SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

SHAHIDAN......ORANG PEGHELIEH, SAPA TAK KNAI!

Posted by Detguaq Thursday, October 23, 2008

Dipetik dari Utusan:

Rais perlu 'ditender' terlebih dahulu - Shahidan

KANGAR 22 Okt. - Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim mencadangkan supaya Menteri Luar, Datuk Seri Dr. Rais Yatim 'ditender' terlebih dahulu sebelum jawatan tertinggi parti itu dipertandingkan secara tender.

Menurut beliau, kenyataan yang dikeluarkan oleh Ahli Majlis Tertinggi (MT) itu semalam dianggap telah menghina ahli-ahli parti.

"Jika beliau (Rais) ditender, saya akan masuk tender dengan permulaan RM1," katanya dalam sidang akhbar di sini hari ini.

Shahidan berkata, beliau sama sekali tidak bersetuju dengan saranan Rais itu dan menyifatkan ia adalah kenyataan daripada orang yang terlalu marah.

"Saya faham dia terlalu marah dengan politik wang tetapi janganlah mengeluarkan kenyataan yang menghina orang, seolah-olah semua ahli UMNO mengamalkan politik wang," katanya.

Rais semalam menyarankan supaya semua jawatan tertinggi parti UMNO dipertandingkan secara tender bagi mengelak gejala politik wang yang didakwa berlaku semasa pemilihan UMNO bahagian.

Menurut Shahidan, UMNO Pusat sebenarnya harus meneliti perkara itu dan sepatutnya mencari kaedah terbaik untuk mengelak berlakunya politik wang.

"Contohnya, UMNO Pusat seharusnya membiayai semua mesyuarat parti peringkat negeri bagi mengelak politik wang.

"Ketika ini badan perhubungan negeri-negeri terpaksa membiayai sendiri semua mesyuarat parti. Negeri yang tidak mempunyai sumber kewangan yang kukuh pasti menghadapi masalah berbanding negeri yang kaya.

"Oleh itu saya sarankan supaya kerajaan Pusat membiayai semua mesyuarat-mesyuarat sama ada di peringkat cawangan, bahagian atau sebagainya," katanya.Aku faham jika Shahidan antara orang yang marah bila ada orang lain cuba untuk memberi komen membina mengenai politik wang. La ni dia dah jadi orang pak lah, dah ada jawatan yang penting(?). Ramai dah agak, bila pak lah yang dah dihujung julai bagi apa-apa jawatan, dia pun akan turn upside down dan dan.

Hina ahli UMNO? Hoi shidan kasin!!! yang rasa terhina tu ialah ahli(pemimpin) UMNO hat yang besa dan dah mangli dengan rasuah jenis ni. Yang kami ni, golongan marhien nak marah apa??? Kami bukannya besa dapat duit jenih tu dan kamipun tak mau duit jenih haram tu, TAK BERKAT!!!

Rais hanya beranalogi, sebagai sindiran. Tak sangka pula level of thinking shidan dah jatuh merudum macam bskl setelah diangkit jadi penasihat khas NCER oleh pm dihujung julai tu.......

Sapa nak tender sishidan ni pula? Brapa harga dia???

0 Responses to SHAHIDAN......ORANG PEGHELIEH, SAPA TAK KNAI!

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO