SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Salam Datuk Suhaimi, Tuan Haji Fadzillah dan Saudara Ikmal. Terlebih dahulu saya ingin mengucapkan tahniah sekali lagi pada hari ini walaupun pada tengahmalam hari berkenaan anda telahpun menerima ucapan tahniah dari ramai orang UMNO termasuklah saya walaupun ketika belum lagi pengumuman rasmi dibuat, kerana ramai orang termasuk saya dapat dah mengagak mood para perwakilan kali ini.

Walaupun saya agak kecewa dengan cara promosi yang dilakukan, tetapi ternyata:

Barang baik,
jika promosinya tepat,
bergunalah ia,

Namun
Barang baik,
jika promosinya berlebih-lebihan,
ROSAKLAH ia!


Saya tidak mahu memperkatakan apa yang telah lepas, kerana ramai orang yang menyaksikan perjalanan seharian mesyuarat tersebut.

Kepada KBUJ, TKUBJ dan NKUBJ yang baru, sekadar renungan sebagai panduan untuk meneraju UMNO kehari muka, janganlah amalkan warisan negatif kepimpinan terdahulu, tetapi BERANIlah BERUBAH dalam mencorakkan gaya kepimpinan yang lebih kontemporari bagi menarik kembali sokongan rakyat Jerai kepada UMNO dan BN untuk ketiga-tiga DUN yang ada dalam Parlimen Jerai. Janganlah biarkan juak-juak menjadi parasit sehingga menimbulkan kebencian baik kepada ahlul UMNO, orang UMNO dan orang ramai yang mahu berurusan terus dengan bos-bos diatas.

Dan untuk Datuk Dr. Ku Abdul Rahman yang juga ADUN Guar Chempedak, anda masih lagi wakil rakyat DUN Guar Chempedak yang mendapat kepercayaan atas tiket UMNO dan BN. Jangan jadikan alasan tidak terpilih sebagai Ketua Bahagian membuatkan anda menyisihkan diri dari UMNO Jerai. Khidmat anda kami tagihkan. Bergeraklah dalam bumbung yang sama, iaitu UMNO khasnya dan BN amnya. RAKYAT MEMERHATIKAN!!! Ingatlah bahawa tangan-tangan kamilah yang memasang poster sehingga lewat pagi ketika PRU12 dahulu. Dan tangan-tangan kami, orang UMNO juga tanpa prejudis memangkah Datuk sebagai ADUN. Jangan belakangkan kami, beri kami peluang untuk merapati anda tidak kira masa, kerana anda telah memilih untuk menjadi wakil rakyat.

Akhir kata saya sebagai marhien UMNO memohon maaf sekiranya coretan ini tidak menepati tatabahasa sehingga apa yang saya mahu sampaikan ditafsirkan berbeza dengan apa yang saya mahu sampaikan.

Ini semua sebab:

SAYA SAYANG UMNO!

1 Responses to PESANAN TERBUKA UNTUK KETUA, TIMBALAN DAN NAIB KETUA BAHAGIAN UMNO JERAI YANG BARU

 1. Salam ziarah dan perkenalan :-)

  Forum Generasi Muda
  http://Forum1Malaysia.blogspot.com
  Blog Pilihan Generasi Muda
  http://pro-faizal.blogspot.com
  Aura Baru Pemuda UMNO
  http://TeamPemudaUMNO.blogspot.com

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO