SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

KONAR BARING ATAU 'TURNING POINT'?

Posted by Detguaq Saturday, October 25, 2008

Setelah lama tidak singgah kat blog Pak Habib yang beberapa kali aku temui dulu-dulu(ta salah aku last aku jumpa kat Kulim masa Pilihanraya kecil tahun......aku tak ingat). BN kalah.

Apa kata beliau??? Huih marah bebeno dgn kj!!! hi hi hi......kesnya pasai kj tak dan nak jumpa dia. Pasai apa dia nak jumpa kj, dia saja yang tau. Tapi yang jelas, dia marah dan kondem kj down to ground!!!

Sekadar perbandingan sila lihat:

1. http://www.shalattas.com/news.php?extend.7

dan

2. http://www.shalattas.com/news.php?extend.96

Dan terus terang aku katakan sebab aku dah lama tak singgah kat blog dia pasai tulisan-tulisan dia yang lambung kj dulu serta cara dia depend paklah dan pelekeh sapa yang tentang paklah dan kj termasuklah TDM(rujuk: http://www.shalattas.com/news.php?extend.44). Tu Blog dia, jadi hak dialah nak tulih apapun!!!!

Dan aku tidak akan lupa tentang artikel yang di'recall' oleh beliau mengenai perenggan kata-kata kj yang menjolok TDM supaya meletak jawatan!!!

Petikan dari bog beliau:

"Nama KJ ‘kaki jalan’, ‘kaduk naik junjung’ mula terkenal apabila artikel majalah ‘The Economist’ tulisan Chris Lockwood bertajuk "The Changing of the Guard: A Survey of Malaysia" terbitan 5 April 2003 menjolok sarang tebuan meminta Mahathir supaya meletak jawatan. Menurut Khairy, dalam artikel majalah itu, "Khidmat yang paling besar yang boleh dilakukan oleh Mahathir setelah menjadi pemimpin Malaysia selama ini ialah bersara, itu sahaja".

Kata-kata beracun inilah yang kini menjadi antara racun yang kembali kepada kj dan malangnya ia juga menjadi serampang dua mata kpd paklah.

Apa-apapun bloggerpun amalkan demokrasi juga..... Kalau tak suka aku tak singgah. Singgah nipun secara indirect....singgah kat asam
husin, garam lempoyang , ada cerita yang dilinkkan oleh blogger yang kreatif ini.

Dan aku terjumpa pula nasihat shalattas ni:

Seperti biasa sasaran dan kencaman Zaharin khusus untuk Pak Lah saja. �Marah� betul blogger ini dengan Perdana Menteri Malaysia. Mungkin dia terlupa �marah� adalah musuh utama manusia. Rasulullah SAW selalu mengingatkan umatnya �jangan marah�, �la tar daf�. Dailog dalam filem P. Ramlee mengingatkan "marah?�, marah nanti kena jual".

La ni dia marah pula dekat bakal Perdana Menteri Malaysia(rujuk tajuk buku beliau.....)

Ini lagi satu yang saya kutip:

Kalau mahu berpolimik, �hujah� dan fakta mengenai perkara yang diperdebatkan perlu releven. Sayuti kata "dia boleh berbaik dengan Pak Habib, bolih bermaaf-maafan tapi dengan YB Dato Husam Musa tak boleh." Pelik penulis yang mempunyai gelaran �ustaz� ini. Hari Raya pun tak sanggup bermaaf-maafan sesama Kelantan. Dulu dia puji Husam melangit.

He he he..... kalau aku tukar nama husam pada nama kj???.....Alah, cerita lama, biarlah, nama pun diri dan kehidupan manusia sentias baharu.

Apa-apapun aku ucapkan tahniah kepada Pak Husin AlAttas, penulis buku politik Malaysia yang tersohor, kerana dah sedar siapa kj pada realitinya!!! Sifat baharu ada pada setiap manusia termasuk aku........

Maaf pak Habib!!!

2 Responses to KONAR BARING ATAU 'TURNING POINT'?

 1. cucupakkasim Says:
 2. aku rasa syed husin ni,jenih penulis upahan,tak pun macam lalang,dia boleh kona kiri kanan.bila hang sebut pilihanraya kecik dulu..kalau hang ingat dia baca sajak ataih pentas(yang di-buat dari lori) kempen untuk bn,siap bagi buku free lagi..dia punya angkat mahathir masa tu,aku ingat kalau mahathir minta pungkok pun dia boleh bagi..

   
 3. Aku rasa......hmm....hmm...hmm...

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO