SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

OBAMA

Posted by Detguaq Thursday, November 6, 2008


Aku percaya dua tiga hari ni orangramai tak kira dimana akan bercerita akan seorang lagi presiden baru bagi Amerika. Kalau ditanya pendapat aku mengenai Obama dan dasar luar Amerika, tet
ntunya aku tidak dapat memastikan apakah perubahan yang akan berlaku selepas Amerika mendapat seorang Presiden yang bernama Obama. Walaupun skpetikal, namun hati kecil amat berharap Obama akan mengubah dasr luar Amerika yang lebih bersifat Raja Segala Raja, Polis Dunia, Hakim Dunia malah kadangkala seperi mengamalkan Jungle Law bila berhadapan dengan negara-negara kecil atau negara-negara lemah.

Ini membuat aku merasa banggan denganTDM yang selalunya berani berkata NO! kepada Amerika sekiranya beliau berpendapat dan yakin bahawa apa-apa isu yang timbul ketika belioau menjadi PM dahulu, berbanding bakal mantan pm kita yang sungguh kalangkelibut bila diacah pembangkang seperti dlaam kes ketuuuukkk ketammpiiii(kuang kuang kuang).....

Aku juga seperti yang lain amat berharap hubungan duahala dengan Malaysia lebih adil tanpa mengutamakan Singapura terutama apabila ianya berkaitan dengan kedaulatan malaysia sebagai sebnuah Negara yang merdeka. Juga selepas ini tiada lagi dasar mempertahankan secara sembrono anwaribrahim melebihi rakyat depa sendiri.

Aku jika harap sangat agar Najib dapat menjalinkan hubungan yang baik dan rapat dengan Obama, tetapi dalam pada masa yang sama juga berwaspada terhadap tektik dan strategi amerika dan bertegas apabila hak-hak Malaysia cuba diganggu gugat oleh negara besar itu.


Semuga Obama dapat menunjukkan kebolehannya membawa amerika kesuatu dimensi baru terhadap iklim politik dunia!

0 Responses to OBAMA

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO