SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

PKR REBAH DIMAHKAMAH RAKYAT SIK!!!

Posted by Detguaq Friday, February 5, 2010

Baru sebentar tadi pemimpin AMK Sik yang aku akan sebut nama selepas ini mengumukkan pembubaran AMK cabang beliau serentak dengan pembubaran AMK Bahagian Sik.  Pembubaran ini dan dengan kes-kes yang berlaku diPKR negeri dan PKR Pusat adalah isyarat jelas bahawa PKR bukan lagi sebuah parti yang boleh di percayai oleh rakyat.

PKR sebenarnya telah lama hilang kerasionalan dalam lanskap politik Malaysia.  Perjuangan PKR yang di cetuskan atas perjuangan mempertahankan individu, nampaknya statik.  masih hanya tertumpu nasib seorang yang telah jelas rosak moralnya berbanding nasib rakyat.

Aku yakin selepas ini akan berlaku lagi pembubaran PKR diserata Malaysia, kerana rakyat kini telah terbangun dari mimpi yang skripnya diolah oleh mereka yang berkepentingan...

Aku akan edit posting ini dengan gambar-gambar ketika majlis pengumuman pembubaran dari masa kesemasa.....








SEMOGA POLITIK MALAYSIA KEMBALI KELANDASAN YANG LEBIH RASIONAL DAN STABIL

21 Responses to PKR REBAH DIMAHKAMAH RAKYAT SIK!!!

  1. Galo Says:
  2. ni lah sbb nape Anuwar xnak bsumpah laknat tp Allah Maha Mengetahui. Jgn igt dia xbersumpah maka dia dah terlepas dr hukuman Allah, Anuwar 'xjaga' nama Allah maka Allah jg sama skali xkn jaga nama Anuwar. Kau 'malu'kn Allah di mata org2 kafir & skg Nuar, Allah malukn e'kau di hadapan semua RAKYAT MALAYSIA. Tahniah Nuar.

     
  3. Anonymous Says:
  4. sudah sudah la buang masa dengan anuar tuuu

     
  5. is Says:
  6. Yang kesiannya ialah nurul izah. sebabnya daripada laporan , suami nurul izah dah pandai main belakang, sebab nak test macam pak mentuanya. tu yang sekarang ni nurul izah berjalan pun macam kembang semacam dari belakang, lubang dubur dah luas

     
  7. Anonymous Says:
  8. assalamualikum......

    ketua amk cabang sik adalah RIDHAN SYAUKANI BIN AZIZAN.....
    ridhan masih bersama amk cabang...
    in cuma sekelumit pemuda2 yg nak glemer..
    jgn rsau taw bro...
    amk bahagian sik masih ada lagi..
    jgn risau :)

     
  9. ANGAH Says:
  10. Salam....
    berminat nak kenal siapa ketua Amk cabang Sik...
    Hensemkah dia....Machokah dia..berbakatkah dia...berotakkah dia..
    bijakkah dia....opss...xperlu ditanya...jawapannya pasti semua nya tidak belaka...salam perkenalan juga dari aku yang bernama Habib Ahmad Muhaiyuddin....kenalkan diri ini...aku Timbalan Ketua AMK Cabang Sik yang dilantik secara rasmi dan Sah....adik Pian yang abang kasihi....tolonglah....kecewa atau apa saja tujuan mu,hanya allah yang tahu....tapi jangan malu dan rendahkan maruahmu....
    kita semua tahu siapa ketua sebenar....AMK SIK masik utuh dan kukuh....kami Jawatankuasa AMK SIk...tetap setia bersama dalam perjuangan demi keadilan buat semua...SALAM REFORMASI...
    ANGAH
    Timbalan Ketua AMK SIk
    Ketua SKUAD AMK KEDAH
    Setiausaha Biro Pilihanraya Amk Malaysia
    Jurulatih Akademi Keadilan (Ark)

     
  11. Anonymous Says:
  12. MALAM JUMAAT 4/2/10...ANWAR LEPAS GERAM BALUN BONTOT WAN AZIZAH...TAPI YG BEST BILA ANUWAR TANYA KARPAL SINGH PAGI TADI 5/2/10...CAN I FUCK U TODAY MR SINGH????...

    KARPAL TERGAMAM...(DLM HATI KARPAL: AKU DGN KERUSI RODA NI PUN KO NAK LIWAT...APA PUNYA NAFSU DAHHH)...PEGUAM2 YG LAIN DAH MULA MENJAUHKAN DIRI...YG TINGGAL SANKAR NAIR...JENG!JENG!

     
  13. ANGAH Says:
  14. sapa berani menyangkal bahawa aku Timb Ketua AMK yang sah....to all...kalau benar saudara sofian berani dan ada maruah....tentukan masa tarikh dan tempat,....kita berjumpa...bersemuka...berdebat secara terbuka.....itupun kalau berani la....aku boleh arrange satu program untuk kita berdebat...berani...sahut cabran aku bro

     
  15. Anonymous Says:
  16. ala angah..dorang ni x brani punye..
    bercakap tanpa fakta...
    kalau betul2 berani, sahut la cabaran...
    aku pun tggu gak n nk tgk debat ni..
    cepat la sahut..
    amk sik masih utuh di bawah pimpinan ridhan dan angah..
    lawan tetap lawan...

     
  17. Anonymous Says:
  18. salam...
    hebat sgt cabang sik smp Zahid Hamidi terpaksa turun utk jatuhkan cabang sik...utk ridan n angah...tekadkan azam...lawan tetap lawan...utk angah..sejak 1998 kita lawan...insya, kebenaran pasti datang...bubarkan amk n cabang sik???huhuhuhu...
    ketua pemuda umno sik lulusan luar negara..huhuhu...debat pun tak berani..pigi da,,

     
  19. DukeOfUMNO Says:
  20. Oooo..masalah dalaman rupa-rupanya...hehehe..

    Err..sapa tu ketua AMK? Timb. AMK? huiihhh...hebat depa tu...depa semua tu semuanya genius..bijaksana...cerdik..hensem...macho...pandai berdebat...pandai putaq sana putaq sini...hehehhe...dasat sungguh depa tuuu...hahahahhaha..

    Elok la tu...kalau hangpa hebat sgt sbg ketua sana sini..dok gila sgt jawatan...heheh..amik laaa semua jawatan tu...tuuu..nnuuu..pi tengok ketua hangpa dok ketaq teloq nuuu...dok naik turun mahkamah...elok la tu...kalau dia kantoi nanti...aku lantik hangpa dua2 org ganti...sorang jadi Anwar...sorang lagi jadi Azmin...

     
  21. Anonymous Says:
  22. ini bukan masalah dalaman la bro...
    bdk2 ni bdk2 umno...
    lu x knl, lu pandai cakap la...

    gua tgk blog lu pun gua da taw lu ni org yg camna...
    ishk ishk...
    sedey btl la puak2 umno ni..
    bkn tim ketua ngaku tim ketua...
    klu berani debat la...
    2 pun klu lu brani pian

     
  23. Detguaq Says:
  24. Hasil tarbiah B A B I.....kerjaya? Pendebat! Kelulusan? Percaya bulat-bulat kat B A B I.....

    Sedang PKR semakin suram.....
    Mereka hanya bernyawa ikan
    namun tunjuk seolah singa
    Bila mengaum giginya tiada.....

    Hari ini ahli veteran PAS selama 28 tahun masuk UMNO....

     
  25. ANGAH Says:
  26. siapa yang main isu babi ni.....Umno jugak...mcm takdak mende lain nak sebut...detguaq....hang tau ka apa yang hang cakap..apa yang hang post i blog mncerminkan siapa hang n tahap pemikiran hang.
    Bro,sebagai blogger,perlu buat posting yang bertanggungjawab...pastikan kesahihan berita baru post...ini bukan persoalan siapa punya kuasa atau siapa yang tidak berkuasa...ini persoalan menyamar dan mengaku untuk memburukkan pihak lain...
    Ini menunjukkan kebodohan hang.....Sufian yang korang gunakan merupakan suatu watak kerdil yang telah lama tidak bersama kami..tiba-tiba muncul mengaku dirinya di dalam pimpinan....Seperti aku katakan...aturkan antara Aku TImb Ketua AMK SIK vs Sufian (kononnya Timbalan Ketua AMK)....berdebat apa sahaja isu....kita lihat siapa yang benar..bukan hanya bercerita di blog sampah begini....tiada fakta reka cerita....sila layari http://tvselangor.com/v2/news-section?t=2147

     
  27. ANGAH Says:
  28. DukeofUmno...ko ni lagi gila jawatan...Dok dalam UMNO tapi nak jadi kepala buat lantikan untuk PKR lak...sian aku nengok ko ni...
    ko belajar sampai australia tak....Orang Sik sume tau....Kalau ko nak jadi hebat,tanya tajudin...dia belajar kat australia(ajak ja cakap english...dia kata:kita guna BM je la yea...) ini kenyataan....jangan menipu rakyat....ok la..nak tanya gak...
    Kalau ko nak rogol pompuan....pompuan tu kecik n lemah....pompuan tu lawan ke tak?

    a) Lawan
    b) Buka baju,gi mandi,sangkut baju dalam almari dan serah diri...

     
  29. Detguaq Says:
  30. Ini lah fobia kepada ahli-ahli pkr terutama AMK seperti Angah,
    Bila kita sebut secara akronium, maka mereka baca seperti yang mereka nampak. Angah, lenguh tangan aku nak tulis panjang-panjang nama manusia yang tak beri faedahpun kepada negara hatta sehinggitpun. Hanya selangor yang masih sanggup membayar harga sehinggit kepada B A B I. Kami tak akan beli B A B I ini walapun harfganya di kurangkan.

    Sekarang barulah aku tahu cermin apa yang Angah pakai.....patutpun macam Duke kata.....Gila jawatan....Aku kata 'gila stereng' setelah Pian lepas stereng kereta yang mula gelong dan tak boleg di baiki lagi....

     
  31. Anonymous Says:
  32. woit..pian mana ada jawatan...ni la org kata..bodoh piang...
    lu x taw sapa ada jawatan, lu pki assumption lu sndiri kan...
    pian dulu keja pun bawah angah..
    bodoh punya org..
    patut la blh jadi ahli umno...


    klu lu nk taw sapa tim amk cabang sik yg sah, lu tnya kat ketua amk kedah..
    lu tnya kat ketua cabang sik..
    lu tanya kat tim ketua amk malaysia..
    ketua amk kedah pun x knl pian ni..

    kesimpulannya, lu mmg bodoh :)

     
  33. Anonymous Says:
  34. salam...
    korang hina anwar panggil babi...?islam apa ini?
    kenapa sejak 1998-2010 belum sekali anwar dituduh rasuah melahap wang rakyat....sikit2 liwat...aku jadi saksi...akhirat nnt bila Allah bicarakan penfitnah anwar..aku yang pernah baca tuduhan ni akan jadi saksi...berjawab la korang...tuduhan liwat tak berani plak bawa g mahkamah syariah....

    kat uk student smp tolak jawatan pengerusi kelab umno...smp kelab umno terpaksa amik pengerusi umno lama sbb budak baru taknk umno..

    kelab umno nk buat progam pun kene guna nama dr maza...kalau tak mampus tak de org. lagi mau sibuk kata umno popular

    manchester uk

     
  35. Anonymous Says:
  36. ini islam hadhari..haha..
    gua da bosan la ngn kes liwat ni..
    klu gua cte kat dak2 umngok ni, dorg bukan phm bhai...
    biarla dorg ngn dorg punya intelektual yg sama ngn yb dorg 2...

    lu x jawab pun kan...
    pian x dak jawatan la bhai...
    klu brani, lu g tnya ketua amk kedah..
    pian balaci (baca org bawahan) je..ok??

    klu x phm lg, bg no tepon lu...
    kt msj2..gua terang satu2 kat lu..
    gua taw mentaliti bdk2 umngok ni camne.. :)

     
  37. Salam. Bro Anon 5.17am.


    Kata ramai yg belajar sampai ostrolia tapi otak beku...B.A.B.I. TU bukan babi yang Azizan Razak dok bela Syeikh...tapi Brother Anwar Bin Ibrahim...mana mai babi pula Syeikh....hina ka B.A.B.I.tu...mungkin juga kot pasai rakyat kata dia balun pungkok!

    Tapi maksud Det Guar tu Brother...tu..Brother tu..eemmmm..eemm !!! .cuba taya Habib Daneal bin Habib..entah apa aku lupa nama bapak dia…yang mungkin Ketua Cabang ka..ketua perdu PKR Sik …aku tak pasti sebab aku bukan pengikut Ngok (B.A.B.I) ..tu macam hangpa.
    Cuma seronok degar cerita dia dok balun…!! He..he…he!

    Kalau Brother Anon 5.17am nak tau pula Habib Daneal ni daging darah Brother Anwar Bin Ibrahim (B.A.B.I.) nak tau lagi tanya Bekas Ketua Bahagian PKR Padang Serai sebab depa tu bukan sekadar penyokong pekak serupa hangpa...tapi Depa suku sakat Brother Anwar Bin Ibrahim Sendiri..

    Bukan setakat ketua AMK,APK,KKK,LKK dan segala cabang dahan dan ranting PKR tapi perdu PKR bukan setakat jawatan pian,anggah,along alang...pegang!!

    Tapi Suku sakat Anwar sendiri pun dah tinggal perjuangan yang hangpa dok bangga lagi tu.Nak tau cerita sesekali turun la Padang Serai Kubu kuat PKR dulu..jgn tanya habib Daneal..jgn tanya Non Dayak..Wahab Negro yang PKR tuduh jadi ejen UMNO...

    Mai tanya suku sakat (B.A.B.I) sendiri..buat apa .nak tanya pian,Angah nak tanya Ketua Cabang,ketua AMk kedah mau pun Cabang Malaysia…mai tanya bekas ketua Bahagian PKR Padang Serai..Kubu kuat PKR Kedah dia tu suku sakat Habib Danael dan suku sakat Brother Anwar Bin Ibrahim…lebih tau dari Timbalan Ketua AMK SIk Ketua SKUAD AMK KEDAH Setiausaha Biro Pilihanraya Amk Malaysia
    Jurulatih Akademi Keadilan (Ark)….
    juga setakat pegang jawatan AMK,PKK,KKK tapi ketua PKR Pdg Serai suku sakat (B.A.B.I) Brother Anwar Bin Ibrahim itu sendiri…setakat Timb Ketua,Skuad AMK,Biro Pilihan Raya,Jurulatih Akedemi Keadilan nak buat apa…Semua ceritanya Indah khabr dari ropa saja…!!

     
  38. Detguaq Says:
  39. Wow!

    Din Red Indian!!!!

    Menyala dan membara komen anda....Nak londeh bab orang, akhirnya orang londeh dulu bab depa...kroneisme rupanya.....kat kat orang kroni la apa lah....ropa-ropanya adik-badik dgn B A B I....patutpin menyingga....patutpun tak payah kerja, tak payah cari projek untuk rezeki, tumpang makan duit yahudi yang di salurkan melaui Al Juburi...

    Kisah liwat hampir kepenghujung....peguambela resah mencari kelemahan teknikal(hanya senjata lapuk tu yang ada..)pakat dok cari helah untuk permainkan undang-undang...Sampai sekarangpun tak berani bersumpah...

    Whoaaa...seronok oooo banyak jawatan!!!

     
  40. Anonymous Says:
  41. salam det n din...
    korang ni tau ke yg tuduhan liwat 1 tak lekat?hujah hakim mahkmh persekutuan kata ni adalah tuduhan niat jahat...yang korang tak abis2 jaja fitnah...betul la org kata bangsa melayu ni kalau baik...kene hati2...kalau dia jahat...mmg mcm sial...

    smp ai ni tak jawab persoalan plg bsr....nape tpm org no 2 dlm negara merangkap bakal pm berjumpa mangsa rogol ni selepas dia dirogol?bila kali pwertama wartawan tanya...dijawab tak jumpa...kali ke2 ditanya dijawab urusan biasiswa (tpm urus biasiswa khas umno) kali ke3 ditanya dikata mangsa dtg mengadu dirogol...bodoh, kalau kene rogol g la spital tala jubur kat dr...bukan kat tpm...atau mangsa nk g isi borang umno kot...hehe...

    pkr pernh hilang tibalan pres, ketua amk, exco amk, su agug, adun, tp dah 10 tahun bertahan...dulu pun time 2004 umno punya syok kata pkr nk berkubur sbb cuma ada permatang pauh...skrang?

    aku belek paper kat cni dok komen mlaysia..haha...MP australia kutuk system hakim malaysia....si menteri plk bg ulasan liwat haram di malaysia...mcm la mp australia tu tak tau..nk bodoh org kg bole la....

    skrg amerika plk yg hentam kes anwar...tunggu apa kata menteri..haha..anwar agen ameriika...pasni qardawi komen...anwar agen qardawi....ngangggg

     

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    GEJUT KEDAH!!!

    GEJUT KEDAH!!!

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
    PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

    DARI PAS KE UMNO