SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

BUSH DAN PAKLAH

Posted by Detguaq Tuesday, December 16, 2008

Kedua-dua mereka adalah pemimipin negara. Satu memimpin negara kuasa besar yang tunggu masa nak gugur kerana dasar negara. Yang satu lagi memimpin sebuah negara yang sembilan tahun dahulu adalah negara yang disegani dengan harapan menggunung dari rakyat agar kecemerlangan negara berterusan, namun sebaliknya negara ini menyaksikan langkah mengundur disebabkan kelemahan beliau. Akhirnya kerana tidak merasa tertekan beliau akan berundur selepas bulan Mac2009. Betulklah beliau akan berundur dari menjadi pm? Ramai yang skeptikal dna ramai pula yang yakin. Aku terpaksa berada disebelah yang yakin. Tetapi bukan kerana rela untuk berasa yakin, yakin aku adalah yakin yang dipaksa kedalam hati. Maksudnya aku juga ragu-ragu dengan flip-flopper ni. Tetapi mungkin ada sesuatu yang boleh dipelajari oleh flip-flopper ini dengan bush yang aku lihat mukanya semakin menyemakkan.

Jika tidak mahu menerima penghinaan sedemikian rupa dari rakyat yang berasa tidak selesa dengan gaya kepimpinan anda, maka saya sarankan agar anda 'stick with your words'!!! Turunlah dengan aman dari kerusi pm dengan redho dan 'cool'....jangan sehingga rakyat hangat dan tak boleh berfikir secara rasional lagi lalu bertindak melakukan tindakan dengan maksud menghina agar ianya menjadi igauan buruk sepanjang hayat.

Aku yakin sebenarnya kalau hendak ditujukan kasut itu tepat kekepala Bushpun memang boleh, tetapi yang bertindak itu bukanlah hendak betul-betul mencederakan beruk albino tu, tetapi sekadar hendak menyampaikan isyarat ala 'my way'......

Kepada flip-flopper jangan sampai ada marhien yang bertindak ala 'my way'!!! Biar saja Zaid yang menjadi kesayangan anda yang bertindak 'this is my way'.

Dan aku walaupun amat-amat gembira dan bangga diatas keberanian wartawan iraq tersebut, secaraikhlasnya tidak mahu perkara serupa walaupun dengan keadah berlainan digunakan keatas bakal mantan pm Malaysia.

Boleh dilihat di you tube!

sila klik di sini

0 Responses to BUSH DAN PAKLAH

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO