SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

G2 dan maruah Pemuda UMNO

Posted by Detguaq Saturday, October 18, 2008

Sebelum selesai mesyuarat PUJ tadi, soksek-soksek disekeliling aku ialah kegusaran ahli-ahli akar umbi mengenai peranan KPUB, NKPUB dan G2(wakil) yang bakal dipilih untuk membawa mandat dari PUJ ke PAU nanti. Rata-rata mereka berharapa wakil tidak akan belot serta mengkhianati terhadap kehendak ahli akar umbi yang mahukan DMM menjadi KPUM yang juga KPBN.

Kerana itulah sebelum ini aku menyarankan peranan G7 dlm pemilihan bahagian dan G2 dlm pemilihan PUB hanya boleh membawa apa yang telah dimandatkan oleh perwakilan cawangan kePAU. Kuasa untuk mengubah mandat ini sepatutnya tidak diberi kepada wakil. Disinilah bermulanya perbuatan paling hina dalam politik. Ramai ahli politik yang seumpama pelacur. Malahan kata kawan aku, pelacur lebih mulia kerana jika di'booking' dia tidak akan menerima tempahan baru sebelum tugasannya selesai dengan orang yang telah menempah mereka. Tetapi mereka yang terpilih dan diberi kuasa dibahagian untuk ke PAU ini akan menerima kesemua sogokan dan memilih sogokan yang terbesar untuk diberi undi. Inilah yang telah sekian lama mengucarkacirkan politik UMNO sehingga menjadi bahan lelucon rakyat luar samada yang tidak berparti, mahupun dari kalangan pembangkang.

Nasihat saya kepada wakil, halal haram didalam Islam adalah sama juga dimana-mana, luar politik atau dalam politik:

WAHAI PEMUDA!!! BERILAH NAFAS SEGAR BERWAJAH BARU YANG LEBIH MURNI DAN IKHLAS DALAM PERJUANGAN UMNO. APA-APA KEBURUKAN YANG TELAH BAPA-BAPA KITA LAKUKAN DAHULU MARILAH KITA SEGERA HINDARI SEPERTI POLITIK WANG, DIMANA MARUAH KITA BOLEH DIBELI BAGI MENDAPATKAN KEDUDUKAN DAN KUASA.

Aku kata ni sebab............
AKU SAYANG UMNO.

0 Responses to G2 dan maruah Pemuda UMNO

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO