SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

MEROYAN GAMAKNYA!!!!

Posted by Detguaq Thursday, February 11, 2010

'Ngeh Nee Jar' @ 'Nga Nee Jar' serta 'bapok angkat'nya LKS rupa-rupanya bukanlah manusia siuman bila bukan sahaja terus-terusan mempertikaikan keputusan mahkamah, malah sekali lagi mengheret Istitusi Kesultanan ke kancah pertelingkahan.  Rupa-rupanya manusia seperti ini hanya mahu menerima bala baik dari Allah, manakala bala yang tidak memihak dan bala yang buruk cuba untuk di sangkal dengan mengajak syaitan-syaitan berserampang dua untuk turut sama mnyokong hasutan jahat beliau.

Kenyataan terbaru yang di petik oleh beberapa akhbar semalam tidak seharusnya di keluarkan untuk siaran.  Kata-kata mangkuk hayun ini semasa di wawancara menggambarkan tahap pemikiran yang tidak bebas, pemikiran beliau adalah di bawah pengaruh, namun apa yang mempengaruhi beliau, silalah tuan-tuan tafsir sendiri mengikut Qalbu yang Allah berikan...

Rentetan dari berita yang tersiar itu, maka atas inisiatif seorang sahabat saya yang sayangkan Institusi Kesultanan Malaysia, sayangkan kerharmonian yang telah lama di pupuk, sayangkan keamanan yang telah lama di kecapi, sayangkan perpaduan yang berterusan dijalin dengan kawan-kawan berlainan bangsa yang ikhlas dan berpijak dibumi dan atas alasan menghormati kedaulatan undang-undang, maka beliau dengan inisiatif sendiri telah membuat satu laporan polis berhubung dengan kenyataan nizar yang amat berbahaya!

Sila click utk gambar yang lebih besar dan jelas:Aku sebagai rakyat Malaysia yang menhormati kedaulatan undang-undang berharap agar kedua-dua 'wild animal' ini di 'SITA' dengan segera!

0 Responses to MEROYAN GAMAKNYA!!!!

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO