SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

15 Mac, 2011 15:55 PM
Kerajaan PAS Kedah Didakwa Berdalih Mengenai Janji Manifesto
ALOR SETAR, 15 Mac (Bernama) -- Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kedah Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah berkata kerajaan PAS Kedah tidak perlu bersandiwara lagi tentang dakwaan ia telah melaksanakan 80 peratus daripada janji-janjinya yang dibuat oleh parti itu menjelang pilihan raya umum yang lepas.

Beliau berkata sekiranya benar ia telah melaksanakannya, maka senaraikan sahaja janji-janji berkenaan dan tidak perlu berdalih dengan menyatakan akan mendedahkan perkara itu pada persidangan Dewan Undangan Negeri Kedah pada 4 April ini.

"Berani kerana benar, maka kalau benar dedahkan sekarang. Saya lihat kerajaan negeri cuba memesong isu manifesto kerana mereka sebenarnya sedar tidak mampu untuk melaksanakan apa yang dijanjikan itu," katanya dalam satu kenyataan di sini Selasa.

Ahmad Bashah, yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri Kedah kawasan Bakar bata, berkaa bahawa pada persidangan dewan itu tahun lepas, beliau bertanya soalan mengenai kenyataan seorang Anggota Exco Kerajaan Negeri dalam sebuah akhbar bahawa PAS telah melaksanakan 80 peratus daripada janji manifestonya, tetapi soalan itu tidak sempat dijawab.

"Dalam jawapan secara bertulis, kerajaan negeri hanya menjawab bahawa jawapan akan diberi kemudian, dan sehingga hari ini saya masih menunggu jawapan berkenaan," katanya.

Ahmad Bashah berkata sekiranya benar kerajaan negeri telah melaksankan manifesto itu, kenapa Menteri Besar Datuk Seri Azizan Razak melenting apabila ditanya wartawan tentang manifesto PAS Kedah.

"Apabila berjumpa dengan masyarakat, mereka bertanya kepada saya apa yang telah dilaksanakan oleh kerajaan negeri sekarang kerana mereka tidak nampak apapun perubahan yang dilakukan.

"Yang dilakukan hanyalah menganjurkan karnival meraikan tiga tahun pemerintahan Pakatan Rakyat yang diadakan pada 10 hingga 14 Mac yang saya difahamkan melibatkan kos yang besar tetapi tiada faedah untuk rakyat," katanya.

Ahmad Bashah berkata berdasarkan penilaian beliau, tidak sampai 10 peratus janji-janji itu yang telah dilaksanakan.

Beliau mencabar kerajaan negeri membuat senarai terperinci janji yang telah dilaksanakan itu.

-- BERNAMA

**Nak hantar balik pelajar ke Mesirpun di katakan BEBAN, apatah lagi untuk memenuhi janji-janji dalam manifesto!  Lepas tu fitnah pula kata Kerajaan Pusat lepas tangan. Padahal DS Jamil Khir telahpun terlebih awal meminta negeri-negeri yang tidak mampu untuk menghantar kembali pelajar tajaan mereka waima pelajar persenderianpun, Kerajaan Pusat tiada masaalah untuk membiayai mereka.  Hebat juga sambutan ulangtahun yang tak nampakpun apa itu sejahtera dan apa maksud sejahtera dari renungan dan pemerhatian aku.  Bebai dan chengey adalah.....AKU TAK TAU!

0 Responses to Kerajaan PASRAEL Kedah Berbohong Lebih dari 80% Sempena 3 Tahun menjadi KERAjaan.

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO