SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Bawa Isu Sejarah keParlimen: Bukan Idea pasrael

Posted by DETGUAQ11 Wednesday, September 7, 2011


Ura-ura untuk membawa isu sejarah Malaysia sebelum merdeka bukanlah idea pasrael sebenarnya, sebaliknya ia adalah ilham jahat dari otak syaitan yang bernama DAPig.  Sudah lama hasrat mereka untuk mengubah sejarah lampau agar menampakkan sesuatu yang berlainan dari yang telah diterima umum sejak sekian lama. 

Usaha terbaru ini dilihat adalah salah satu lagi langkah untuk terus memecahbelahkan orang Melayu setelah mereka nampak usaha-usaha untuk menggugat Melayu Islam melalui jalan agama tidak berjaya.  Kalau mereka berjaya mempengaruhi orang Melayu unmtuk percaya versi sejarah yang sedang di laungkan oleh Barua mereka yang kini selesa dengan elaun bulanan mencecah 5 angka, iaitu Timbalan Presiden pasrael 4 all, Mat Sabul, maka kekeliruan itu sudah pasti akan membuat kaum Melayu terus terpecah dan akhirnya akan berkecai.  Mana-mana bangsa didunia ini walaupun jumlah mereka besar tetapi berpecah-belah, maka senanglah orang lain untuk mengawal mereka waalupun jumlah pihak ini kecil. 

Walau kecil, dengan perpaduan utuh yang mereka tunjukkan, bukan mustahil segala agenda mereka akan berjaya tanpa banyak halangan.  Jika umat Melayu tidak mahu mengambil iktibar bagaimana bangsa Arab yang begitu besar serta mendominasi Timur Tengah dari segi kuantiti tetapi sentiasa perlu mengikut telunjuk barat, maka umat Melayu juga akan menghadapi situasi yang sama dalam masa yang paling singkat.

 Satu kejutan perlu dibuat untuk membangunkan umat \mealyu yang kini bukan sahaja di tekan dari segi ekonomi dan politik, kini mereka ditekan pula dari segi sejarah.  Siapa baruanya???

0 Responses to Bawa Isu Sejarah keParlimen: Bukan Idea pasrael

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO