SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

RUMAH TERBUKA HINDRAF???

Posted by Detguaq Friday, October 3, 2008

Apa ni??? Skrip drama atau filem Tamil ni? Kenapalah mereka ni sanggup menjadi kuda tunggangan kepada pemimpin yang berkepentingan sehingga tidak kira masa.....tidak ada PEMA! Juga tidak beradat dan tiada sensitiviti dalam memahami budaya dan agama aum-kaum diMalaysia ini........hmmm benarkah begitu atau mereka sengaja dan berniat begitu??? Yang balachi tu mungkin hanya sekadar hadir kerana diupah dan diumpan.

Hati siapa yang tak sakit bila majlis yang sepatut menjadi majlis muhibbah dikotori oleh najis politik??? Betul aku tidak suka dengan paklah, betul juga aku tidak suka dengan kj, tetapi tindakan si penyokong kasta terendah dari hindraf ini amat aku tidak sangka dan amat melukai perasaan aku termasuklah isteri dan anak-anak aku!!! Aku tergamam, emak aku hiba, isteri aku terkedu anak-anak aku terpingga-pingga!!! Beginikah sikap yang perlu dipupuk dalam masyarakat??? Betul, masing-masing wajib mengenengahkan masaalah bila ada masaalah. Platfom??? HOI!!! majlis rumah terbuka tu BUKAN platform yang sesuai!!! TAK ADA OTAK ATAU BEDAH KEPALA DAN PINDAHKAN OTAK KELUTUT?BAHLOL TAHAP DEWA!

Yang merancangpun bahlol, yang mengikut lagilah bahlol. Sebab??? pemimpin(layakkah?) yang diamanahkan rakyat untuk menguruskan kerajaan la ni LEMAH! Nak turun dari tampukpun pelan-pelan(kan dia banyak pelan). Memang pelan sungguh, teghempon-gehmpon. Yang aku tau nak tughun lazimnya lebih laju dari nak naik. Tapi yang satu ni nak tughun punyalah PELAN, pelan sungguh. Tughunlah cepat sikit, bagi orang yang macam aku ni dapat menyawa lapang sikit.........la ni nak menyawapun rasa tesangkut-sangkut. Apa yang sebenarnya yang menjadi pertimbangan dia hanya Allah sahaja yang tau............

Kepada Hindraf..........hangpa tak dakpun tak pa, banyak NGO yang mewakili kaum hangpa yang lebih berdedikasi dan bermatlamat yang selari dengan kerangka Negara Malaysia ni......

1 Responses to RUMAH TERBUKA HINDRAF???

 1. inilah kesan daripada domostrasi yang sering dilakukan oleh PKR.

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO