SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

NEGARAWAN TULIN

Posted by DetGuaq7 Thursday, December 16, 2010

Bila Dato' Seri Azizan Razak sudi untuk hanya menjadi penyampai anugerah grlaran Permanent LIFE Patron dan FIRST INSANIAH-IRTI 2010, ramai di kalangan blogger pembangkang melihatnya dalam skop politik yang sempit,  tetapi ada juga yang rasional.


Aku kata dalam skop politik yang sempit adalah apabila sebagai hanya orang yang tolong menyampaikan anugerah berkenaan atas kapasiti beliau sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah Kolej Insaniah, sebenarnya bukanlah berkedudukan sebagai seorang penganugerah seperti yang tertera pada tajuk satu dari blog pembangkang tersebut yang bertajuk MB Kedah Bagi Anugerah kepada Tun Mahathir, sedangkan terang-terang berita yang sah hanya menyebut sebagai hanya penyampai.

Ini menunjukkan ketokohan beliau di iktiraf melampaui barzah politik sempit.  dan ini juga adalah jawapan paling jelas bahawa kebijaksanaan Tun terus mendapat pengiktirafan atas ketulinan ilmu yang beliau miliki.  dan YAB MB Kedah juga telah menzahirkan satu sikap yang bagi aku cukup realistik bersesuaian dengan platform yang mereka hadiri,
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

He he he....ni baru nak masuk bab POLITIK!

Bukannya seperti B A B I aka ANUwar aka ANwar aka Raja Ekzos yang politiknya tidak bersempadan.  Apa saja ruang beliau akan gunakan untuk bercakap hal politik, hatta atas jemputan untuk berwacana mengenai BATIK!  Punyalah TEMA'A sehinggakan batik Malaysiapun di PERLEKEH di negara orang setelah puas memfitnah dan berbohong seperti sekutu-sekutunya dalam DAPig dan PASrael.  Dan kini setelah terbocor sikap homoseksual beliau dalam internet, beliau cuba pula mengalih tumpuan rakyat dari hal sebenar yang beliau hadapi.  Mengheret Najib dengan rakyat Mongolia lah perkara yang paling tidak beretika memancarkan sikap manusia yang tidak PERCAYA(BerIMAN) dengan Allah.

Bukankah Najib sudah bersumpah secara yang mengikut aturan Islam bahawa dia tidak langsung mengenali rakyat Mongolia berkenaan?  Bagi aku dan semua umat Islam yang berIman kepada Allah, bagi kami ianya sudah lebih dari memadai.  SUDAH CUKUP dan tidak perlu di bangkitkan lagi.  Sedangkan dia sendiri sehingga kini mengeliat berelak untuk bersumpah berhadapan dengan hanya Allah mengikut aturan Islam seperti yang di lakukan oleh YAB DS Najib.

2 Responses to NEGARAWAN TULIN

 1. Jaidil Says:
 2. Org Terdesak tahaf Giler meroyan mmg lagu tu....sejak dia bebas dari penjara itulah keje dia sampai la nie pun mash sama..cuma Allah swt x cabut je lagi nyawa Pengkhianat Negara No.1 nie..

   
 3. detguaq Says:
 4. Kerja gila dia ini ada bersangkutan juga dengan si KITOL! yang pi lepas mergasTUA liar ni dari penjara buat apa???

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO