SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

GADUH ATAS PERUT JE.....

Posted by detguaq12 Friday, September 23, 2011

Depa ni mana ada gaduh betul-betul.  Seglalanya diperolok-olokkan hanya untuk melihat sejauh mana akal rakyat dapat menangkap permainan politik mereka.  Baik N.Ajis mahupun Kapal Sink apaptah lagi Hamba Sex yang dilabelak nsebagao ANUgerah tuhan, semua mereka hanya hendak menguji sejauh mana kelentong mereka dapat mempengaruhi rakyat kerana sebenarnya mereka tidak layakpun untuk terajui negara

Dari malASSnyakini:

PERKASA mendakwa "pergaduhan" Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dan Karpal Singh berhubung pelaksanaan hudud cuma lakonan dan sandiwara supaya PAS meraih sokongan Melayu bagi menghadapi pilihan raya umum.

Presiden kumpulan pendesak Melayu itu Datuk Ibrahim Ali berkata, "gimik politik" itu cuba menunjukkan ketegasan PAS yang dianggap pak turut atau tentera upahan kepada DAP "untuk menghancurkan kepentingan orang Islam".

"Kenyataan tegas olok-olok dan gertak olok-olok Nik Aziz itu merujuk kepada bantahan awal Karpal Singh yang berkata, kenapa PAS timbul semula hukum hudud. 

"Bantahan Karpal itu juga adalah bantatan olok-olok untuk menzahirkan kepada orang Melayu bahawa mereka sedang bergaduh kerana hukum hudud. 

"Sifir mereka pasti orang Melayu akan sokong PAS, dan PAS sesungguhnya tidak sekali-kali akan bertanding di jawasan majoriti bukan Melayu," katanya.Seperti yang dikupas oleh blog Gelombang Wangsa Maju:BREAKING NEWS ... Nik Aziz NAFIKAN Mahu Laksana HUDUD!?

Thursday, September 22, 2011

Angin Senggugut Nik Aziz datang lagi. Yang cantiknya, penyakit yang cukup mustahil dihidapi kaum lelaki boleh berlaku kepada Nik Aziz ... Amazing!

Malahan, angin senggugut Nik Aziz datang di kala waktu pilihanraya umum semakin hampir untuk berdetik.

Agak PRU semakin hampir, angin senggugut Nik Aziz datang ... agak PRU semakin hampir, angin senggugut Nik Aziz datang! ... Tak makan obat ke Nik Aziz! 

Dan bermulalah episod merepek merapu meraban Nik Aziz mahu melaksanakan hukum hudud secepat mungkin dengan pelbagai alasan dan konotasi baru ... ubudiyah! itqan! masuliyah! Setan beranak tiap-tiap hari! Tun Dr Mahathir tak bagi! Demokrasi ... Demo Bagi, Demo Mati!SEJARAH ANGIN SENGGUGUT NIK AZIZ
Sebenarnya elok juga GWM lakarkan kembali sejarah tonggeng terbalik Nik Aziz dengan hududnya. Tuan-tuan dan puan-puan sudah mampu menilai dengan baik pendirian dan motif sebenar juak-juak Pakatan Rakyat ... 


Tobat Lahom! bukan GWM yang cakap ni! Nik Aziz yang membuat kenyataan rasmi ...

Apa pula pandangan para pemimpin Pakatan Rakyat mengenai Hudud

Aaaahh ... inilah kenyataan rasmi Ketua Pembangkang Pakatan Rakyat!Eehhh ... Pening la Nik Aziz!

Hadi Bawang kata faktor ekonomi! ... Lu kata kata tak payah paksa! ... Daud Iraqi kata bukan agenda utama parti! ... Singh is The King kata nak buat langkah mayat dia dulu! ... Nizar Komunis pulak kata tak janji pun! Al Jubs terang terang kata tak ada dalam agenda Pakatan Rakyat!

Mana satu ni! ... Satu puak hamPAS beria ria, satu puak hamPAS juga kata tak yah! ... DAP lagi ler bantah! ...PKR play safe (macam pakai kondom) !!!Tup, Tup tahun 2011 ... Al Jubs sokong sama lu! ... Kit Siang Ikan & Singh is The King mengamuk! ... Macam iklan biskut Choc Fudge! ... Sekejap Ada, Sekejap Tak Ada! ... Come On! ... Make Up Your Mind! 

0 Responses to GADUH ATAS PERUT JE.....

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO