SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Fokus Calon: NKBUJ

Posted by Detguaq Saturday, October 25, 2008

Dalam kehangatan menilai dan melihat secara penuh debaran, aku tetap juga memberi tumpuan terhadap UMNO Jerai. Kali ini aku ingin fokus terhadap posisi Naib Ketua Bahagian yang mana ada 2 orang calon yang bukan sahaja bepotensi, malah juga bepengalaman dalam meneraju Pemuda UMNO Jerai, iaitu Encik Bahador Omar, seorang peguam. Bekas Ketua Pemuda dan biasa dipilih oleh BN untuk menjadi calon betanding PAU untuk DUN Sala(Sg Limau), tetapi kalah. Manakala seorang lagi ialah Saudara Ikmal Ismail yang telah memberi laluan kepada muka baru(sdr mat Jun)sebagai NKPUJ kerana beliau ingin pula memberi khidmat dalam peringkat yang lebih tinggi dalam bahagian dan sumbangan yang lebih signifikan pada peringkat pusat.

Masih layak untuk mengisi kepimpinan PUM, diPusat. Cemerlang sebagai pengerusi Biro Pendidikan Pemuda Pusat, mempunyai visi dan misi yang jelas seperti yang telah beliau buktikan selama ini dimana kita boleh merujuk 'track record' beliau dengan UMNO Jerai serta Pemuda UMNO Malaysia, malahan saya yakin hasrat nurani beliau untuk bersama-sama kepimpinan tertinggi dalam menjulang dan memperkasakan Melayu dan politik Melayu agar tidak boleh lagi diperkotak-katikkan oleh rakan-rakan lain dalam BN, malahan juga dalam menangkis selaran dan serangan liar oleh pembangkang dengan cara yang bijaksana.

Begitu juga hasrat beliau yang amat kuat serta ikhlas untuk melihat jurang keciciran pelajar Melayu dimana-mana sahaja dapat diatasi. Iltizam beliau yang tinggi dan jitu terhadap kes-kes akademik anak-anak Melayu baik diperingkat rendah(primary), menengah(scondary) mahupun iktisas(Tertiary) boleh kita rujuk samada dengan masyarakat setempat mahupun diperingkat pusat. Tanyalah mereka-mereka yang biasa berdampingan dengan beliau dalam menjayakan aktiviti-aktiviti yang berkaitan akademik mahupun kemasyarakatan, kecuali mereka ini ada agenda tersembunyi, pastinya jawapan untuk apa yang Ikmal dah dan akan buat pastinya adalah yang terbaik untuk orang Melayu khasnya dan bangsa Malaysia amnya!!!

SELAMAT MAJU JAYA
kepada
IKMAL ISMAIL

*Sebagi manusia biasa, Ikmal juga bukanlah tiada kelemahan, ini tidak saya nafikan. Tetapi saya yakin jika kebaikan mengatasi kelemahan, yang terbaik pasti menjadi tujuan dia.

0 Responses to Fokus Calon: NKBUJ

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO