SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Lama Dah Ahli UMNO Dok Merungut.....

Posted by DETGUAQ Tuesday, September 6, 2011UMNO Kedah Anjur Program Penerangan Perdana 10 September Ini


ALOR SETAR, 6 Sept – UMNO Kedah akan menganjurkan Program Penerangan Perdana bertujuan melengkapkan jentera penerangan parti dengan pelbagai maklumat mengenai isu semasa sebagai persediaan menghadapi pilihan raya umum (PRU) ke-13 akan datang.
Pengerusi Badan Perhubungan UMNO negeri, Datuk Paduka Ahmad Bashah Md Hanipah berkata program yang berlangsung di Dewan Wawasan, Jitra pada 10 Sept ini akan disertai oleh lebih 3,000 anggota UMNO negeri ini.
“Saya berharap mereka yang menyertai program ini dapat menggunakan informasi yang diperolehi pada sesi ceramah dalam menangkis hujah parti pembangkang yang cuba menyelewengkan fakta sebenar mengenai isu semasa.
“Selain itu, peserta program bertanggungjawab memberi penerangan kepada rakyat agar lebih memahami situasi sebenar sesuatu isu yang sengaja dimanipulasi oleh pembangkang,” katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.
Pada program itu, ucapan aluan akan disampaikan oleh Ketua Penerangan UMNO Kedah Datuk Seri Jamil Khir Baharom diikuti ucaputama oleh Ahmad Bashah.
Ahmad Bashah berkata, program itu akan dihadiri Ketua Penerangan UMNO Malaysia Datuk Ahmad Maslan, manakala majlis penutup akan disempurnakan oleh Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal.
Jamuan Aidilfitri anjuran Biro Penerangan UMNO Kedah akan diadakan selepas program berkenaan.

**Sebagai tambahan oleh aku yang sering berjumpa dengan akar umbi, mereka cukup dahagakan ceramah-ceramah dari mereka yang pernah cukup rapat dengan B A B I satu ketika dulu seperti YB Zulkifli Nordin, YB Zahrain, peguam-peguam yang tidak lagi mahu mewakili B A B I setelah terhidu pembohongan yang meloyakan kerjaya mereka disamping Umi Hafilda yang kini turut ditemani oleh Kak Long beliau, malah Nallakarupan juga.  Mungkin YB Gobala ada bahan untuk dikongsi, begitu juga dengan Dato' Eskay disamping Ustaz Kamal Saidin yang cukup disegani ketokohannya.  Tidak ketinggalan adalah Dato' Paduka Othman Abdul yang sarat dengan fakta.
Sebenarnya aku percaya ramai yang hendak tampil menyumbangkan maklumat melalui ceramah, tetapi sebelum ini memang jentera penerangan UMNO terutama dibahagian-bahagian kurang kreatif kerana walaupun ceramah-ceramah telah diadakan, mungkin penceramahnya kurang terkenal atau tiada umph. Jadi dengan lampu hijau oleh BPUNK maka pihak pengerusi biro penerangan UMNO Bahagian diselruh Kedah sudah sepatutnya sepantas yang mungkin memulakan sessi ceramah bertali arus mereka untuk menangkis dakyah dan fitnah tidak berpenghujung oelh pembangkang yangsedang mabuk putrajaya.

0 Responses to Lama Dah Ahli UMNO Dok Merungut.....

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO