SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

PKR TEMPAT LUNGGOK SAMPAH!!!

Posted by Detguaq Friday, February 12, 2010


Ahli-ahli reformis kononnya merupakan kelompok terasing dalam pkr, mereka menganggap pemimpin-pemimpin UMNO yang singgah menumpang platform pkr adalah sampah, sampah selalunya kotor....Hujah mereka ialah walau pkr berkubur, namun kelompok mereka akan terus hidup.  Hidup yang bagaimana wahai puak reformis?  Hidup di mana wahai puak reformis? Hidup dengan sapa pulak wahai puak reformis?

Berbalik kepada ungkapan bahawa pemimpin UMNO yang singgah sekejap untuk menghilang rajuk, menghilang penat dalam pkr adalah sampah, aku rasa doa mereka untuk melihat pkr ghelai akan di makbulkan kerana sampah ini termasuklah pemimpin di Fuck Too mereka iaitu C I F U T   B A B I.  Inilah sampah sebenar, sampah yang paling kotor, sampah yang tidak mungkin bersih walau di kitar semula.  Sampah yang tidak boleh lagi kembali ke UMNO walaupun sebelum ini ada beberapa mangkuk menampakkan minat untuk mengutip sampah terkotor ini kembali ke dalam UMNO.

Dan aku nak CnP beberapa komen dan dailog untuk sama-sama kita 'study' siapa mereka dan apa matlamat mereka....
Dialog aku dgn amksik(reformissik?)....
amk sik so sape2 nak kuar silakan..insya...masih ramai yang kekal terutama reformis tak kurang juga puak2 UMNO yang dah kene reject dr UMNO yang nak jawatan"
amk sik sampah2 umno ni akan masuk pkr...


1.  Dari posting bertajuk Serah Borang Cara Borong.....
detguaq...
sedara mmg poyo la...
amk sik cakap dalam keadilan mmg ada sampah2 UMNO yang terbuang yang mencari kedudukan dalam PKR selepas tak dapat tempat dalam UMNO...


Dan dari perbincangan aku dgn amksik err...reformisik dapatlah kayu simpulkan bahawa kesetiaan mereka kepada pkr samada sedikit atau tiada langsung kesetiaan....tambah-tambah dengan apa yang berlaku  ketika ini.  Apa lagi yang mereka boleh harapkan dari pkr.  Atau dengan lain kata hati mereka telah lama tawar dengan pkr, dan bila sahaja UMNO Bahagian sik melalui Ketua Bahagiannnya, YB Tajuddin berjaya menggoncang gunung pkr yang telah lama bara(tunggu untuk meletus sahaja), kini nampaknya letusan berapi yang melahirkan belerang kekecewaan ahli telah mula beraksi....

0 Responses to PKR TEMPAT LUNGGOK SAMPAH!!!

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO