SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

PENGAMBILALIHAN IJN I

Posted by Detguaq Saturday, December 20, 2008

Jika seminggu yang lepas hati aku berbara kerana tingkah laku etnik cina, hari ini hati aku terbakar lagi dek gelagat manusia yang hatinya telah diselaputi dengan 'lemak tamak'. Dan lemak ini bukan lagi lembut sifatnya tetapi telah mengeras shingga hati sukar membuat pertimbangan yang waras lagi. Dan mereka yang empunya hati yang telah diselaputi 'lemak tamak' ini sanggup mebelakangkan roh keujudan IJN dahulu hanya kerana dendam kesumat politik tak berpenghujung dan bayangan keuntungan ringgit yang bakal dijelamkan sekiranya IJN dapat diswastakan.

Bagi aku mereka-mereka ini wajar di'tumpul'kan karier politik mereka dengan segera. Jika tidak, tidak mustahil satu lagi pencetus bakal tercipta untuk memusnahkan dominasi UMNO dalam berkerajaan( governing ). Aku dapat rasai ledakan amarah oleh rakyat akan meletup sebegitu kuat hingga bisa meranapkan kekuatan UMNO dalam menawan kembali hati rakyat dan tidak lagi mustahil jika selepas PRU akan datang UMNO benar-benar akan jadi parti pembangkang sepenuh masa. Semuga andaian aku ini tidak benar.

Jadi pada aku, pengumuman penangguhan pengambil alihan ini bukannya dapat meredakan marah rakyat, tetapi terus menyalakan rasa gelisah dalam hati mereka. Jadi sewajarnya isu ini dipadamkan terus dengan pengumuman pembatalan terus terhadap cadangan ini. Alah....bukannya rugi sesenpun pada kerajaan berbanding pembatalan Jambatan Indah.....
Jangnalah kami terus nak diperbodohkan!!!! HISSHHH!!!

0 Responses to PENGAMBILALIHAN IJN I

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO