SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Lebih dari 3,000 orang hadir keRumah Terbuka Dato' Zubir

Posted by detguaq12 Monday, September 19, 2011

Kalau sebelum ini program yang di uruskan oleh Datuk Zubir selaku Timbalan Pengerusi Penerangan UMNO Kedah berjaya menghimpunkan lebih dari 5,000 orang pemimpin pelbagai lapisan dalam satu program penerangan di dewan Wawasan Jitra, sehari kemudian iaitu pada 12/09/2011 yang lalu Datuk Zubir telah mengadakan pula Majlis Rumah Terbuka dikediaman beliau diKelab Cinta Sayang bermula dari pukul 5.00petang sehinggalah ke pukul 9.00 malam.  Namun kehadiran tetamu berlanjutan sehingga kepukul 1.00pagi.


Aku sendiri tiba hanya apda pukul 12.00tengahmalam kerana ada urusan lain.  Ketika tiba, beliau yang keleithan masih mampu menguntumkan sebuah senyuman sebagai tanda menghargai kehadiran aku walau telah lewat dan diluar dari jadual yang telah beliau tetapkan.  Biasalah...orang politik sememangnya begitu, mana boleh tolak tetamu yang hendak hadir memeriahkan majlis.
"Det...yang mai 3,000 orang lebih.  Dekat-dekat 4,000. Nasib baik pihak catering pandai buat telahan, jadi makan-minum mencukupi".  Itulah yang dibisikkan kepada aku.  Aku ucap tahniahlah Tok Bet.....orang tengah mau......Jangan ada orang irihati sudahlah...  Mungkin kerana sikap kesederhanaan yang ada kat Tok Bet buat orang suka, sebab ada sorang kawan aku kata kalau wajah orang yang mai kesesuatu majlis sebelum balik kalut dok cari tuan rumah denan harapan untuk bersalam dan beredar dengan penuh senyuman kepuasan, itu menunjukkan mereka ikhlas untuk hadir di majlis yang kita anjurkan.

Kawan aku ni aku ingat nak habis tang tu saja....last-loast dia tambah,"Tapi ada sorang tu MONCONG dari mola mai sampai masa nak balik!".  Aku tanya SAPA DIA???  Dia tak mau habaq pula!!! Cis!  Sampai la aku tak berani teka dan tak tau sapa!

Masa aku sampai  mereka-mereka ini antara tetamu yang masih lagi
ada dikediaman Tok Bet.

0 Responses to Lebih dari 3,000 orang hadir keRumah Terbuka Dato' Zubir

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO