SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

AURA.....AKU SUKA PERKATAAN TU!

Posted by Detguaq Saturday, December 27, 2008

Aku baru sudah membcaca di blog kepal nasi kepal beras yang boleh juga anda baca disini. Aku ingin juga mempunyai pandangan yang selari dengan blogger ini. Ya....UMNO wajib memikirkan diluar kotak apabila bercakap pasal pemilihan pemimpin pada PAU nanti terutamanya Timblan Presiden dan Ketua pemuda UMNO.

Benar, kita umpama restoran yang kini towkeynya perlu memikirkan menu yang ada kerana. Menu yang ada sekarang amat-amat perlukan perubahan. Tokey jangan lagi p[ercaya cakap[ tukang masak kononnya menu yang ada masih lagi dapat sambutan dari pelanggan! Pelanggan yang datang sebenarnya semakin berkurangan, malah ada yang telah dengan selamba depan-depan tokey telah pergi kerestoran yang bertentangan walaupun restoran berkenaan sebenarnya lebih teruk dari restoran ini kerana berbohong mengenai menu dan ada tukang masak dari restoran UMNO telah membocorkan resipi malahan ada yang berpindah kerestoran yang bertentangan membawa segala macam rahsia resepi yang ada dalam restoran UMNO. UMNO perlu mengubah resepi dan perlu mengubah menu!!! Terima kasih kkamdias kerana memberi analogi baru mengenai hawa kempen untuk PAU. Beliau dengan seni menyuruh perwakilan berfikir mengenai kesan jangka panjang kepada UMNO..... tapi perwakilan yang belum kekenyangan tu mahu ke baca dan insaf akan saranan kkamdias ni.....AllahuA'laam.

0 Responses to AURA.....AKU SUKA PERKATAAN TU!

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO