SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

MUSIM PASCA PEMILIHAN

Posted by Detguaq Monday, November 24, 2008

Tamat sudah MPUB dimana UBJ sendiri telah selesai memilih barisan kepimpinan baru dengan barisan campuran muka baru dan muka lama AJKnya.

Kecenderungan untuk mengadakan kenduri kesyukuran atas pemilihan mereka dengan menjamu rakan-rakan mereka memanglah tidak ada apa salahnya. Kecil besar bukanlah ukuran tetapi meraikan sahabat sebagai tanda terimakasih adalah wajar. Aku yang marhien ni dapat tahu dua tiga muka baru dan lama dahpun jamu rakan-rakan mereka. Tetapi janganlah pula 'private event' mereka ini dijadikan isu oleh sesiapa juga, kerana mereka membuat perkara ini selepas selesai pemilihan bahagian.

Tak logik pula mereka yang tidak terpilih nak buat jamuan......kalau buatpun tentu boleh kita bayangkan suasananya berbanding dengan jamuan yang dibuat oleh mereka yang terpilih. Gamaknya macam ziarah orang mati jer gamaknya......(Don't take it seriously, just a joke)

Dan kawan aku yang dipilih sebagai G2 juga disaran buta jamuan......tak payah kot.... Ini bukan soal menang kalah......tetapi tanggungjawab terhadap parti UMNO dan keseluruhan ahli-ahlinya! Tang sinilah aku nampak ada jurang mengenai pandangan. Mereka melihat sebagai orang yang menang, aku lihat mereka itu sebenarnya bukanlah pemenang, tetapi orang yang sudah sewajibnya mula menjalankan tugas sebagai KB, TKB, NKB dan AJK termasuk juga sayap-sayap yang ada. kalau mereka dok terus melayan perasan, iaitu perasan sebagai orang yang menang perang, sikap negatif dalam politik Melayu tidak akan kemana!

Dan aku juga ingin menyentuh tentang YB ADUN Guar Chempedak yang terus menjalankan tugasnya seperti biasa dan mungkin agak sibuk sedikit sempena cuti panjang sekolah ini. Maklumlah kena menghadiri berdozen-dozen panggilan kekenduri perkahwinan..... Semakin banyaklah zuriat Melayu nanti...... Tugas untuk hadir di mesyuarat Dewan Negeri ku kira beliau akan gunakan sepenuhnya untuk menjuarai keluh kesah rakyat Jerai khasnya dan Kedah amnya, kerana beliau juga bukanlah calang-calang ADUN, beliau adalah seorang doktor fizik! Walaupun aku hanya mendengar sipi-sipi sahaja bualan beliau dengan tuan rumah pada satu kenduri, walaupun aku berada berdekatan dengan beliau, mungkin kerana beliau tidak begitu mengenali marhien UMNO seperti aku ni..... bagaimana beliau backfire dan berjaya menghidu tektik untuk memerangkap beliau semasa soal jawab denganKerajaan PAS Kedah semasa mesyuarat dewan negeri agak menarik perhatian aku juga. Aku sentiasa berharap ada maklumat dari beliau untuk aku war-warkan dalam blog aku ini untuk ahli UMNO Jerai.

Semuga beliau juga cepat-cepat menyesuaikan diri dengan suasana yang ada kerana seperti kata kau dahulu, fokus UMNO Kedah adalah merampas balik negeri ini dari depa pada PRU akan datang. Kita kena buktikan bahawa perjuangan untuk merampas balik negeri ini bukanlah mustahil!

*Mungkin kerana akupun kerumah berkenaan lewat petang, aku andaikan KUBJ, TKUBJ dan NKUBJ sempat bertandang kerumah berkanaan pada sebelah tengahari........itupun kalau mereka-mereka ini berada disini.

0 Responses to MUSIM PASCA PEMILIHAN

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    GEJUT KEDAH!!!

    GEJUT KEDAH!!!

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
    PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

    DARI PAS KE UMNO