SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

MENJELANG LAPAN NOBEMBA( II )

Posted by Detguaq Monday, November 3, 2008

Seramai 63 orang talah mempelawakan diri unutk menduduki jawatan 20 AJK UBJ. Mereka-mereka ini terdiri dari muka-muka yang terlalu lama, muka lama dan muka baru serta muka baru dari barisan Pemuda yang telah menopause(macam aku).

Bagi aku, muka-muka yang terlalu lama dibahagian ini patutlah mengundurkan diri bagi menggantikan muka lama tapi tak berpeluang. Aku syorkan muka-muka terlalu lama yang ada diUBJ ini menubuhkan kelab mereka dan melantik Presiden mereka, umpama Mubaraklah. Jadi mereka ini jika kecil bilangannya aku syorkan agar semuanya diberi jawatan selain dari Presiden ahli veteran, Timbalan, Naib dan sebagainya seperti juga dalam UMNO. Dan setiap kali ada persidangan tahunan mereka ini diberi penghormatan tertinggi dengan dijemput secara khas kepersidangan.

Manakala muka lama tapi tak berpeluang, eloklah kali ini diberi peluang, contohnya seperti kawan aku dari DUN Sungai Limau tu.....lama dah aktif, lama dah jadi Ketua cawangan, lama dah dok hadir Persidangan Tahunan, baru tahun ni menawarkan diri untuj jawatan AJK Bahagian, jika perwakilan rasa dia layak berilah peluang. Dia bahasakan diri dia CAN, mungkin ada can kot? Nombor dia?....tak ingat pula, sebab aku ni bukan perwakilan, so dia tak huloqlah call card yang ada nombor dia kat aku..he he he....

Jadi secara umumnya, aku memang mahu melihat gandingan dari ketiga-tiga DUN dalam UBJ ni ada dalam AJK. Jadi kalau 20 tu, nak bagi saksama ialah 6.333333 orang bagi tiap-tiap DUN!! Hish mana boleh tu. Jadi pandai-pandai perwakilan lah... nak bagi nisbah dia 6:6:8 ka 6:7:7 ka 6:8:6 ka, 7:6:7 ka......pandai-pandailah pusing nisbah tu...... Ni yang dulu-dulu aku nampak agak berat sebelah, tak seimbang, tak menggambarkan DACING yang menjadi simbul kesaksamaan.

Kalau mengikut kiraan aku sesiapa yang nak melayakkan diri untuj AJK mestilah melepasi 126 undi, iaitu 130 keatas.

Ada beberapa nama dari DUN Gurun yang aku kenali seperti Halmi Hassan(Tekun), Ibrahim Ahmad, Ir Md Nooq, Din Che Tam, Zulkifli Hamid dan Mohd Asri Shuaib(sekadar cadangan) manakala dari DUN GC pula aku sekadar mencadangkan nama seperti Mustar(Tat B), Aziz Din, Cikgu Zaki, Ahmad Muzaffar, Mawardi Abdullah, Zamri Tok Kau, Norma Awang dan Cikgu Mat Md Noh akhirnya DUN Sungai Limau seperti Mail Omaq, Kak Musropah, Suhaimi Lazim, Hasan Jaafar(ni lah CAN), Kamarudin Awang dan Cikgu Halim.

Lagi sekali aku nak tekanka ndisini, bahawa nama-nama diatas hanyalah cadangan peribadi aku bagi menggambarkan apa yang aku katakan mengenai nisbah AJK yang mewakili ketiga-tiga DUN dalam UBJ. Perwakilan adalah bebas untuk menentukan siapa yang terlayak untuk menganggotai AJK Bahagian ini.

KEPADA PERWAKILAN, SELAMAT MENJALAN KAN TUGAS YANG TELAH DIAMANAHKAN OLEH CAWANGAN MASING-MASING.

0 Responses to MENJELANG LAPAN NOBEMBA( II )

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO