SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

Barulah aku FAHAM......

Posted by Detguaq Thursday, December 9, 2010


Dua hari sebelum aku ke KL minggu lepas, iaitu pada 3hb Dis 2010, kalau tak salah ingatan aku, aku ada menerima SMS dari sahabat aku yang selalu berkongsi info dengan akiu.  Kali ini dia minta pandangan aku mengenai usaha kerjaan pr selangor untuk berdemo dan menyerahkan memorandum berkenaan kenaikan tarif air di Selangor  dan kempen Anti Tabung Budi yang kononnya melanggar kontrak antara SYABAS dan kerajaan Selangor.

Aku hanya menjawwab No Comment, pasal aku betul-betul sifar faham berkenaan isu berkenaan, sehinggalah aku membaca dari AIDC di sini dan sini jawapan oleh pihak SYABAS yang aku temui melaui Blog Medan Info Kita.

Setelah meneliti jawapan oleh wakil SYABAS, maka dapatlah kita memahami mengapa PUNAHSIHAT SEHINGGIT merangkap RAJA EKZOS yang merayu supaya dia di sedekahkan dengan pangkat ANUgerah melalut meraban kononnya air untuk rakyat.  Rupa-rupanya yang dia dok kalut ialah faktor negatif akibat kebodohan semasa merangka manifesto dahulu yang akhirnya menjadi perangkap lalat atau perangkap semut kepada barisan pr yang sudah semakin PENAT dan REPUT!.

___________________________________________________________________________________

Aku cuba pula singgah untuk membaca beberapa blog pembanngkang mengenai isu air untuk rakyat di Selangor yang kononnya anti kapitalis.  Mengapa hanya Usahawan Melayu sahaja yang di perlihatkan bahawa mereka ini kapitalis, peniaga bukan Melyu terutamanya bisnesman dair bangsa Cina bukan kapitaliskah?  Aku hanyanampak tindakan ini ada udang di dalam air yang perlukan oksigen.  Mengapa YDP Agong perlu melayan orang yang menolak Konsep Ketuanan Melayu ini???

1 Responses to Barulah aku FAHAM......

 1. Cg Pian Says:
 2. MOHON DI LINK KAN BLOG SAYA
  http://helangbuana.blogspot.com/
  TERIMA KASIH

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO