SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

KOPERASI BERIS(KPBB): KERAJAAN KEDAH BERI HAMPIR RM 5,000.00 !!!

Posted by detguaq12 Sunday, September 4, 2011

Tajuk tu sebenarnya adalah berita benar.  Tetapi berita ini bukannya semasa kerajaan pr yang didominasi oleh pasrael sekarang ini, sebaliknya semasa kerajaan Kedah diterajui oleh BN.  Kerajaan yang seringkali ditohmah dan difitnah sebagai korup dan rasuah, sebaliknya berupaya memberi keuntungan empat ribu ringgit lebih, hampir-hampir ke limaribu ringgit.  Keuntungan itu pula semasa harga getah dalam liungkungan RM3.00 sekilogram.

Tetapi sekali lagi rakyat Kedah keliru dengan bentuk kaedah matemetik yang digunakan oleh kerajaan pr yang diKEPALAi oleh pasrael.  Jika ketika harga getah dalam lingkungan RM3.00 hingga RM4.00pun kerajaan zalim dan korup BN (seperti yang didakwa oleh mereka) dapat memberi keuntungan mencecah limaribu ringgit kepada ahli koperasi Beris, mengapa kerajaan bersih lagi maksum sekarang ini hanya dapat memberi hanya RM1,000  dalam  bentuk keuntungan kepada ahli-ahli KPBB pada tahun 2010 dan naik secotet kepada RM2,900 ketika harga getah hampir sekali ganda berbanding semasa kerajaan BN yang zalim dan korup dahulu.  Maksum sungguh.  Bersih lagi suci sungguh kerajaan pr yang didominasi oleh pasrael na......

Ketika terkejut dengan keuntungan yang begitu sedikit semasa menerima keuntungan pada 2010, ahli-ahli telah mendesak penjelasan dari kerajaan negeri, tetapi pihak MB yang tengah sakit kenicng maneh kronik sekarang ini hanya memberi alasan pengurus tidak pandai.  Rupa-rupanya dalam kerajaan pr sesiapa yang tidak pandaipun boleh diangkat menjadi pengurus.  Bukan calang-calang syarikat yang diurus, sebaliknya syarikat-syarikat berkaitan kerajaan negeri(SLC) seperti perbadanan ladang-ladang yang menguruskan ladang-ladang getah milik ahli KPBB bleh diurus oleh orang yang BODOH.  Dan untuk tahun 2011 pengurus yang menguruskan portfolio untuk KPBB masih berada ditakuk lama. Apakah dasar kerajaan kedah sekarang ialah biar bodoh asal sekutu lalu layak menjadi pengurus-pengurus, pengarah-pengarah dan pengerusi-pengerusi SLC?  Patutlah semakin banyak anak-anak syarikat berkaitan kerajaan negeri diujudkan walaupn keujudan anak-anak syarikat baru itu hanya membawa kerugian.  Dah dasar MB dan kerajaan untuk mengangkat BIAR BODOH ASAL SEKUTU menerajui SLC-SLC tersebut.

Dan kesannya akhirnya diterima dan ditanggung sendiri oleh Ostat Azizan sehingga terus jatuh sakit tak kebah-kebah.  Dan aku fikir amat bertepatanlah jika beliau digantikan segera, baik secara memangku jawatan MB atau dia meletak jawatan agar ada yang boleh menggantikan beliau untuk terus mentadbir negeri.


3 Responses to KOPERASI BERIS(KPBB): KERAJAAN KEDAH BERI HAMPIR RM 5,000.00 !!!

  1. Anonymous Says:
  2. diorang guna matematik yang digunakan oleh peniaga cina, bila ada untung banyak dia akan buat buat akaun jadi rugi dan director fees tetap akan dibayar banyak.

    yang jawatan nak jadi ceo tu kalau dah tak layak bila jadi kerajaan diorang ni mula akan melobi nak jawatan tapi sebenarnya tak layak tu yang jadi macam ni.

     
  3. detguaq Says:
  4. guna metamatik peniaga cina??? Wahhh...islamic sungguh!!!

     
  5. Anonymous Says:
  6. Yang dok jadi CEO sykt ladang-ladang Kedah la ni tu sepupu Ostad Azizan. Dia bagi rugi sykt pun, Ostad Azizan tak marah. Duit byk, tapi letak ketepi sbb nak byr elaun-elaun pengarah, kalau tak byr nanti pengarah-pengarah marah!!!Lagi satu, kontraktor junjungan PAS nak kena jaga jgk, nak kena byr juga!!

     

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    GEJUT KEDAH!!!

    GEJUT KEDAH!!!

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
    PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

    DARI PAS KE UMNO