Soalan yang kalau tak jawappun baunya busuk, tapi kala ujawap lagilah  TENGIK baunya.  Soalan-soalan ini boleh di lihat dalam blog blogger 4juta, iatitu kickdafella yang telah berbual dengan pakar fisio, Dato' Shazryl SK.  Kesemua soalannya berakhir dengan perkataan Tahiland, atau Siam bagi orang-orang di Utara macam aku ni.

Soalan-soalannya:

1.  Dalam tempoh Dua Tahun ini berapa kali Anwar Ibrahim ke Thailand?

2.  Siapa yang menyambut Anwar Ibrahim apabila sampai di Thailand?

3.  Siapa yang menempah bilik hotel untuk Anwar Ibrahim di Tahiland?

4.  Siapa yang menjelaskan bil bayaran segala pakej di Thailand?

5.  Siapa yang bersama Anwar sepanjang masa di Thailand ?

Huish ......tentu ramai yang meleleh air liur kalau dok meratib berulang-ulang tahiland, thailand, thailand.....
Tentunya juga akan lebih geli kalau dok meratib SIAM, SIAM, SIAM, SIAM, SIAM,..... 

Lepas tu Dato' Syazryl SK kata suruh dia jawap tengok.

Apakah sekali lagi pakar stragigi Maharaj Penipu ini akan menjadi PARIA PENIPU untuk menjawab bagi pihak RAJA EKZOS ni????

DARI MINDA INTELEK MELAYU:

MESTI BACA ! 1,2,3......Pengarah Strategi PKR Anwar Ibrahim Tersungkur TKO !!


Penulis ingatkan isu Twitter vs Facebook Anwar Ibrahim telah selesai kerana Rafizi Ramli tersenyap terkedu tidak lagi memberi kenyataan akhbar untuk mempertahankan 'hujah-hujah' beliau selepas MiM mengeluarkan 'bullet' terakhir.

Rupa-rupanya, beliau menjawap di dalam twitter beliau. Tetapi bukan lagi berasaskan hujah ilmiah yang sepatutnya dikeluarkan oleh seorang pemimpin yang berjawatan Pengarah Strategi PKR tetapi sebaliknya, beliau cuba buat lawak di dalam twitter beliau.

Ianya jauh berbeza dengan twitter beliau yang sebelum ini. Rujuk di bawah :-

Wah.... "we'll give a TKO", "jarang duduk overseas kot", "Hari ini kita keluarkan kenyataan yg menunjukkan pencacai umno x paham konsep DST & timestamp FB adalah benar". Di atas adalah di antara kenyataan Rafizi Ramli PKR di dalam twitter beliau.

MiM tidak sangka orang yang berpelajaran tinggi seperti Rafizi Ramli PKR ini gemar bercakap besar dan ego.
Mungkin beliau sangka, dengan jawatan Pengarah Strategi PKR, maka beliau above the rest termasuk MiM sendiri.

Well... you are very wrong!

Mudah sahaja. Di dalam kenyataan akhbar, Rafizi Ramli membuat kesimpulan seperti berikut:
Oleh itu, masa yang ditunjukkan oleh Facebook (yang menggunakan masa tempatan) adalah masa tepat dan tidak dipengaruhi oleh perubahan akibat daylight saving.
Sungguh lucu apabila seorang yang berjawatan tinggi Pengarah Strategi PKR boleh mengeluarkan kenyataan yang sedemikian rupa! Mungkin boleh beliau menipu sesetengah orang tapi tidak semuanya.

Untuk menjawap pembohongan Pengarah Strategi PKR tersebut, MiM tunjukkan lagi bukti bahawa beliau telah berbohong.

1. Pada 11 Mac 2011 iaitu sebelum pengaktifan DST, tertera nombor "-0800". Lihat di bawah :-



(klik foto untuk lebih besar)

2. Selepas pengaktifan DST (penambahan 1 jam) di dalam Facebook, tertera nombor "-0700" iaitu -8 + 1 = -7jam (-0700). Rujuk di bawah :-

(klik foto untuk lebih besar)
Kedua-dua di atas jelas menunjukkan bahawa waktu di Facebook dipengaruhi oleh Daylight Saving Time (DST) dan bukannya seperti yang didakwa oleh Pengarah Strategi PKR itu!

Kesimpulannya :-

Pengarah Strategi PKR yang TKO!



p/s : lepas ini MiM menjangka Pengarah Strategi PKR itu akan mengelak daripada menjawap kesilapan beliau itu, sama tektik seperti Anwar Ibrahim. Kalau difikirkan, tektik mereka tentu sama kerana Rafizi Ramli kan Pengarah Strategi PKR... :D

Kali ini aku hanya nak CnP bulat-bulat sms yang aku terima mengenai sejarah solat hajat kepada ANUwar sebagai memperingati rakyat bahawa solat hajat kali ini juga akan Allah kabulkan permintaan sekiranya permintaan mereka agar Allah tunjukkan KEBENARAN, kebenaran yang mereka tolak setelah HAJAT MEREKA TIDAK SEPERTI YANG DIHAJATKAN.

Bro....dulu AI(ni kira lembut gelaran nie...kalau aku...)suruh org sembahyang hajat juga.  Sampai fadhil noor(pelelong putrajaya @ si janggut k&^%$#@ h@#^* jadi imam) tapi kuasa Allah takdirnya Al-Jub masuk jail juga!(salah guna kuasa ler tu) Kena terima Qada dan Qadar Allah.....Err aku tak sanggup sambung...tapi aku akan tulis dalam tulisan yang lebih bersopan....

Petunjuk selepas sembahyang hajat untuk ANUwar dulu:

1.  Ke penjara juga keran adi dapati bersalah

2.  Ibunya meninggal dunia

3.  Abd Rani, abangnya juga meninggal dunia,(di katakan Abd rani pernah ada affair dengan Ku Yah)

4.  Rosli, seorang lagi abang beliau juga telah di berkas kerana di katakan berkhalwat di Seputeh Height

5.  Ayahnya juga di katakan terlanjur tetapi akhirnya menikahi pembantu rumahnya, seorang warga Indonesia.

Ini adalah petunjuk-petunjuk setelah sembahyang hajat di lakukan.  Oleh itu jika InsyaAllah petunjuk kali inipun tidak menyebelahi ANUwar, adakah PARIA PENIPU akan sanggup 'menelan' petunjuk-petunjuk itu?


Mulanya aku senyum, lepas tu aku khenyeh(seringai) kemudian tu aku ketwa kecik last-last aku tak tahan aku ketawa bagi nak pecah perut!!  Bahasa internet kata ROFL!!!

Aik, takkanlah kerana buku atau komik kartunpun izaah nak terasa?  Izah, kalau nak tahu itu KATUN.  KATUNlah Izzah nie...

OkOk.  Beginilah, Jika hendak di kira, ramai kartunis dari pihak pembangkang yang telah melahirkan karya-karya HANYIR mereka semenjak dari zaman ahayhnda Tun dr mahathir lagi. Bermacam lakaran karikatur secara menghina telah di hasilkan oleh KARTUNis seperti zunar dan rossem.  Berapa banyak LAPURAN POLIS yang dibuat untuk mereka ni?  Sapa ada data?  Dan tidakkah izaah sedar bahawwa KDN rela memberikan permit kepada zunar untuk mengedarkan buku kartunnya.  Tapi seperti biasalah nanti akan ada pembangang akan kata, zunar dan rossem takpa.....kartunis dari UMNO/BN tak boleh!

Dari blog Anwar Pembohong:

Tuesday, March 29, 2011

Anwar Ibrahim Akan Di Panggil Polis - Rakaman CCTV Sahkan Kehadiran Anwar Ibrahim Di Pusat SPA


Video Porno yang melibatkan Dato Seri Anwar Ibrahim di jangkakan akan bertambah lebih panas dalam minggu ini ekoran ada desas desus pihak Polis Bukit Aman akan memanggil Anwar Ibrahim untuk tampil di soal siasat.

Di khabarkan juga bahawa Imej Anwar Ibrahim di dalam Video berkenaan akan di sebarkan bagi menghilangkan keraguan rakyat Malaysia berhubung Video Porno yang Anwar Ibrahim nyatakan adalah Fitnah terhadap dirinya.

Imej yang di maksudkan tidak dapat di pastikan sama ada imej dalam lakonan Porno ataupun Imej Rakaman CCTV yang jelas kelihatan kelibat Anwar Ibrahim di Pusat SPA yang menjadi lokasi lakonan Video Porno itu di rakam.

Dalam minggu ini segala galanya pasti buat Anwar Ibrahim membersihkan dirinya dari Skandal Video Porno yang terbaru ini. Kita juga pinta agar rakyat Malaysia untuk tidak menyalahkan mana mana pihak berhubung skandal Video Porno Anwar Ibrahim ini memandangkan isu utama adalah pelakon Porno tersebut.

Kita juga minta agar satu Suruhanjaya Di Raja di Tubuhkan bagi menyiasat kesahihan Video Porno itu dan meminta agar wakil wakil pemimpin Pembangkang juga dapat hadir bagi menilai video Porno Berkenaan.

Anwar Ibrahim harus mempersetujui Suruhanjaya Siasatan DI Raja bagi membersihkan namanya sekali lagi.
 
**Jam tangan Omega.....CCTV.....DNA......himpitttttt!!!!!


Setelah terkial-kial selama seminggu umpama TERKEJUT BERUK dan SELOP KERA, mulai semalam beberapa PARIA PENIPU dan portal berita yang cenderung kepada MAHARAJA PENIPU aka RAJA EKZOS mulai cuba untuk bangun mempertahankan ANUgerah tuhan kepada kak jijah.

Jika kelmarin seharian aku melihat rafizi cuba utk menegakkan hujahnya yang cukup basah melalui lapurannya dalam Malaysiakini yang bertajuk Video seks: Alibi Twitter Anwar terus dibahas. Dan sampai saat inipun masih ada lagi komen-komen dari kedua-dua belah pihak yang aku rasa dari komen-komen pihak pembangkang yang langsung tidak berpijak, tetapi hanya hujah-hujah 'hidroponik'.  Malah ada yang nak tunjuk baik minta aku tidak keluarkan kata-kata kesat(Hey....aku bukan maki hamunpun, hanya memberi label yang sepatutnya seperti PENIPU, itu bukannya kata-kata kesat, kecualilah mereka tidak boleh terima kenyataan).  Padahal pemberi komen di sebelah pembangkang bukan sahaja mengeluarkan kata-kata kesat, malah memaki-hamun pemberi komen dari kalangan penyokong UMNO/BN.

Link mengenai DST tidak di hirauklan, tetapi tarikh yang di mainkan tentunya penuh dengan kekaburan bagi siapa yang malas mencari maklumat walau telah di sogok kedepan mata.  Dan seperti ANUwar, kisah jam tangan OMEGApun tak berani di ketengahkan.....PARIA PENIPU tau apa?

Berbalik kepada pasca video sex, hari ini Malaysiakini melilih tajuk Seminggu dimalukan, Anwar didendang bagai wira. Dan berpusu-pusulah PARIA PENIPU menerjah ruang KOMEN seperti pasangan yang beROMEN. Melalak-lalaklah PARIA PENIPU menuduh UMNO/BN seperti biasanya.  Dan keluarlah segala kalam mak nenek kononnya UMNO/BN zalim.  Zalim lagi.....
Ada pula yang marah-marah kepada wartawan kerana tidak ikut kehendak mereka.  DIKTATOR betul PARIA PENIPU ni.  ia berkisar tentang perhimpunan di Staduim Melawati yang di fahamkan kehadiran penyokong pasrael melebih-lebih banyaknya di banding dengan kehadiran penjilat ANUwar dalam Parti Kencing Rakyat sendiri.

Di percayai perhimpunan ini adlah bertujuan untuk memulakan PROJEK kepada satu muslihat untuk menjelmakan watak baru ANUwar.  Watak baru ini akan di potray secara kerap dan bertubi-tubi bagi mengenggelamkan watak kaki pungkoq dan kaki betina si RAJA EKZOS ini.  Dan aku yakin selepas ini watak-watak baik lain akan di sarungkan kepada MAHARAJA PENIPU ini seperti watak seorang yang banyak menghabiskan masa dengan keluarga, rajin memberi sedekah secara terang-terangan sambil di siarkan oleh portal-portal berita pro pembangang malah mungkin cerita dia sembahyang berjemaah di merata-rata semejid dan musolla akan turut di sirakan secara berkala-kala dan berwarna-warni.

Dan percayalah, seperti masa-masa lalu, itulah kaedahnya yang akan di gunakan asal sahaja persepsi rakyat berubah terhadap beliau walaupun permintaan untuk mendapatkan sampwl DNAnya kini bukan lagi satu kemestian.....

Cukup dulu....nak pi tengok sat komen-komen lucu dari pembangang dalam portal-portal pro pembangang..

Orang seperti ini sepatutnya berehat di bawah ISA!

Apabila Shuhaimi Shafiei yang juga di lantik sebagai Ketua Penerangan KEADILAN Selangor/ADUN Seri Muda mempertikaikan tindakan mahkamah untuk menerima kembali bahan bukti utk DNA ANUwar, aku rasa ini bukanlah kail pertama anak-anak dididik Maharaja Penipu bertindak demikian, ini kerana Maharaja Penipu ini telah mendidik tiap-tiap anak-anak buahnya samada untuk menjadi paria penipu seperti Shuhaimi Shafiei atau kasta yang lebih atas sedikit.

Kemudiannya paria penipu ini pula akan mengambil potongan-potongan AlQur'an yang di ketahui sedikit sebanyak melalui orang lain tanpa melihat keseluruhan ayat2 akan menggunakan ayat yang di potong-potong itu sebagai perisai politik mereka secara berterusan.

Aku harap dan mendesak Menteri Amaran agar tidak lagi memberi amaran kepada Parti Kelentong Rakyat, tetapi terus di ambil tindakan yang paling wajar agar kedaulatan undang-undang dan negara terus terpelihara serta di hormati dengan cara yang paling wajar, bukan paling kurang ajar!

**Lagi-lagi orang seperti ini fobia dengan UMNO!

PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!
PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!
PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!
PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!PENIPU!




Aku hairan betul dengan mereka yang cukup mudah bersekongkol dengan si RAJA PENIPU aka ANUwar.  Bila dia buat sekali pembohngan, maka juak-juak serta penjilat dan penggemar aktiviti MEMBONTOT akan menggemakan berganda-ganda nada PENIPU mereka.

Bukan itu sahaja, anak dan bini dia juga turut menTIONGkan gema PENIPU ANUwar setiap sekali ANUwar menipu, setiap berkali-kali ANUwar menipu.

Malah apabila MIM dan Utusan Malaysia di serang secara membabi buta oleh pencacai dan penjilat yang suka MEMBONTOT pemBOHONGan oleh MAHARAJA PENIPU SEDUNIA iaitu yang di angkat kononnya sebagai pakar strategi Parti Kelentong Rakyat atawa Parti Kencong Rakyat iaitu si KANYIAQ Mat RABIJI Ramli dan kemudiannya busuk kentut PENIPU itu pula di hidu oleh Harakah Daily yang secara sukarela mewar-warkan alasan penuh TIPUAN oleh Rabiji maka harakah telah secara otomatik merangkai diri dengan si PENIPU untuk menjadi satu lagi PENIPU.  Mereka dengan secara kerjasama telah membina ranglaian PENIPU secara sedar.

**SELURUH GEROMBOLAN PEMBANGKANG ADALAH PENIPU kerana me;indungi MAHARAJA PENIPU merangkap RAJA EKZOS!

Aku CnP gambar yang di rakamkan oleh MIM dalam blog beliau yang mempersoalkan kesenyapan RAJA EKZOS selama 2 jam dimana RAJA EKZOS hanya memberi respon pada pukul 11.39mlm setelah berehat selama 2jam bermula dari pukul 9.20mlm.

Soalan oleh penjilat RAJA EKZOS bernama a_sufi pula menjurus kepada pertanyaan bila nk mai Guaq Chempedak ni....alaahaaaaiiiii.....gelinya aku dengaq pertanyaan tu.  Aku sarankan a_sufi untuk pelawa sekali lagi B A B I, tetapi dengan syarat bawalah video dia tu utk di pertontonkan kepada khalayak di padang belia guaq yang baru ni habis rosak pasal program KEDAH TAK SEJAHTERA depa tu.

Tetapi apapun jika di lihat timing ADEGAN TERHWBAT ABAD INI dan waktu tweeter beliau pause adalah cukup bertepatan berbanding alasan beliau bahawa ketika itu beliau sedang mengemas kini laman tweeternya.  Kalau MIM syak sesuatu, aku syak lebih dari sesuatu..... Aku dah lama syak Lelaki Y adalah juga Lelaki XXX yang juga BISEXUAL.



Di alih bahasa dari blog Orang Melawan Pembangkang
  Khamis, 24 Mac 2011 Siapakah Datuk Shazryl Eskay Abdullah?

Datuk SEA adalah fisioterapis terkenal yang
tidak hanya bekerja dengan Dallas Cowboys, USA tapi juga untuk Pasukan Sukan Olimpik.
Datuk SEA adalah "Muallaf".  Ayahnya adalah seorang Punjabi dan ibu seorang Cina.  Dia menghabiskan sebahagian besar masa kecilnya dan kehidupan remaja berkeliaran di Watt Siam.
Dia pergi ke AS untuk belajar Geologi tapi tidak mempunyai cukup dana untuk menyelesaikan semester 1 Akhirnya untuk memenuhi keperluan hidup dia menawarkan diri secara sukarela untuk bekerja di gimnasium sebuah universiti di Oklahoma State
untuk pasukan gimnastik universiti itu. Prestasi pasukan itu tidaklah berapa baik lalu Datuk SEA sekali lagi menawarkan diri untuk membantu secara sukarela pasukan berkenaan. Para jurulatih dan pelatih gimnastik cukup tertanya-tanya di awalnya apabila Datuk SEA memberi. suatu program latihan yang lengkap untuk pasukan dan memberikan perkhidmatan fisioterapi yang sangat baik. Tetapi dalam masa yang sangat singkat, pasukan gimnastik universiti  telah berjaya berada di kedudukan teratas dalam Nasional AS Championship.Itulah bagaimana mulanya Datuk SEA berkhidmat sebagai  fisioterapis dengan  Pasukan Gimnastik Sukan Olimpik USA.

Dia begitu hebat sebagai fisioterapi sehinggakan berjaya memulihkan isterinya yang tercedera dalam sebuah kemalangan bas di mana isterinya yang memandu bas perkhemahan musim panas telah terjatuh ke dalam jurang Kecederaan isterin
ya boleh menyebabkan beliau menjadi OKU tetapi dengan kepakaran dalam urutan tradisional ala Thainya telah berjaya memulihkan isterinya sehingga dia mampu berjalan lagi. Semua ini berlaku di AS dan itu terjadi di sebuah hospital. Semua ini memberikan publisiti yang baik untuk Datuk SEA. Para doktor Amerika yang berada di institusi perubatan yang gagal untuk membantu Datuk isteri SEA kagum dengan kemampuan Datuk SEA  Salah seorang doktor yang kagum dengan kebolehan Datuk SEA telah memutuskan untuk berhenti dari pekerjaannya dan menjalinkan usaha sama dengan Datuk SEA untuk membuka pusat fisioterapi

Tan Sri Elyas Omar melihat kebolehan Datuk SEA dan memujuk dia untuk menjadi fisioterapis dalam BAM. Kemudioannya beliau diperkenalkan kepada Tun Mahathir yang kemudian membenarkan beliau untuk mempraktiskan kepakarannya di sebuah klinik di Langkawi.
Ketika B A B I pergi berkuda di Langkawi, ia jatuh dari kudanya Datuk SEAlah menjadi fisioterapis nya atau tukang urut .. Itu adalah pada tahun 1996 .. imbauan kembali.
Masih ingatkah kita ketika B A B I mengadu bahawa B A B I sakit pinggang sewaktu bercuti diBuloh Sungai Jadi,
Datuk SEAlah yang memberikan perkhidmatan khas untuk masalah pinggang B A B I. Urutannya membuatkan B A B I sembuh dari kesakitannya? Dan itulah alasan mengapa dia terus menggunakan perkhidmatan Datuk SEA sehingga sekarang.
Sekarang, adakah ianya masuk akal?Apabila kedua-duanya berada dalam SPA, B A B I sekali lagi perlukan perkhidmatan Datuk SEA. B A B I lalu menempah dua bilik, satu untuk beliau sendiri dan satu lagi untuk Datuk SEA . Setelah selesai sessi urutan, mereka kembali ke bilik masing-masing. Manakala B A B I  meminta pakej tambahan yang terdiri dari China Doll tanpa pengetahuan Datuk SEA... Namun pada hari berikutnya mereka meninggalkan hotel berkenaan, B A B I tertinggal jam tangan Omeganya ...
Akhirnya timbullah Datuk T dan video sex ........ Sekarang masuk akal bukan? Mengapa B A B I meminta Datuk SEA untuk mencari jam tangan dia yang tertinggal di dalam bilik berkenaan?  Sebabnya Datuk SEA adalah fisioterapisnya(tukang urutnya). Bukan sebarangan fisioterapitetapi fisioterapis profesional dan terkenal serta mempunyai reputasi tahap antarabangsa.
Mari kita tunggu Suruhanjaya Di Raja.....

Gempar! SHUIB LAZIM CERITAKAN PADA BLOGGER TENTANG JOHARI ABDUL YG BEBAL
1- Seorang blogger terkenal Blogger X telah berbual dengan Dato Shuib Lazim melalui handphone 019xxxx777 untuk mencari beberapa kebenaran dan kepastian. Terutama sekali apabila Ahli Parlimen PKR Sungai Petani, Johari Abdul menyatakan bahawa bapa saudara beliau mengaku didalam lift bahawa orang yang didalam video BUKAN lah Anwar Ibrahim.


2- Sebelum dari itu TS Rahim Tamby Chik menyatakan bahawa Johari telah mengesahkan dan memperakui semasa dibilik tayangan di Flamingo Hotel Ampang bahawa Jantan X adalah benar Anwar Ibrahim.

3- Disebabkan Johari telah terjerat dengan pengakuan semasa didalam lift, maka beliau telah mengolah pembohongan baru dan mengaitkan bapa saudara beliau, Dato Shuib Lazim. Bloggers X menyatakan ini adalah mainan propaganda Johari.

4- Dato Shuib Lazim sangat berang dengan putar belit Johari kerana mengunakan nama beliau dan menipu. Penipuan termasuklah apabila Johari membohongi bahawa Dato Shuib bukanlah salah seorang dari Datuk Trio.

5- Maki hamun Dato Shuib kepada Johari melalui Blogger X,

"Anak menatang babi ... Saya uruskan sama. Mestilah saya ambil tanggungjawab."

"1,000% lebih, orang dalam video itu Anwar Ibrahim."

6- Maka dengan itu akan tamatlah riwayat politik Johari Abdul di Sungai Petani kerana Dato Shuib Lazim amat berpengaroh dikalangan pengundi Sungai Petani. Serampang dua mata, Kononnya hendak menolong membersihkan nama Pak Cik beliau dan membersihkan nama beliau di mata Anwar, Johari sebaliknya telah membohong dengan mengunakan nama Dato Shuib Lazim. Serampang tiga mata macam tombak Kuil India.

“Mari ramai-ramai membohong”

“Dalam memerangi musuh, semua boleh, hatta berkawan dengan Syaitan Iblis sekali pun - Pok Nick”


Siapa kah Blogger X >

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Akhirnya SHUBILA tampil memberi keterangan kepada blogger X...errr macam kenal jer nombor henpon tu!!!!

Ini satu lagi kata-kata yang aku petik dari portal Agendadaily:

Tengok video seks haram di sisi Islam -Wan Azizah

Belum tengok lagi video seks yang didakwa libatkan suaminya sendiri,Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail sudah kata video itu palsu.Ketika ditemui wartawan Khamis,Presiden PKR itu kata beliau tak berminat nak tengok video itu.Katanya haram di sisi Islam tengok video seumpama itu.-24/3/2011 





Dan lagi sekali aku CnP tweet antara fauziah salleh dengan SAMDol KETOT.


Sebelum: "Astaghfirullah...astaghfirullah....."
Selepas  : "Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah!

Rata-rata kita mengetahui bahawa Kak Jijah mendakwa tidak mabu menyaksikan ADEGAN TERHEBAT ABAD INI.  Kita boleh rujuk dalam beberapa news portal online seperti Malaysian Insider dengan tajuk

Wan Azizah: ‘Saya tak ingin tonton video seks'

Begitu juga dengan portal pencacai ANUwar iaitu Malaysiakini dengan tajuknya

Wan Azizah tiada hasrat tonton video seks

Tetapi itu hanyalah di depan khalayak.  Rupa-rupanya Kak Jijah tetap juga hanya manusia biasa bilamana hasrat sebenar tidak dapat di bendung bila bercakap dengan rakan rapatnya.  Tanpa berseslindung dengan nafsu meluap-luap serta dengan nafas yang semakin kencang umpama KERBAU PASrael diKERDAU beliau ada mentweet kepada Fauziah Salleh untuk tolong mendapatkan salinan vedio berkenaan.  Ha ha ha.....Kak Jijah...jgn tengok sorang-sorang...takut naik shahwat dalam dok kalut dan taksempat-sempat bertemu ANUgerah Tuhan kak Jijah kak jijah guna barang yang saya siarkan kat bawah ni....ha ha ha!


Di sini saya CnP per'tweet'an mereka dalam laman Tweeter.

  

Isu ini sedang hangat di perkatakan baik di tweeter mahupun di facebook.


Aku hairan sungguh bila Datuk Trio yang sepatutnya muncul dalam sidang-sidang akhbar selepas pembongkaran video seks seorang lelaki(buat mas ini kita labelkan sebagai LELAKI XXX) tidak muncul dalam kelompok yang lengkap bula salah seorang dari mereka tidak hadir dan tidak nampak muka sehingga hari ini.

Orang yang aku maksudkan ialah Dato' Shu'aib Lazim atau lebih di kenali oleh orang politik Kedah sebagai SHUBILA.  Ketidak hadiran beliau dalam khalayak nampaknya telah di ambil peluang sepenuhnya oelh ANAK PENAKAN beliau iaitu YB Johari Abdul(DAJA).  Untuk pengetahuan pembaca, SHUBILA juga adalah MERTUA kepada Dato' Seri Shafie Apdal, Menteri KKLW.  SHUBILA adalah salah seorang vintage bersama vintage rahim thamby chik dan vintage Shazryl(pakar Urut ANUwar).

Sebagai orangyang tinggal di Kedah, aku mendengar versi yang sama mengenai demand oleh DAJA kepada Dato' T iaitu mengenai 'lubricant fund' tetapi apabila di asak dan terperangkap dengan asakan pemimpin tertinggi PeeGayRrr cerita yang sebenarnya dah jadi 'tebalik kuang', iaitu kononnya jika pemimpin-pemimpin PeeGayRrr atau Parti Kencing Rakyat hendak menikmati TONTONAN ABAD INI mereka kena bayar ufti kepada Dato' Trio ini. Eh eh pulak!!!!

Oleh itu aku harap SHUBILA yang di katakan masih berada di luar negeri segera dapat buat kenyataan umum untuk mematikan kekeliruan yang timbul hasil dari penafian DAJA.



From Wiki:

Pariah may refer to:
LOL!!! So there are many meanings of pariah actually.  And Ironically this word appears from Southern India. And do anybody knows what is the progress in India according to pariah and its polemic?  Or it just happened only in Malaysia which majority of Indian originally came from Southern India.

As so many information about PARIAH in the internet I would like to take one link as a reference. Just click here.  Yet, I still confused why India in Malaysia is so sensitive about this term but still valid in Southern India, their motherland.

But I would like to take this opportunity to congratulate the discretion of the Deputy Prime Minister in addressing issues that arose according the book INTERLOK from being manipulated by interested persons.






Anwar sanggup sumpah demi kepentingan politik

KUALA LUMPUR 24 Mac - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sanggup bersumpah bagi menjaga kepentingan politiknya dan melepaskan diri daripada semua pertuduhan yang dihadapi ketika ini.
Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Senator Mohamad Ezam Mohd. Noor (gambar) berkata, Anwar akan melakukan apa sahaja bagi menyelamatkan diri serta 'nyawa politiknya' termasuklah bersumpah dengan memegang al-Quran.
"Saya tidak akan terkejut kerana Anwar berada dalam keadaan terdesak ketika ini. Pelbagai tuduhan dihadapinya dan beliau sanggup lakukan apa sahaja untuk melepaskan dirinya.
"Saya percaya beliau akan melakukan sumpah untuk memulihkan imejnya setelah pelbagai tuduhan buruk dihadapinya, tetapi percayalah bahawa sumpah yang dilakukan itu bertujuan politik dan bukannya berlandaskan kepada agama Islam," katanya kepada Utusan Malaysia di sini, hari ini.
Sementara itu, Mohamad Ezam meminta pihak berkuasa merampas pasport antarabangsa Anwar bagi mengelakkan bekas Timbalan Perdana Menteri itu melarikan diri ke luar negara.
Ini kerana katanya, Anwar suka memburukkan nama Malaysia di luar negara dan tindakan tersebut perlu dihalang.
"Tindakan beliau itu jelas merosakkan nama negara. Jadi beliau sewajarnya dihalang keluar dari Malaysia," jelasnya.

**********************************************************************************

Kalau boleh di jual, berapakah agaknya harga NATE ni?

24 Mac, 2011 23:59 PM
Ezam Minta Pihak Berkuasa Rampas Pasport Antarabangsa Anwar
KUALA LUMPUR, 24 Mac (Bernama) -- Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Senator Ezam Mohd Nor meminta pihak berkuasa merampas pasport antarabangsa Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi menghalang ketua pembangkang itu daripada terus memburuk-burukkan nama Malaysia di luar negara.

"Saya mohon pihak berkuasa merampas pasport antarabangsa Anwar dengan kadar segera. Dia (Anwar) akan terus berusaha untuk menghancurkan politik dan ekonomi negara.

"Ini bagi mengelakkan Anwar daripada terus menjaja kes liwat yang sedang dihadapinya itu di luar negara serta memburuk-burukan nama Malaysia," katanya dalam satu khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada Bernama di sini, hari Khamis.

Ezam berkata sebagai individu yang telah lama mengenali Anggota Parlimen Permatang Pauh itu, beliau sama sekali tidak akan percaya terhadap Anwar walaupun bekas ketuanya itu bersumpah menggunakan al-Quran.

"Saya yakin bahawa Anwar akan bersumpah jika beliau diletak di dalam suatu suasana terdesak dan jika beliau sudah tidak ada jalan keluar (berhubung dakwaan yang dihadapinya)," katanya.

Selain berhadapan dengan kes liwat membabitkan bekas pembantunya Saiful Bukhari Azlan, Anwar juga berhadapan dengan isu terbaru apabila dikaitkan dengan video aksi seks dengan seorang wanita.

Anwar telah menafikan penglibatannya dalam video itu.

-- BERNAMA 

____________________________________________________________________________________
Aku petik berita di atas bukan apa.  Aku dah lama tidak bersetuju(lembut sngatlah ayat ni) atau dengan perkataan lain AKU DARI DULU LAGI BANGKANG DENGAN TINDAKAN KJ MENYEMBAH ANUwar sambil menghulurkan passport bekas banduan yang insyaAllah akan menjadi BANDUAN kembali satu ketika dulu di ketika bapa kepada pasangan hidupnya yang sengaja di langgar bontot kereta pasangannya itu sebagai satu kaedah untuk merapatkan diri dengan politik tertinggi dan keluarga bekas perdana menteri yang boleh di remote oleh orang lain itu(fuhhh.....panjangnya!)

Padahal ketika itu Parti Kencing Rakyat aka PeeGayRrrr sudah hanya tinggal nama sahaja tanpa keahlian, cukup lesu.  Tetapi tangan kjlah yang menabur baja menyegarkan kembali pkr yang hampir mati apabila menyerahkan sendiri dengan tangan beliau passport milik ANUwar kepada ANUwar ini.  Maka hari ini jika sekali lagi passport ANUwar mahu di rampas, maka janganlah di beri kembali kepada 'political beast' ini.  

ANUwar sebenarnya tiada sakit yang kronik seperti yang didakwanya pada satu waktu dahulu sehingga bertindak melakonkan wajah-wajah kesakitan yang amat teruk padahal kenyataan oleh NORULE Izzah bahawa PAPAnya mempunyai TENAGA YANG BOLEH MENGALAHKAN ORANG MUDA SEPERTI BELIAU kini terbukti kebenarannya.

Bagi aku KJ ada cara untuk menebus DOSAnya.


Dalam Saat-saat pihak mahkamah menolak untuk mendapatkan sampel DNA ANUwar dari dirinya tetapi menerima 3 bukti awal untukj di jadikan bahan bukti dalam kes ANUwar dan Saiful tetiba kita di kejutkan oleh kemunculan ahli- ahli politik 'ANTIK' atau VINTAGE yang menamakan diri mereka Datuk TRIO.

Depa kata kalau nak gelar TRIO tu The Three Musketeer atau Three's Stoogers atau Tiga Abdul atau apa-apapun tak apa.  Maka ramailah yang berteori sebelum ini bahawa ianya adalah hasil strategi ANUwar sendiri untuk mengalihkan pandangan rakyat dari isu DNA yang begitu menekan Menteri Parliemen ini.  Malah ia menjadi begitu meyakinkan para penyokong BN dan membuat penjilat pembangkang bertambah keliru apabila belumpun sesiapa termasuklah lelaki Y di tuduh, tetiba ANUwar melompat ke balai polis untuk membuat lapuran polis untuk menafikan keterbabitan beliau dalam video berkenaan sehinggakan sanggup berdiri utk menunjukkan perut beliau yang 'tidak boroi' itu kepada umum. 

Ada yang kata dia taha nafas semasa berdiri untuk tunjukkan perutnya yang tak boroi.  Tak kurang juga yang percaya dia dah belit sekajang bengkung pagi berkenaan agar kelihatan langsing.  Anda fikir macam mana?

Tetapi bila kelibat TIGA ANTIK termasuk DUA ANTIK POLITIK menonjolkan diri mereka untuk memuat pengakuan bahawa mereka terlibat dalam pendedahan video tersebut kepada wartawan(hai...awat tak ajak blogger sama???) dan juga kepada Johari Abdul maka ramai juga yang mencemik kerana kata mereka video tersebut tidak membantu malah hanya menyukarkan lagi keadaan terutamanya dalam tindakbalas rakyat berbentuk persepsi.

Aku juga menjadi hairan mengapa dua antik politik ini serta seorang tukang urut professional tiba-tiba keluar dari kepompong kebiasan mereka dan terlibat kembali dalam arus perdana?  Adakah kerana dendam atau kerana ianya betul-betul satu kejadian benar yang menggelikan?  Maka kecohlah dalam blog-blog penjilat dan pencacai pembangkang bermain persepsi baru tetapi atas tajuk yang sama iaitu FITNAH II...ha ha ha...fitnah kemenda????  Setelah undang-undang cuba di tegakkan dan setelah undang-undang cuba di cabuli dengan pelbagai taktik, maka tidaklah patut kes ini di katakan fitnah waima nombor ke berapapun.  Akhirnya isu DNA selesai dan kita akan dapat mengetahui siapa kelak lelaki Y yang di maksudkan.

Kalau ndak di ibaratkan kereta antik, cukup tepat untuk kita beri gambaran sebegitu, kereta antik yang sudah lama bergerak, kereta antik yang sudah lama tidak di hidupkan enjinnya.  Bolehlah di bayangkan kereta antik ini sebenarnya begitu teringin untuk turut serta dalam apa-apa perarakan asal saja dapat berarak bersama-sama.

Maka akibat sudah lama mendiami garaj tetiba enjin di hidupakn serta belum sempat panas enjinnya sudah di gerakkan secara paksa, maka belumpun kereta berkenaan jauh meninggalkan garaj, tetiba enjinnya meragam, tayarnya gelong serta angin tidak cukup malah radionya juga tidak boleh berfungsi.  JADI BAGI KAU ADA BAIKNYA KERETA ANTIK INI DI TUNDA BALIK KEDLAM GARAJ DAN DIAM!!!

Pembangkang tidak sepakat lantik Pemangku Ketua Pembangkang


2011/03/23

KUALA SELANGOR: Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar berkata parti pembangkang kian rapuh setelah tiada kesepakatan untuk melantik Pemangku Ketua Pembangkang di Dewan Rakyat.

Beliau berkata, sejak Ahli Parlimen Permatang Pauh, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang juga Ketua Pembangkang digantung daripada menghadiri Dewan Rakyat selama enam bulan pada Disember lalu berikutan isu berkaitan firma perunding antarabangsa APCO Worldwide Bhd, pihak pembangkang belum melantik sesiapa untuk memangku jawatan itu.
Noh yang juga Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Selangor berkata, masih tidak ada Pemangku Ketua Pembangkang di Dewan Rakyat sedangkan pakatan itu mempunyai pemimpin pembangkang berpengalaman seperti Penasihat DAP, Lim Kit Siang yang pernah menjadi Ketua Pembangkang.
"Kenapa tak mahu bagi dia (Lim) memangku Ketua Pembangkang sebab PAS tak percaya? Kalau tak nak Lim Kit Siang, bagilah Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang. Kenapa (dia) tak mahu jadi Ketua Pembangkang sebab DAP tidak setuju?," soalnya.

Ketika ditemui selepas merasmikan Kejohanan Olahraga Majlis Sukan-Sukan Daerah Kuala Selangor di sini, beliau berkata, PAS dan DAP boleh bersekongkol kerana Parti Keadilan Rakyat (PKR) adalah jambatan kepada pakatan mereka.

Namun, katanya, keadaan itu nampak berbeza selepas Anwar yang juga Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Timbalan Presidennya, Mohamed Azmin Ali (PKR-Gombak) digantung selama enam bulan berikutan isu APCO Worldwide.

"Jadi dengan tiadanya kepimpinan PKR, kita nampak parti pembangkang DAP dan PAS ini mereka tidak boleh kerjasama," katanya. - BERNAMA

**HAHAHAHA.....Aku masih ingat pada satu ketika dulu B A B I telah mengujudkan sendiri satu jawatan baru iaitu Menteri Parliemen kalau tak salah aku.  Dan kini setelah di gantung selama lebih dari 6 bulan dan kes mahkamahnya terus berlarutan maka aku kira wajar untuk dia melantik dan memaklumkan kepada umum mengenai Menteri Parlimen yang baru....HA HA HA HA....

Published: Saturday March 19, 2011 MYT 4:50:00 PM
Updated: Saturday March 19, 2011 MYT 7:43:26 PM

Taib: Sarawak assembly to be dissolved on Monday


KUCHING: Sarawak Chief Minister Tan Sri Abdul Taib Mahmud announced that the state assembly would be dissolved on Monday (March 21), paving the way for state polls.
The country’s longest serving chief minister, who has helmed the state since 1981, also said that he would contest the upcoming state elections but would step down as chief minister mid-term.
Taib also said he had called on Yang Dipertua Negri Tun Abang Muhammad Salahuddin Abang Barieng on Thursday to get his consent to dissolve the state assembly.
The Election Commission (EC) would decide the dates for nomination and polling, he said, ending months of speculation about the state election.
Taib made the announcement at a joint news conference with Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak and Deputy Prime Minister Tan Sri Muhyiddin Yassin at Kuching International Airport here.
The current term of the state assembly expires on July 23. The last state election was held on May 20, 2006.
Taib has said that he intended to put his succession in order before he left.
Taib, who will be 75 in May, is also the president of Parti Pesaka Bumipura Bersatu which leads Sarawak Barisan Nasional.





Aku langsung tak percaya dengan si Nor Azman Bin Abdulah @ Beginda Anak Minda.  Seorang yang murtad! Masih ingatkah kes benarkan anak bawa daging BABI kesekolah?  Jadi jika Umi Hafilda berani membuat sumpah penafian dan kemudiannya menyaman pula si KAFIR HARBI ini, maka bagi aku itulah tindakan paling tepat dan patut di sokong oleh seluruh rakyat Malaysia.

Dan untuk tidak melepaskan peluang yang terhidang, aku ingin mengajak mereka-mereka yang ingin mendengar dari mulut Umi hafilda sendiri mengenai kisah sebenar perangai luar Tabi'e B A B I, maka silah hadir di tempat-tempat berikut:

Cerita Sebenar Perangai Shiekh Al Juburi

oleh Det Guaq pada pada 19hb Mac 2011 pukul 9.05 pagi
Siri Pendedahan tentang Brother Anwar oleh Umi Hafilda di Kedah:

1. Ahad 20hb Mac 2011 pukul 9.00mlm di Taman Ria Jaya Fasa 2 Sungai Petani

2. Isnin 21hb Mac 2011 pukul 9.00mlm di Taman Wira, Mergong.

Semua rrrrrrakyat Kedah di jemput hadirrrrrr.

Aku cadang bawa sama sepanduk-sepanduk DIY untuk desak lelaki Y serah sampel dari tubuhnya(bukan b@t@hnya sahaja) dengan segera kepada pihak mahkamah, tetapi bukan KY!!!




Siri Pendedahan Lelaki Y.........

Aku dengan ini ingin mewar-warkan bahawa esok pagi pada pukul 10.00am pihak NGO iaitu PERKASA Kedah akan mengadakan satu demonstrasi secara aman berhampiran jam besar Bandar Sungai Petani.  Demo aman ini bertujuan untuk mendesak Dato' Seri Anwar Ibrahim agar menyerahkan sampel dari mana-mana sumber pada diri beliau iaitu samada peluh hamisnya atau bulu keingnya ataupun rambutnya ataupun bulu dadanya(kalau ada) ataupun bulu ketiak(sahih ada) atau juga bulu tooot keciknya atau bulu betisnya ataupun air ludahkahaknya waima bulu duburnya nan sehelai.

Anwar Ibrahim aka Brother Anwar Bin Ibrahim wajar bersegera menyerahkan sampel itu sekiranya beliau ANAK JANTAN.  Nak jadi Perdana Menteris seperti kata Zulkifli Nordin perlulah menunjukkan KEJANTANANNYA, bukannya mengadu kepada media bahawa dia malu kerana di periksa setiap inci tubuh tuanya itu sehingga duburnya juga diperiksa.  Kalau malu selalunjya orang rahsiakan sahaja, ini malu apa? Malu HOTAK LU!



Program-program Dato' Seri Jamil Khir Baharom:

1.  Perasmian Mesyuarat Agong Lembaga Kebajikan Islam cwgn Yan di SK keb Sungai Limau pada pukul 10am
2.  Pemberian bantuan bersama UMNO Bahagian Alor Setar dalam program Pemimpiin Bersama Rakyat di SK Tajar, Jalan dato' Kumbar pada pukul 3pm.

Kehadiran dari kalangan seluruh rakyat Kedah adalah di alu-alukan.

**Terima kasih atas sms yang dikirim.



Apabila sahaja keluar kenyataan akhbar bahawa desakan untuk B A B I serahkan DNAnya maka ramailah kaldai-kaldai politik yang mempunyai blog terus CnP ke dalam blog masing-masing.  Tidakkah mereka cuba melihat dari sisi yabg lebih seimbang dan bijak?  Tidakkah kita hairan bagaimana sebelum ini B A B I seringkali mengasak pasukan peguamnya yang di katakan menerima habuan jutaan ringgit untuk sentiasa cuba melengah-lengahkan prosiding mahkamah?  Tidakkah itu juga selain dari bertindak tidak adil kepada mahkamah dan pengadu ia juga adalah tindakan bermotif politik?

Setelah berkali-kali di tunda, maka sekali lagi B A B I dan pasukan 'spin'nya mencuba lagi untuk bermain wayang kali ini setelah pada satu peringkat mereka cukup berasa lega dan berjalan sambil kembang hidung ke seluruh pelosok negara untuk bercerita tentang kejayaan itu.  Bukan politikkah ini?  Dan untuk kali ini, apabila B A B I sekali lagi tidak mahu untuk mempercepatkan proses keadilan telah memilih untuk sekali lagi memberi alasan.  TIDAKKAH ALASAN INI JUGA BERMOTIFKAN POLITIK?  Maka bagi aku, aku cukup percayayakin bahawa tindakan B A B I yang enggan sehingga kini menyerahkan waima LUDAHnya sebagai sampel DNA adalah bermotifkan politaik!

 

Anwar tak layak desak rakyat hentikan demonstrasi

SHAH ALAM 15 Mac - Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) menganggap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak layak untuk mendesak mahkamah mengambil tindakan terhadap rakyat yang berhimpun secara aman di seluruh negara bagi mendesaknya menyerahkan sampel asid deoksiribonukleik (DNA).
Pengerusinya, Hamidzun Khairuddin berkata, sebelum ini Anwar adalah individu yang paling lantang kononnya memperjuangkan hak kebebasan bersuara untuk rakyat di negara ini.
"Bukankah budaya demonstrasi ini diamalkan oleh Anwar sejak beliau menuntut di Universiti Malaya (UM) lagi?" katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini hari ini.
Beliau mengulas tindakan peguam Anwar, Karpal Singh yang memohon kepada Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd. Diah yang mengendalikan perbicaraan liwatnya dengan bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan supaya mereka yang terlibat dalam demonstrasi berkaitan DNA dikenakan tindakan menghina mahkamah.
Anwar juga memohon supaya dua media tempatan iaitu akhbar New Straits Times (NST) dan Utusan Malaysia dikenakan tindakan mahkamah kerana menyiarkan laporan tentang demonstrasi itu.
Sementara itu, Hamidzun berkata, sikap berat sebelah yang ditunjukkan Anwar itu membuktikan yang beliau telah menyalahgunakan kuasanya sebagai Ketua Pembangkang di negara ini.
"Apabila terkena batang hidungnya sendiri, beliau dengan angkuhnya memarahi rakyat yang bangkit menentangnya," tegasnya.
Dalam perkembangan berkaitan, tambah Hamidzun, GAPS bersedia untuk menganjurkan demonstrasi berskala besar untuk terus mendesak Anwar supaya beliau tunduk kepada proses perundangan negara.

____________________________________________________________________________________

300 NGO berhimpun hari ini

PUTRAJAYA 15 Mac – Gabungan NGO Malaysia (GNM) yang mewakili 300 pertubuhan akan mengadakan perhimpunan dan mengeluarkan kenyataan bersama untuk mendesak Datuk Seri Anwar Ibrahim menyerahkan sampel asid deoksiribonukleik (DNA) secara sukarela.
Setiausaha gabungan itu, Mohd. Jurit Ramli berkata, perhimpunan yang akan diadakan di Hotel Grand Season di ibu negara esok itu bertujuan menegakkan keadilan untuk semua pihak yang terlibat dalam kes liwat membabitkan Ketua Pembangkang itu.
‘‘Rakyat Malaysia ingin mendapatkan penjelasan daripada Anwar kenapa masih enggan menyerahkan sampel DNA sekiranya beliau tidak bersalah.
‘‘NGO di Malaysia juga mahu memastikan keadilan ditegakkan untuk semua pihak terutamanya Mohd. Saiful Bukhari, insan kerdil dan tidak mampu berbuat apa-apa,” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Mohd. Jurit berkata, keengganan Anwar untuk menyerahkan sampel DNA beliau telah memberi contoh yang tidak baik kepada masyarakat dan mengganggu proses siasatan polis pada masa depan.
‘‘Tindakan Anwar itu seakan-akan menampakkan bahawa semua orang yang disiasat polis tidak perlu menyerahkan sampel DNA pada masa depan.
‘‘Keadaan pasti akan menjadi huru-hara apabila penjenayah lain turut mengikuti jejak langkah Anwar untuk tidak menyerahkan sampel DNA,” katanya.
Menurutnya, Penasihat Parti Keadilan Rakyat itu tidak perlu takut untuk menyerahkan sampel DNA sekiranya beliau benar-benar tidak bersalah.
‘‘Anwar sebagai seorang wakil rakyat harus menjadi contoh baik dan memberi kerjasama dalam proses siasatan sesuatu kes,” katanya.



Wow!!!  RM53 juta hasil BALAK.  Patutlah siang malam hutan di tebang untuk keluarkan balak! kalau amcam nilah azizan mempraktikkan tugas beliau sebagai MB, tidak hairanlah jika cukup sahaja tempoh matang mandat rakyat berakhir, maka separuh dari Kedah akan gondol macam kepala dia!  kalau adapun sikit-sikit takat nak bagi ayaq melakat kat kulit kepala lepas mandi...


_____________________________________________________________________________________

14 Mac, 2011 15:57 PM
MB Kedah Sedia Jawab Isu Manifesto Pada Sidang DUN
BUKIT KAYU HITAM, 14 Mac (Bernama) -- Menteri Besar Kedah Datuk Seri Azizan Abdul Razak bersedia menjawab sebarang soalan berhubung kejayaan melaksanakan manifesto pilihan raya umum yang lalu pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) bulan depan.

Katanya beliau akan menjawab semua soalan yang bakal diajukan oleh pemimpin Umno dan Barisan Nasional (BN) mengenai kejayaan kerajaan negeri melaksanakan 80 peratus manifesto yang telah dibuat PAS.

"Tak perlu nak senaraikan kepada mereka (wakil rakyat BN) kerana kita sebelum ini sudah senaraikan kejayaan yang dibuat kerajaan...Saya akan jawab kalau mereka tanya," katanya ketika ditemui pemberita selepas melakukan lawatan kerja ke Ladang Nanas milik Kedah Agro Holding Berhad di Laka Temin di sini Isnin.

Azizan mengulas desakan pemimpin BN yang mahu beliau menyenaraikan dan mengemukakan bukti mengenai kejayaan menifesto pada PRU yang lalu.

Beliau berkata kejayaan itu tidak perlu disenaraikan semula memandangkan kerajaan negeri sebelum ini telah menyenaraikan kejayaan itu dalam akhbar rasmi (Warta Darul Aman).

"Mereka cakap nak tengok ekonomi, mai tegoklah sendiri, kalau nak bukti pi tengok dekat Audit Negara, kita dapat RM53 juta tahun ni hasil balak," katanya.



-- BERNAMA

15 Mac, 2011 15:55 PM
Kerajaan PAS Kedah Didakwa Berdalih Mengenai Janji Manifesto
ALOR SETAR, 15 Mac (Bernama) -- Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kedah Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah berkata kerajaan PAS Kedah tidak perlu bersandiwara lagi tentang dakwaan ia telah melaksanakan 80 peratus daripada janji-janjinya yang dibuat oleh parti itu menjelang pilihan raya umum yang lepas.

Beliau berkata sekiranya benar ia telah melaksanakannya, maka senaraikan sahaja janji-janji berkenaan dan tidak perlu berdalih dengan menyatakan akan mendedahkan perkara itu pada persidangan Dewan Undangan Negeri Kedah pada 4 April ini.

"Berani kerana benar, maka kalau benar dedahkan sekarang. Saya lihat kerajaan negeri cuba memesong isu manifesto kerana mereka sebenarnya sedar tidak mampu untuk melaksanakan apa yang dijanjikan itu," katanya dalam satu kenyataan di sini Selasa.

Ahmad Bashah, yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri Kedah kawasan Bakar bata, berkaa bahawa pada persidangan dewan itu tahun lepas, beliau bertanya soalan mengenai kenyataan seorang Anggota Exco Kerajaan Negeri dalam sebuah akhbar bahawa PAS telah melaksanakan 80 peratus daripada janji manifestonya, tetapi soalan itu tidak sempat dijawab.

"Dalam jawapan secara bertulis, kerajaan negeri hanya menjawab bahawa jawapan akan diberi kemudian, dan sehingga hari ini saya masih menunggu jawapan berkenaan," katanya.

Ahmad Bashah berkata sekiranya benar kerajaan negeri telah melaksankan manifesto itu, kenapa Menteri Besar Datuk Seri Azizan Razak melenting apabila ditanya wartawan tentang manifesto PAS Kedah.

"Apabila berjumpa dengan masyarakat, mereka bertanya kepada saya apa yang telah dilaksanakan oleh kerajaan negeri sekarang kerana mereka tidak nampak apapun perubahan yang dilakukan.

"Yang dilakukan hanyalah menganjurkan karnival meraikan tiga tahun pemerintahan Pakatan Rakyat yang diadakan pada 10 hingga 14 Mac yang saya difahamkan melibatkan kos yang besar tetapi tiada faedah untuk rakyat," katanya.

Ahmad Bashah berkata berdasarkan penilaian beliau, tidak sampai 10 peratus janji-janji itu yang telah dilaksanakan.

Beliau mencabar kerajaan negeri membuat senarai terperinci janji yang telah dilaksanakan itu.

-- BERNAMA

**Nak hantar balik pelajar ke Mesirpun di katakan BEBAN, apatah lagi untuk memenuhi janji-janji dalam manifesto!  Lepas tu fitnah pula kata Kerajaan Pusat lepas tangan. Padahal DS Jamil Khir telahpun terlebih awal meminta negeri-negeri yang tidak mampu untuk menghantar kembali pelajar tajaan mereka waima pelajar persenderianpun, Kerajaan Pusat tiada masaalah untuk membiayai mereka.  Hebat juga sambutan ulangtahun yang tak nampakpun apa itu sejahtera dan apa maksud sejahtera dari renungan dan pemerhatian aku.  Bebai dan chengey adalah.....AKU TAK TAU!

Mukriz Dedah Temberang Besar Pas. Azizan Pula Di Tipu Orang Sendiri.


Oleh: HHalem

Temberang Pas Terhadap Rakyat Kedah
Pengerusi Jawatankuasa Penerangan dan Pembangunan Usahawan Negeri Kedah (Pas), Abdul Ghani Ahmad berkata sehingga Julai tahun lepas, sebanyak 80.7 peratus daripada manifesto yang mempunyai 57 perkara yang disenaraikan dalam manifesto PRU 12 berjaya mencapai matlamatnya.

Daripada 57 perkara tersebut, beliau berkata 46 daripadanya telah dilaksanakan dan 11 perkara lagi atau 19.3 peratus masih dalam peringkat kajian merangkumi bidang pentadbiran, pertanian, pembangunan Insan, hal ehwal Islam, hal ehwal wanita, sukan dan rekreasi serta pihak berkuasa tempatan.

Mukriz Meminta Bukti Kukuh Apa Yang Di Temberangkan.
Kerajaan PAS Kedah perlu mengemukakan bukti yang sahih kepada rakyat mengenai kejayaannya menyelesaikan serta melaksanakan 80 peratus janji-janji dalam manifesto pilihan raya umum (PRU) ke-12 lalu.

Mukriz berkata, “Kita mahu kerajaan PAS mengambil peluang mengemukakan bukti yang benar dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) April depan bagi menjelaskan secara terperinci kepada rakyat secara keseluruhan apa yang mereka maksudkan kejayaan 80 peratus itu.

Ia tidak cukup dengan sekadar cakap-cakap sahaja kerana rakyat jauh lebih bijak,”

Bukti Yang Pas ‘Mengambil Nama’ Dan Kaki Temberang.
“Dua tahun pertama selepas PRU ke-12, satu kenyataan telah dibuat oleh kerajaan negeri bahawa pembangunan di Kedah diambil alih oleh kerajaan pusat ekoran kerajaan negeri tak mampu untuk menguruskannya.

“Jadi tidak mungkin dalam tempoh setahun sejak mereka mengambil alih Kedah 80 peratus manifesto yang mereka janjikan pula dah siap…Saya hairan di mana datangnya projek-projek dan pelaksanaan dalam manifesto yang mereka janjikan sedangkan ia dilaksanakan oleh kerajaan pusat,” kata Mukhriz.

Cerita Sebenar Apa Yang Berlaku Oleh Mukriz
Mengenai pelaburan asing di negeri ini, beliau berkata semuanya atas usaha kerajaan pusat di bawah Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri tanpa ada sebarang pilih kasih terhadap negeri-negeri di bawah pemerintahan pakatan pembangkang.

“Kita tak pernah beritahu kepada pelabur supaya melabur di negeri-negeri di bawah pemerintahan Barisan Nasional sahaja…walaupun Kedah diambil alih oleh kerajaan PAS, kita tidak sesekali melakukan sesuatu untuk menjejaskan keputusan syarikat melabur di sini,” kata beliau.

Penulis Berpendapat
Kita tunggu dan lihat pada Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) April ini samada Pas dapat memberi fakta-fakta dan data-data kukuh terhadap pencapaian mereka. Jika Pas berani mengeluarkan dakwaan bahawa peratus pencapian adalah 80.7, sehingga ‘one decimal places’ maka sudah tentu  angka yang perolehi mempunyai perkiraan.

Kita tunggu dan lihat data-data pada April ini. Azizan ‘tak-tau-pa-pa’ mesti telah ditipu oleh orang beliau sendiri.

“Pas alang-alang nak temberang, biar tipu habis-habisan”


Aku denga ini secara ringkas ingin ,mendesak Anwar Ibrahim agar segera menyerahkan sampel DNA kepada mahkamah denga nsegera bagi mendapatkan keadilan undang-undang baik kepada beliau mahupun kepada Saiful yang sudah lama menunggu.  Iin kerana sampel DNA dari LELAKI Y ini telah di tolak oleh mahkamah, walaupun telah terbukti siapa LELAKI Y  ini hasil dari keputusan ujian DNA terhadap sampel-sampel yang di ambil tanpa paksaan tetapi tanpa pengetahuan beliau.

Aku yang berada nun jauh di utara menyokong sebarang usaha untuk mengadakan demo aman di Kuala Kumpur dalam sedikit masa lagi.  Aku sarankan agar di ajaka bersama pencinta BAJU KUNING yang kononnya BERSIH untuk sama-sama mendesak LELAKI Y ini tampil memberi kerjasama demi keluhuran undang-undang Malaysia.


Dari semalam lagi aku melihat tajuk dalam tabloid paling laris di Kedah pada masa ini, iaitu Sinar Harian yang mana bila penyokong salah satu parti marahkan berita yang disiarkan akan terus mengejek tabloid ini sebagai Sinar Hairan dan tak kurang juga yang mengatakan ianya sebagai Sinar Haram.  Biasalah.... Bila kenyataan dalam akhbar tersebut tidak menyebelahi parti dan pemimpin yang mereka sokong.

Tetapi apabila Tajuk yang terpacul dari MB kaki bebai dan chengey lagi tak tau apa-apa kononnya BN Gila Talak dengan memberi kenyataan umpama duriang mangkaq, isi putih berkilat, rasa macam pelaq, maka aku tidak dapat duduk diam tanpa membalas kutukan dari mulut celupar yang mahu orang lain buat kerja macam orang islam tapi dia buat kerja macama orang apa pula?

Aku cukup hairan dengan kenyataan sedikit berfakta dan sebahagian lagi penuh temberang dan selebihnya hanya seperti NYIOQ JANTAN atau kelapa KOMENG seperti istilah orang di Selatan.  Kenyataan bangang yang hanya layak melapik kepaka yang sedang mengantuk sebelum mata terlelap.


Jika sepanjang BN memerintah Kedah, apa yang pasrael tidak menohmah BN, tetapi tidak pula di labelkan sebagai Gila Talak(he he he...depa mana penah merasa nikmat sebelum ini) ataupun lain-lain gila termasuk GILA BABI, mengapa pula setelah di tegur si azizan ni hendak melenting, lagi pula ini bukanlah kali pertama dia melenting, malah kerap pula lentingannya umpama penari disko menari zapin.

Berlagak seperti pemerintah?  Memang betul BN berlagak dan bertanggungjawab seperti pemerintahsetelah pasrael kedah dan azizan terutamanya gagal bertindak sebagai kerajaan yang memerintah, malah lebih kronik lagi mereka masih lagi bermentaliti sebagai PEMBANGKANG yang BANGANG!  BN bukannya berlagak sebagainya, tetapi itulah sifat dan sikap semulajadi selama lebih dari 50tahun memerintah Malaysia dan negeri-negeri di dalamnya.  Adakah ini bermasksud secara tersiratnya bahawa azizan mengiktiraf KEHEBATAN dan KESUNGGUHAN BN dalam menunaikan tanggungjawabnya sebagai kerajaan berbanding azizan dan pasrael yang dilihat cukup lewa dan leweh dalam mentadbir negeri.  nak buat macamana, nak kontrol diabetes diapun tak upaya, depa kata diabetesnya dah melarat ke dia betisnya.


Memang benar pasrael gagal dalam menunaikan manifesto mereka kerana aku masih ingat akan pengakuan dari mulut azizan sendiri bila berkata"  mana kami tahu susah nak tunai manifesto".  Cukai turun?  Ya Ini hanyalah istilah seperti mana istilah jual murah yang di syairkan di bibir-bibir peniaga tiap kali cuti penggal sekolah, tiap kali musim perayaan tiba,tiap-taip kali hendak memancing pelanggan.   Mudah sahaja, naikkan harga cukai 2 kali ganda dan kemudiannya turunkan seperempat untuk tunjukkan penurunannya.  Aku ambil contoh mengenai sewa kedai di Pekan Sik kepunyaan MDS.  Kalau sebelum pasrael memerintah sewa yang perlu di bayar oleh peniaga yang menyewa premis milik MDS hanya dalam lingkungan RM400 sebulan tetapi tidak berapa lama selepas mereka memerintah Kedah, harga sewaan teah naik mendaka kepada RM 1,000.00 sebulan.  Tetapi kerana pandai kononya bermain wayang, maka di turunkanlah kepada RM800.00 sebulan.  Itulah cara mereka main wayang untuk tunjukkan bahawa mereka baik.  Sehinga kini Cina-cina di Sik merungut seperti tak percaya bahawa pasrael gamak buat begitu kepada mereka setelah undi di beri kepada pasrael. Nak cerita diskaun apa lagi?  nak cerita turun cukai apa lagi?  kalau bukan nak pemohong rakyat Kedah?

UMNO/BN angkuh?  Setahu aku UMNO/BN hanya membuat telahan, tetapi tidaklah sampai ke tahap angkuh, tetapi yang jelas dan nyata pasrael terutamanya azizan jelas menunjukkan singkap BONGKAK mereka yang cukupo ekstrim. Aku ada butirannya......

Buku Jingga yang di jaja oleh B A B I dan cuba di 'wangi'kan oleh azizan bukanlah jingga tetapi buku GHAPLA JINGGA.  Apa maksud GHAPLA JINGGA?  Orang Kedah dan Pulau Pinang cukup faham dengan IDIOM GHAPLA JINGGA ini, tambah-tambah kalau ianya hasil air tangan penuh nanar dari kudis tokak yang dah membusuk ayng menghinggapi tangan ALHUBURI aka B A B I.  Mana boleh tangan yang busuk akan menulis perkara yang baik.

Mengenai isu pelajar-pelajar Malaysia di Mesir, sikap dan tindakbalas pasrael dan azizan serta lain-lain pemimipn penbangkang memang telah aku jangkakan, Mereka sebenarnya mahu segala-galanya di laksanakan oleh kerajaan Barisan nasional sementara mereka hanya menunggu di muka lukah untuk meludah setiap perkara baik yang pihak kerajaan barisan nasional buat, padahal semasa penghantaran pulang pelajar-pelajar rakyat Malaysia dari Mesir, gerombolan pelajar mereka yang berpayung di bawah PMRAM teah terlebih dahlu cabut lari dari medan bahaya ketika lain-lain pelajar masih belmu tahu untung nasib mereka.

Begitulah HEBATnya semangat MILITAN hijau pasrael ketika berada di zon bahaya.

Dan rupanya mengendalikan rakyat sendiri yang hendak menimba ilmu yang masih belum selesai rupanya di anggap sebagai BEBAN.  Itulah perangai sebenar azizan yang menelanjangkan sikap sebenarn beliau yang kian hari kian terserlah sehinga menampakkan bulu-bulunya yang sudah penuh beruban.

lihatlah keratan kenyataan MB seba tak tau ini dalam SINAR Harian.

“Bila hendak dihantar pulang semula, mereka serahkan beban itu kepada kita. Tapi tidak mengapa, Kerajaan Negeri tidak ada masalah menanggung pembiayaan tambang penerbangan pulang ke Mesir berserta wang poket RM500 kerana wang sebanyak RM2.5 juta yang digunakan adalah wang rakyat,” katanya.

Dan aku dapat aduan sebenarnya ada pelajar yang masih belum terima sesenpun dari apa yang telah azizan janjikan. Aku harap perkara ini tidak benar kerana pelajar-pelajar itu adalah asnaf yang layak untuk di infa'.

Mengani isu air dan SADA yang umpama irama dan lagu tu takpayahlah azizan dok meneran suara lagi, ia dah jadi perkara jenaka yang cukup seronok untuk rakyat Kedah sehingga ada yang menyeringai tak kering gusi, terbahak-bahak melihat kelaku azizan yang meroyan skan tu.  SADA sahaja yang ada autoriti untuk naikkan tarif air, SADA sahaja yang boleh untung, SADA sahaja yang boleh itu boleh ini....maklumlah...Syarikat Air Dato' Azizan.  Apa nak kata.Pejabat POS tak bolehlah nak ambil untung, biar SADA sahaja yang berniaga dengan rakyat....

Bayangkan kenaikan air adalah per liter dan hari-hari rakyat menggunakan berliter-liter air untuk berbagai perkara termasuklah azizan yang kalau berak dah tentu kena basuh pungkoqnya guna air, tapi takpalah...mungkin kerana Syarikat Air Dato' Azizan, maka setakat secibuk dua tu kira free lah kot no??? Padahal Pos Malaysia hanya kenakan pertambahan 20sen sahaja untuk setiap bil, itupun sebulan sekali, bukannya caj 20sen seliter untuk tiap-tiap liter pada tiap-tiap hari.  Waharammuwahalalku....Aku untung tak pa, hangpa rugi aku tak peduli.
Dan akhirnya walaupun sudah 3 tahun sebagai kerajaan berperangai pembangkang, azizan masih kekal dengan perangai serba tak tahunya.....

Ditanya dakwaan Kerajaan Negeri akan melaksanakan cukai pintu di pekan kecil setiap daerah dalam masa terdekat, Azizan menjelaskan beliau tidak tahu mengenainya kerana tidak pernah dibincangkan dalam mesyuarat.(petikan dari SINAR Harian).

JOM Semua Pakat TUKAR!!!!

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    GEJUT KEDAH!!!

    GEJUT KEDAH!!!

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
    PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

    DARI PAS KE UMNO