SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

BAGAI SIREH PULANG KEGAGANG.

Posted by DETGUAQ11 Monday, September 26, 2011



UMNO dijangka kembali bertanding di Parlimen Gerik

 • PDF
zambryxxSudah jadi adat bila dekat dengan pilihan raya umum (PRU), perbincangan peruntukan kerusi pun semakin rancak kedengaran, terbaru BN dijangka menyerahkan semula kerusi Parlimen Gerik untuk ditandingi oleh wakil Umno pada PRU akan datang.
Pengerusi Barisan Nasional (BN) negeri, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir berkata calon Umno mungkin akan bertanding semula di kerusi Parlimen Gerik, yang kini disandang wakil Gerakan, pada pilihan raya akan datang.
Dalam pilihan raya lepas pemimpin Gerakan Datuk Tan Lian Hoe bertanding di kawasan tersebut mengantikan bekas ahli parlimen UMNO Datuk Dr Wan Hashim Wan Teh.
Tan Lian Hoe merupakan Timbalan Menteri Perdagangan Dalam, Koperasi dan Kepenggunaan menang selesa di kawasan hulu Perak tersebut, yang mana salah satu DUN yang ditandingi bekas Menteri Besar Datuk Seri Tajol Rosli.
Ditemui selepas majlis Hari Raya Lembaga Pertubuhan Peladang Perak di sini, Zambry berkata perbincangan masih dijalankan antara parti-parti komponen mengenai kedudukan pengagihan kerusi jika Parlimen Gerik ditandingi semula oleh Umno.
Zambry, yang juga Menteri Besar Perak, berkata demikian kepada pemberita ketika diminta mengulas kenyataan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin yang membayangkan BN akan mengekalkan status quo pembahagian kerusi parti komponen BN pada pilihan raya umum akan datang kecuali jika wujud keperluan dan persetujuan antara parti-parti komponen BN untuk bertukar kerusi.
Kerusi yang ditandingi Umno itu diserahkan kepada Gerakan pada pilihan raya 2008 selepas kerusi yang ditandingi Gerakan di Parlimen Bukit Gantang diserah kembali kepada Umno.
Gerakan bertanding di Parlimen Bukit Gantang pada 2004 selepas kerusinya di Parlimen Taiping diserahkan kepada Parti Progresif Penduduk (PPP).
Zambry berkata parti komponen BN Perak telah mencapai persefahaman mengenai perlunya pengubahsuaian tempat yang ditandingi tanpa menjejaskan status quo pembahagian kerusi.

0 Responses to BAGAI SIREH PULANG KEGAGANG.

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO