SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

PEMBUAT RAMALAN ADALAH SEKUTU SYAITAN!

Posted by DetGuaq7 Wednesday, December 15, 2010

Tengok ke tajuk aje dah tak boleh di terima dek akal.  dan bila TS Muhyiddin tambah kata ia adalah fitnah maka lagilah aku rasa cukup benar sekali tanggapan aku bahawa hamPASreal ini hanya mengejar undi untuk berkuasa. Bagi aku, bukan kerana Allah pun.

(gambar hiasan ini tidak ada kena mengena dengan mana-mana tukang tilik!)

Mana boleh mereka bemain ramalan!  Lupakah mereka ayat yang Baiyyan serta Mubin ini?

Wahai orang-orang yang beriman! Bahawa sesungguhnya arak, dan judi, dan pemujaan berhala, dan mengundi nasib(ramalan) dengan batang-batang anak panah, adalah (semuanya) kotor (keji) dari perbuatan Syaitan. Oleh itu hendaklah kamu menjauhinya supaya kamu berjaya.

Oppsss...rupa-rupanya perkara keji, perkara kotor kini bukan lagi larangan kepada hamPAsrael sejak lama dahulu bilamana dewatraya hamPASrael memfatwakan bahawa di bolehkan bersahabat/bersekutu dengan syaitan.  maka apabila telah bersekutu dengan syaitan, maka kerja-kerja ramal-meramal ini juga adalah sebahagian dari packagenya. Apa kata syaitan yang menjadi sekutu?

(Ibrahim/14:22)
Dan syaitan berkata, apabila perkara telah diputuskan, "Sesungguhnya Allah telah menjanjikan
kamu satu janji yang benar; dan aku menjanjikan kamu, kemudian aku memungkiri kamu, kerana aku
tidak ada kuasa terhadap kamu, melainkan aku menyeru kamu, dan kamu menyahuti aku. Maka
janganlah kamu mencela aku, tetapi celalah diri kamu sendiri; aku tidak dapat menolong kamu, dan
tidak juga kamu dapat menolong aku. Aku tidak percaya kepada persekutuan aku dengan Allah
daripada kamu dari dahulu." Bagi orang-orang yang zalim, bagi mereka, azab yang pedih


(Sekadar gambar hiasan...nak gantung?  bukan tanggungjawab aku!)


Mari kita lihat bagaimana syaitan menampakkan indah kepada sekutu-sekutunya seperti yang di jelaskan oleh Allah didalam AlQur'an nul Mubin....






(Al An'am/6:43)
Hati yang keras





(AnNaml/27:24)
Ia menjadi wali mereka setakat di dunia sahaja walaupun mereka bersekutu dengannya.

( An Nahl/16/63)
Dinampakkan komitmen selain dari Alllah seperti benar kelihatannya


(Al Ankabut/29:38)
walauupn mereka dapat  melihat dengan jelas dari mata mereka.
Wazaiyyanalahumushyaithon..... ertinya syaitan menampakkan indah....Apa yang di nampakkan indah?  Amalan-amalan orang yang bersekutu dengan syaitan, mereka di nampakkan bahawa amalan merekalah yang di redhoi Allah.

(Fatir/35:8. )
Dan apakah dengan orang, yang kejahatan daripada amalan-amalannya dinampakkan indah
baginya, supaya dia memandangnya baik? Allah menyesatkan sesiapa yang Dia mengkehendaki, dan
sesiapa yang Dia mengkehendaki, Dia memberi petunjuk; maka janganlah jiwa kamu dirugikan dengan
penyesalan ke atas mereka; sesungguhnya Allah mengetahui apa yang mereka mengerjakan.

Maka di nampakkanlah indah kepada mereka yang mengakui rela untuk bersekutu dengan syaitan bahawa mereka berupaya untuk meRAMALkan sesuatu....tepat atau tidak?  Syaitanpun tak tahu!


Tidak ada sesiapapun yang mengetahui yang Ghaib du langit dan bumi....termasuklah syaitan..... Apa barang bersekutu dengan syaitan bro!!!!

1 Responses to PEMBUAT RAMALAN ADALAH SEKUTU SYAITAN!

  1. Wake UP! Says:
  2. PAS kan memang berkawan dengan setan.

     

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

    follow me on Twitter

    GEJUT KEDAH!!!

    GEJUT KEDAH!!!

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

    SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
    PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

    DARI PAS KE UMNO