SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

WALIMATULURUS

Posted by Detguaq Friday, December 19, 2008

Balik ke kampung, diatas meja komputer aku terdampar sekeping kad berwarna hitam dihiasi kerawang berwarna perak. Didalam kantung undangan itu terdapat sekeping lagi helaian berwarna jingga yang ditulis dengan lebih terperinci. Setelah ku amati kad itu bersama isinya dengan teliti, rupanya ia adalah kad undangan pekahwinan....hmm bulan-bulan dipenghujung tahun, cuti panjang persekolahan yang aku istilahkan 'Musim Mengawan'. maka tak hairanlah banyak undangan untuk menghadiri kenduri perkahwinan samada dari ibubapa ataupun dari pengantin sendiri yang aku terima.

Tetapi undangan ini aku anggap sebagai undangan istimewa pada diri aku walaupun mungkin ada orang lain yang tarafnya VIP menerima kad yang berlainan sikit, mungkin lebih cantik dan exclusive malahan mungkin juga kad yang lebih sofisekated juga diedarkan kepada VVIP, lebih cantik dari yang diterima oleh VIP tadi aku tetap menerimanya sebagai Kad Undangan yang amat istimewa kerana jika melihat taraf aku, aku hanyalah marhien UMNO yang tak punya apa-apa jawatan. Ahlul UMNO yang biasa-biasa saja.....

Sekalung Tahniah kepada Dato' Mohd Suhaimi bin Abdullah dan isterinya Datin Ir Zaleha binti Shamsudin yang akan menerima menantu yang bernama Thomas Ramadhan J Kelly yang akan didampingi secara sah menurut Islam dengan anaknda peremuan sulung beliau iaitu Satila. Semuga mereka kekal bersatu sehinggalah 'hayy' berganti maut.

Dan InsyaAllah, setelah manusia memberi gelaran Dato' selepas ini Allah pula akan menganugerahkan pangkat DATUK kepada beliau. DATUK tak berpingat tetapi bercucu.....

Aku berharap hari kenduri nanti akan meng'address'kan penyatuan seluruh pemimpin UMNO Jerai dan BN serta ahli-ahlinya kepada pihak pembangkang walaupun ianya bukan majlis politik kerana aku percaya ada juga jemputan dari kalangan mereka yang ada disebelah sana. Janganlah pula ada yang mengundurkan diri setelah dijemput.

Aku terharu atas undangan dari KBUJ ini dan insyaAllah akan hadir.....

0 Responses to WALIMATULURUS

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO