SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

BAYANGAN GURAUAN

Posted by Detguaq Friday, February 19, 2010

Bila aku melihat keletah dan telatah murahan kj, aku boleh menilai bagaimana kerajaan akan di tala(tune) jika dia dapat memegang tampuk kekuasaan(ingat!  kuasa yang Allah bagi hanya setampuk, tok sah kira hang tu Amerika ka, Ameriku ka, Ameriki ka...kuasa yang Allah beri hanya setampuk).  Begitulah indahnya bahasa Melayu yang boleh membuat manusia insaf(kalau mahu insaf) mengenai apa sahaja perkara yang melibatkan ciptaanNya...Jadi usahlah mendabik dada jika Allah pertanggungjawabkan kuasa yang hanya setampuk.....


Jika naik masuk partipun dengan cara menciluk, nak naik dalam hiraki politikpun dengan cara ,menciluk, nak menang Ketua Setia Kat Wangpun menciluk, kendian tu nak jadi beruk demonstrasipun juga menciluk, he he he...lebih syahdu lagi nak 'skodeng' jawatan menteripun secara 'ciluk' tang kona tetapi akhirnya terbabas membelah pengadang...he eleh....

Aku selalu sebut pada kawan-kawan, inilah natijahnya bila 'stunt' dalam politik tak ikut cara yang lazim....kira-kira kategori cara 'luar tabie' lah juga ni.....luar tabie cara politiklah.....  Pada pandangan aku jika kita tidak biasa bermasyarakat dan budaya kita tidak dalam budaya bermasyarakat dan kita pula tidak dapat adaptasi cara bermasyarakat yang releven dengan tempat kita menjalani kehidupan tetiba kita mahu menjadi 'somebody' dalam politik sebelum menjadi 'everybody' kepada masyarakat....umpama rumpun kiambang.....

Dan lebih sadis lagi kalau di Sanglang terpaksa menempel pemimpin lain kerana takut kehilangan khalayak, tetapi di tempat berdemonstrasi itu pulak terpaksa hemoi dengan seorang blogger yang kononnya di cop oleh penjilat beliau sebagai tidak berharga...dan ironisnya mereka menggunakan gambar yang di tangkap secara muslihat itu sebagai bumbu untuk melariskan blog masing-masing yang aku lihat semakin hari semakin usang kerana hanya di penuhi sawang maya.....

Dan tidak kurang juga blogger-blogger yang umpama kambing yang mengalami 'piantang biang' di sebabkan terpisah terlalu lama dari pasangan menggunakan isu ini sehabis-habisnya untuk menfitnah Parpu kari kononnya sudah di beli oleh kj....he he he...rupanya itu hanyalah gula-gula kapas yang jika tak dimakanpun akann mengecut dan kalu dijamahkan tidak kekenyangan bilamana PK secara trilogi mengungkapkan rasa hatinya di blog beliau sebaik selesai sandiwara kj ketika menempel muka dalam demonstrasi menentang gangguan beberapa senator 'gila pungkoq' dari ostolia terhadap perjalanan kes tala pungkoq C I F U T  B A B I.

Tidak kurang pula blogger-blogger dapat menghidu langkah kj ini paternnya 100% sama dengan mentornya yang hampir terbakar 'mentol'nya....

Adakah apa yang belaku ini  Bayangan Gurauan atau Gangguan Bayangan (Schizophrenia)!!!!

2 Responses to BAYANGAN GURAUAN

  1. tempursakti Says:
  2. AHEMMMMMMMMMM.........APA KJ NAK HAAAA?.......

     
  3. Detguaq Says:
  4. kj nak jadi perdana menteri termuda
    mungkin dia boleh mencapai cita-cita dengan mengubah sedikit ayat berkenaan...

    kj nak jadi perdana menteri bermuda....

     

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    GEJUT KEDAH!!!

    GEJUT KEDAH!!!

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
    PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

    DARI PAS KE UMNO