SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

RAFIZI RAMLI AKHIRNYA MINTA MAAF?

Posted by Det Guaq9 Wednesday, March 30, 2011

DARI MINDA INTELEK MELAYU:

MESTI BACA ! 1,2,3......Pengarah Strategi PKR Anwar Ibrahim Tersungkur TKO !!


Penulis ingatkan isu Twitter vs Facebook Anwar Ibrahim telah selesai kerana Rafizi Ramli tersenyap terkedu tidak lagi memberi kenyataan akhbar untuk mempertahankan 'hujah-hujah' beliau selepas MiM mengeluarkan 'bullet' terakhir.

Rupa-rupanya, beliau menjawap di dalam twitter beliau. Tetapi bukan lagi berasaskan hujah ilmiah yang sepatutnya dikeluarkan oleh seorang pemimpin yang berjawatan Pengarah Strategi PKR tetapi sebaliknya, beliau cuba buat lawak di dalam twitter beliau.

Ianya jauh berbeza dengan twitter beliau yang sebelum ini. Rujuk di bawah :-

Wah.... "we'll give a TKO", "jarang duduk overseas kot", "Hari ini kita keluarkan kenyataan yg menunjukkan pencacai umno x paham konsep DST & timestamp FB adalah benar". Di atas adalah di antara kenyataan Rafizi Ramli PKR di dalam twitter beliau.

MiM tidak sangka orang yang berpelajaran tinggi seperti Rafizi Ramli PKR ini gemar bercakap besar dan ego.
Mungkin beliau sangka, dengan jawatan Pengarah Strategi PKR, maka beliau above the rest termasuk MiM sendiri.

Well... you are very wrong!

Mudah sahaja. Di dalam kenyataan akhbar, Rafizi Ramli membuat kesimpulan seperti berikut:
Oleh itu, masa yang ditunjukkan oleh Facebook (yang menggunakan masa tempatan) adalah masa tepat dan tidak dipengaruhi oleh perubahan akibat daylight saving.
Sungguh lucu apabila seorang yang berjawatan tinggi Pengarah Strategi PKR boleh mengeluarkan kenyataan yang sedemikian rupa! Mungkin boleh beliau menipu sesetengah orang tapi tidak semuanya.

Untuk menjawap pembohongan Pengarah Strategi PKR tersebut, MiM tunjukkan lagi bukti bahawa beliau telah berbohong.

1. Pada 11 Mac 2011 iaitu sebelum pengaktifan DST, tertera nombor "-0800". Lihat di bawah :-(klik foto untuk lebih besar)

2. Selepas pengaktifan DST (penambahan 1 jam) di dalam Facebook, tertera nombor "-0700" iaitu -8 + 1 = -7jam (-0700). Rujuk di bawah :-

(klik foto untuk lebih besar)
Kedua-dua di atas jelas menunjukkan bahawa waktu di Facebook dipengaruhi oleh Daylight Saving Time (DST) dan bukannya seperti yang didakwa oleh Pengarah Strategi PKR itu!

Kesimpulannya :-

Pengarah Strategi PKR yang TKO!p/s : lepas ini MiM menjangka Pengarah Strategi PKR itu akan mengelak daripada menjawap kesilapan beliau itu, sama tektik seperti Anwar Ibrahim. Kalau difikirkan, tektik mereka tentu sama kerana Rafizi Ramli kan Pengarah Strategi PKR... :D

2 Responses to RAFIZI RAMLI AKHIRNYA MINTA MAAF?

 1. adf55650 Says:
 2. Hanya orang bodoh yang mempercayai orang bodoh. Rafizi dah la bodoh dipercayai oleh pengikut PKR yang rata-rata bodoh.
  Simple as that.
  Sometimes I feel there's no need to entertain these stupid 'nin cum pooks' but on the other hand kesian pulak tengok yang berakal sedikit kene tipu jugak.

   
 3. detguaq Says:
 4. Bro, rafizi sebenarnya cerdik, tetapi buat-buat bodoh utk membiarkan dirinya dilanyak oleh tap kasut Maharaja Paria dan sebab tiu dia hanya layak bergelar PARIA PENIPU! Tetapi atas kuasa Allah yang menjadikan manusia ini mempunyai aqal serta di bebaskan dalam menggunakan aqal untuk melayari hidup ini, maka tidak ada manusia yang dapat mempengaruhi setiap manusia pada setiap masa, tetapi mungkin dapat mempengaruhi sebahagian manusia namun bukan pada setiap masa juga....rafizi juga akan tiba ketikanya merasa jemu menjadi PARIA PENIPU....

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO