SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

SERAH BORANG CARA BORONG!!!!

Posted by Detguaq Sunday, February 7, 2010

Klaau nak kata buat event ni masa dekat pilihanraya, soheh puak pembangang akan kata ahli UMNO masuk UMNO(oklah tu...lagi kuatlah semangat UMNO tu), tetapi perkara ini berlaku di luar musim....

Kalau semalam kita tengok ahli-ahli AMK sahaja, hari ini ada sekumpulan orang lama dalam PAS menyahut seruan untuk menyertai UMNO.  Ketua kumpulan dari PAS yang telah berada selama 28 tahun menjadi ahlul PAS dan berjuang bersama, kini telah sedar bahawa  segala fartua  mereka hanya siulan memberi hiburan melindung kelemahan.....

 Bekas Ketua PKR Padang Serai sedang berucap
 Bekas Ketua PKR Baling sedang berucap


Bekas Senior PAS sedang bercakap

 Mewakili sekumpulan 20 orang bekas ahli PIS dari 
DUN Belantik
 Jururcakap dari kumpulan AMK Sik yang keluar PKR
dan menyertai UMNO.
Sedang menyerahkan borang keahlian...

Tunggu apa lagi wahai ahli pKR yang lain...kembalilah kepada UMNO!!!  Perkukuhkan dominasi politik bangsa Melayu di Malaysia  berteraskan konsep adil yang sebenar dalam konteks politik Malaysia.

23 Responses to SERAH BORANG CARA BORONG!!!!

  1. ANGAH Says:
  2. Ahli PKR tidak akan bersama UMNgOk...cukuplah segala tindak tanduk dan kepincangan dalam pentadbiran yang dijalankan.....Ingin bertanya kepada saudara Tajudin...Bila Saudara ke Australia...mari kita berbicara guna bahasa inggeris...beranikah anda.....???

     
  3. CCZ Says:
  4. Pirahh..setakat nak berbahasa Ingerris. Tulis sajalah..Macam orang peduli samada kamu pandai atau tidak dalam English? Nenek moyang kamu dulu pun bukan tahu bahasa Inggeris pun..

    Jika kamu masih PKR maka lebih baik duduk selama-lamanya dalam PKR. UMNO pun tak perlu ahli macam kamu.

     
  5. Anonymous Says:
  6. woi..i tau la nak spek inlis..dont say me no spit inlis...yes,no, tankiu orait...aku ingat ketua keadilan cabang sik serah borang masuk UMNgok...n bagi ucapan...kalau takat ucapan BEKAS padang serai n baling baik tak yah...BEKAS UMNGok pun ada dalam parti keadilan..siap jadi ketua UMUM lagi...
    lain kali cari yang power sikit...zahid hamidi yg dtg tu...takkan tangkap ikang bilis jer

     
  7. Anonymous Says:
  8. sedara...
    tolong cadangkan kepada ketua bahagian sik, kalau nak buat program UMNO juara rakyat...sila buat di dewan serbaguna...tak pun padang awam...takkan menteri datang buat dalam bilik mesyuarat UMNO bahagian jer...ni namanya program UMNO juara UMNO...
    ok...sama2 kita inperuve mana yang patut k...
    UMNO terus mara...untuk rakyat Malaysia

     
  9. Anonymous Says:
  10. ccz..sape yg nak masuk umno..
    gua rasa lu je yang nak msk umno..hehehe

    lu x taw ke sal kes tajuddin 2...
    klu lu org sik, mmg lu taw la kes ni...
    patut la lu ahli umno...
    mmg sesuai sgt la lu ngn umno...

    ccz + umngok = bongok..haahah

     
  11. Detguaq Says:
  12. Salam Angah,

    ini statement dari anda yang berjawatan TKAS:
    Ahli PKR tidak akan bersama UMNgOk..

    Ini jawapan sekupang dari ahli akar umbiUMNO:

    Pian tu dulu ahli parti apa? Parti tupperware kot?

    Well, talking about Tajudin's English, even he's layman, but the knife will be sharper when we sharp it everyday....learn makes perfect!

    And TKAS, I'm also not good enough debating in English because English is not my mother's tongue, maybe I can learn some good from you?

    And hey!!!! Is it proper to give public speech to Sik's community while Bahasa Malaysia is a common language out there?

    CCZ, Why asking kids to take their dose while they are rejected it? Let them ill till they ask for relief...hu hu hu...

    Kepada Anon, 9:36, cadangan anda akan saya perpanjangkan kpd YB.

     
  13. DukeOfUMNO Says:
  14. Kuang! Kuang! Kuang!...hehehe..

    Nak tergelak aku tengok "metaliti" En. Angah kita ni..heheh...

    Frankly, kalau aku la...aku akan malu kalau ber"ketua"kan Angah sebagai ketua...sebagaimana aku malu nak ngaku "KJ" tu ketua aku..sama ja dua2 org...depa rasa macam dah bijak sangat bila reti cakap English...poddahhh chaiiitttt...hehehhe...

    Angah...sepatutnya, hang kena belajaq bahasa Arab...sebab hang solat 5 waktu tiap2 hari...dan hang membaca dan bertutur dgn bahasa Arab dalam setiap solat..padahal...hang tak paham pun maksud dia...setakat tahu makna perkataan secara literally...podahhh laa...hehehe..hang tau ka maksud "doa iftitah" yg hang baca tiap2 hari tu? heheheh...sendiri mau ingat laaa...yg perlu hang tak buat...yang kurang perlu hang buat, yg wajib hang tak buat...yg sunat hang buat pulak? hehehehe...phuaakkk ptuiiihh!
    Rasulullah dulu tak reti cakap English..apakah baginda juga boleh dikatakan "ngok" kerana berdebat dalam bahasa ibunda ketika perjanjian "Hudaibiyah"??? Nampak sangat Angah ni "low mentaliti"! Low classsss!!! Ghobiyyun murakkabun!!! hehehe...

    Berbalik kepada topic...
    Aku rasa syukur kepada Allah kerana telah membuka hati mereka2 yg telah menyimpang...kalau Zahid Hamidi tak mai pun, depa akan masuk UMNO jugak...keywood is "hati", bukan zahid hamidi...anyway...bagi aku...kpd yg masih "tegar" & suka terus ditipu oleh perjuangan peribadi Bung Nuar...teruskanlah...la ikraha fiddin...lakum dinukum waliya din...

     
  15. ANGAH Says:
  16. opsss....korang ni salah paham ni...ni bukan soal xpandai bahasa inggeris...itu la...kalo ko orang sik ko mesti tahu...YB korang ni cakap...dia lulusan Luar Negar...belajar di luar negara...tapi,tak pandai berbahasa inggeris...itu yang aku maksudkan.....lain kali kalo xpaham..tanya lah....Yang aku tekankan...bukan lah dia pandai atau tak...tapi kenyataan beliau bahawa beliau belajar dan berkelulusan luar negara...so kalau ke luar negara,xkan cakap bahaasa melayu lak sambil belajar...itu yang aku maksudkan...cuba ko tanya YB yang ko banggakan sangat tu...Apa dia bagitau pada rakyat di SIK dan dari mana dia tamat belajar....aku dari kecik selalu lalu depan gerai ayam goreng di pekan sik....so aku kenai dia...bapa aku kenai dia...sepupu dia kawan aku....
    tanya lah sendiri....

     
  17. DukeOfUMNO Says:
  18. Laaa...lagu ni la angah...apa kata kalau hang ajak Tajuddin berdebat guna bahasa urdu? or bahasa hebrew? atau bahasa french? or bahasa arab? hehehe...ada berani? rasanya dua2 org tak reti...heheh....paham maksud aku? muahahaha..

     
  19. Di zaman milenium ni ada lagi ke yang nak masuk UMNO, parti yang menetang arus dan bersifat menjajah rakyat.

     
  20. Anonymous Says:
  21. salam...
    utk ur info...di luar negara dh byk kelab umno tutup sbb ahli tak cukupo....terutama di middle east and uk ireland...nape ek????

    manchester uk

     
  22. Anonymous Says:
  23. lu ni dukeofumno...
    org bg point lain..lu bg point lain...
    org bg kepala, lu amik kaki..
    lu mmg lawak la.. :)

    angah suh tnya tajuddin, apa kelulusan dia..
    bodoh piang la lu...
    bodoh, tp berlagak pandai...
    org mcm lu mmg x bleh blah...hahaha
    org mcm lu, klu stay dlm umno pun aku x ksh...
    ko duk la dlm umno smpi bler2..haha

     
  24. Detguaq Says:
  25. Salam,

    Angah. Betul YB dulu berniaga. Apapun perniagaan yang beliau ceburi, sekurang-kurangnya dia sudah mengikut apa yang Nabi sunnahkan. Bukankah 9 jalan rezeki ada dalam perniagaan? Tak habis-habis perut busuk sesama Melayu....B A B I tak palah...Yahudi dok sponsor. Tak payah banting tulang 4 keratpun dia duit jenuh.

    Dan bagi YB, walau bergelar YB masih lagi mengekalkan sikap dan sifat sederhana beliau. Aku percaya rakyat Sik bukan nak suruh YB ghebuih sijil dia dan nak minum ayaq utk dapat berkat mcm n.ajis dan selipar jepun dia, rakyat Sik nak pemimpin yang boleh bantu depa selesai maasaalah harian yang mereka hadapi, tapi aku yakin belum ada yang pi jumoa dia nak suruh dia ajarkan BI, kerana dia bukan guru tuisyen.....

    kembara putih...milinium ka platinum ka semakin ramai anak muda meninggalkan PKR kerana mereka semakin jelas mengenai kedudukan iklim politik yang mana UMNO semakin menuju pemulihan setelah pemimpin-pemimpinnya(walau masih ada yag lena) sudah sedar tentang perlunya perubahan dalam pendekatan politik semasa... lihat sahaja bagaimana YB Belantek menjalankan tugas beliau bukan sahaja di Belantek, malah menyeberangi ke DUN Jeneri juga. Rakyat Sik semakin berubah ke arah UMNO, kerana UMNO semakin dekat di hati mereka....

     
  26. Anonymous Says:
  27. bro..angah x hina dia sbagai peniaga...
    angah ckp, knpa dia msti bhg kata dia kelulusan australia..
    ada paham x bro?????????
    klu x paham meh masuk kls ngn gua...
    gua blh kasi lu phm ayat bahasa melayu...hehe

    lu dpt statistik mana ni ramai org masuk umngok???
    klu lu nak taw, skrg ramai anak muda tolak umngok..
    yg gmbr 2 pun ramai mmg budak2 umngok..
    ni la kes yg dinamakan 'kluar umngok, msk umngok'...hehe
    klu lu tgk statistik utusan la cmni..hehe
    x pun lu follower papa gomo....

    lu jaga guaq da la...
    sik biar angah n org2 dia jaga (termasuk aku)..
    lu g men jauh2... syuh...syuh...
    nnti gua lak kot masuk guaq..
    lu lak yg kn lari...

    GENJUT umngok... :)

     
  28. Anonymous Says:
  29. salam...
    betul...angah tak hina pekerjaan beliau..the issue is kenapa mesti menipu utk meraih populariti...hanya kerana orang kg sukar mendapat info maka penipuan dihalalkan...buat anak muda semua...
    UMNGok cuma boleh menang kalau orng ngok...kalau sume org bijak...umngOK TTUP KEDAI...

     
  30. CCZ Says:
  31. Setakat nak berhang ngok, orang itu ngok orang ini ngok tapi tulis anon nak bersyarah panjang2? Ini spesis yang sama saja nih. Orang yang sama. Perjuangan baling batu sembunyi tangan ni memang berlambak dalam PAS dan PKR. Adab bagi depa di hujung kaki. Yang penting boleh lepas marah dan seranah. Akal dah tak penting.

    Cuba kenalkan diri. YB Tajuddin boleh bagi masa seminggu untuk anon yang ber'ngok' sana sini untuk jadi YB. Lepas tu kita tengok apa jadi. tak pun, sukacita CCZ naklah sokong orang yang pandai macam anon ni. Cerah masa depan rakyat. Amacam? Berani ke kenalkan diri?

     
  32. ANGAH Says:
  33. la...mamat ni...gi tanya tajudin apa kelulusan sebenar dia....orang Sik sume tau....jangan nak menipu...dia tak pernah jauh dari kawasan sik dulu kini selamanya..so...bila masa dia pi belajaq luaq negara...ke dia belajaq kat guaq kot....info ni bkn saja2 aku cakap....aku kenai dia...pak aku kenai dia...cuba tanya dia...dia mesti tau n kenai.......kalo xkenai cakap kat dia jgn jadi YB la...orang terkenal di SIK pon xtau...cakap dia...jgn just bg seminggu...bagi je peluang undi semula....kalau menang sebab undi pos yang banyak jangan citer la....ko tengok dlm sebulan dua ni....tajudin akan pening dengan isu terbaru yang akan aku bongkar di SIK....TUNGGU....................................

     
  34. Detguaq Says:
  35. Isu yang angah bangkitkan bagi aku tidak releven langsung dengan apa yang sedang di usahakan oleh Tajuddin. Dengan dokongan dan sokongankuat dari Timbalannya yang juga seorang berkelulusan di bidang kedoktoran begitu juga dengan Naib beliau yang berkelulusan dalam bidang perundangan sudah cukup untuk membuat jentera Tajuddin mantap di Sik. Dan jika sekadar untuk mengatakan UMNO itu dan ini, ianya bukanlah isu sebenar yang cuba di spin oleh amk Sik yang meroyan kerana sedar yang semakin hari semakin ramai yang menjauhi pkr.....tinggal hanya sampah-sarap dalam parti yang idolanya sedang menghadapi tuduhan di mahkamah dan sentiasa cuba untuk melarikan diri dari di adili oleh mahkamah dengan pelbagai alasan yang tidak adil kepada pihak yang satu lagi.

    Aku terkejut dengan pengakuan ala 'kamikaze' oleh amk sik(lihat shoutbox) yang bukannya akan membantu pkr sik yang tengah tenat, malah akan membuatkan pkr bubar dengan lebih cepat ataupun jika hidup hanya tinggal nyawa-nyawa ikan.....RUPA-RUPANYA DALAM PKR BERLONGGOK SANA-SINI SAMPAH SARAP YANG SEMAKIN BERTIMBUN. Siapa yang benci sampah dalam pkr aku jemput kembali ke rumah asal yang sememangnya sentiasa selesa untuk tumpang berteduh anak-anak bangsa, dan juga kepada yang tidak pernah terbayangkan keselesaan tinggal dalam rumah yang telah sekian lama aku duduki jemputlah sama-sama berjuang...tinggalkan SAMPAH pkr....BERJUANG UNTUK DOMINASI KUASA MELAYU dengan cara yang lebih adil, bukan samarata(equality)seperti yang DAP mahukan...

    Atau anda boleh keluar pkr yang penuh sampah sarap untuk berehat di 'luar' sementara meninijau-ninjau rumah UMNO yang semakin ramai anak muda masuk untuk turut berjuang!!!!

     
  36. Anonymous Says:
  37. detguaq...
    sedara mmg poyo la...
    amk sik cakap dalam keadilan mmg ada sampah2 UMNO yang terbuang yang mencari kedudukan dalam PKR selepas tak dapat tempat dalam UMNO...dan sampah2 ini akan kembali ke tong sampah sebenar (UMNO) setelah menyedari sistem dan cara PKR tak membenarkan kekotoran berleluassa...dan yang akan tinggal cuma mereka yang tahan diuji dan tak harapkan imbuhan...kalau UMNO mampu menarik 5 org?500?atau 5000 orang pun ahli PKR pun dgn cara mengugut,merasuah, memberikan tawaran baja (kain pelikat, pinjaman tekun)
    kami tak kan kisah...

    hatta kalau PKR bubar sekalipun kami tetap akan lawan...
    alhamdullilah...tekanan para refpormis jalanan, parti2 politik yang tersusun dan gerakan rakyat, berjaya jatuhkan MAHAZALIM...PRU12 plak berjaya jatuhkan paklah...and whos next?

    ini drama pilihan
    1) shit full tahan berak 2 hari utk bawa air mani didalam bontot busuknya utk dibawa ke hospital (3 buah hospital) sebelum bontot busuknya di rodok untuk mengeluarkan air mani yang dibawa kesana kemari...

    2)antara barang bukti shit full adalah KY jelly...siapa yang merogol siapa??hahahha...agaknya shit full mmg bawa satu utk spare kalau2 ada mamat nak sondol dia...

    3)shit full lepas diajak terus masuk bilik air DALAM KEADAAN MARAH DAN TAKUT...membilas tubuhnya yang munggil lantas memakai tuala (tuala putih utk tgk darah..bukti keterunaan)..keluar bilik air dan menggantungkan bajunya ke dalam almari..sebelum tubuhnya yang SASA dan GAGAH dan TINGGI LAMPAI...diratah oleh orang tua tak sedar diri..

    4) drama bodoh...pelakon bodoh (kene buang U), penulis bodoh...org yang percaya lagi la bodoh al bangang...

     
  38. Detguaq Says:
  39. anon yg bijaksana...

    Aku bukan doktor, tetapi aku ada maklumat dari seorang doktor. Pancutan(ejaculation) air mani mempunyai kecepatan(acceleration) yang amat tinggi(harap dapat bezakan acceleration dan velocity. Acceleration menghasilkan daya tujahan yang kuat untuk memberi halaju tinggi kepada air mani untuk bergerak sejauh kedalam usus. Jika air mani bertakun di dalam usus, ia tidak mudah rosak dan boleh bertakung dalam jangkamasa yang lama.

    Dan DNA air mani itu tidak akan musnah hatta air mani itu kering. Kalau hang lelaki pernah tengok air mani kering tak? Bukankah ia seperti kerak dari air nasi yang kering setelah membuak keluar dari periuk yang menanak? Ambil kerak itu dan rendamkan dalam air. Mudahkan untuk mereka yang mahu berfikir seperti itu, tetapi payah dan kelam jika berfikir mengikut ukuran anon...

     
  40. Anonymous Says:
  41. Aslmlkm.

    Serahkan semua kepada Allah. Tak payah nak kutuk-kutuk sesama sendiri. Perlembagaan parti anda semua ada ajar perkara yang tak baik ke?

    Siapa lebih baik, dia yang akan disokong dan diikuti. Profesional dan rasional sikit le. Bincang secara fakta bukan auta.

     
  42. Anonymous Says:
  43. knologi drama bangang gilababi...

    1)shit full dibuang uni
    2)shit full cuba joint parti mata melalui kwnnya
    3)shitfull dirogol diragut terunanya secara paksa..ehhh..ehhrela..
    4)shitfull keesokan ainya ke umah perogol menjadi mengidang kopi buat perogol yg sedang meeting...ketika itu shit full dlm keadaan marah dan takut serta terpaksa bergerak slow kerana menahan berak..berak perlu ditahan supaya jubur busuknya mampu menahan dn menyimpan bukti rogol si perogol...

    5)shit full berjumpa dgn TIMBALAN PRESIDEN PARTY KERIS KARAT merangkap TIMBALAN MENTERI PERDANA bagi mengantar borang msk PARTY KERIS KARAT...opppsss....bagi memohon biasiswa...opppsss...bukan bukan..sebenarnya bagi mengadu juburnya dirogol oleh MUSUH POLITIK nya...

    6)?????adakah shit full sedara TIMBALAN MENTERI PERDANA?atau adik angkat?atau ehemmmm...?
    7)TIMBALAN MENTERI PERDANA dgn rasa terkejutnya meminta shit full melapor pada pak pulisi dgn katanta..."aku ni menteri la ngok...g la balai wat report...yang ko g jumpa aku ni wat pe?"

    7)dgn muka masih menahan berak pada hari ke-3 selepas lubang jubur dibesarkan...shit full g 3 spital menungging jubur busuknya utk diambil sampel DNA yang selama ini diperamnya...malangnya sampel telah musnah sbb taik shit full terlalu beracun akibat lama diperam...

    8) kesimpulan...
    - sape bodoh n bangang kene buang u...sila masuk party mata
    - sape rasa nk kene rogol...sila bawa ky jelly..
    - sape kene sontot bontot sila jgn berak 2-3 the baru buat report
    -opppsss...jgn lupa g jumpa MENTERI PERDANA slps dirogol...supaya boleh dpt biasiswa...
    -sape bangang...sila masuk party keeris karat..hahahaaa

     
  44. Detguaq Says:
  45. Anon 9:22...

    Meroyan dengan penuh andaian nampaknya! he he he....

    Keris Karat lebih berbisa untuk mempertahankan maruah diri. Keris tak karat hanya sesuai untuk menjotos belakang kawan...hanya perlu jelly,cari jelly yang berjenama MOKHTAR....Kalau susah sangat minta dari CIFUT B A B I....hu hu hu....

     

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    GEJUT KEDAH!!!

    GEJUT KEDAH!!!

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
    PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

    DARI PAS KE UMNO