SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

FUYYOOO...ZAID PRESIDEN KITA WOOO...CAIYA LAH!

Posted by DetGuaq7 Wednesday, December 15, 2010

(Ini hanya gambar hiasan dan tidak sesuai untuk di gantung di mana-mana)

Rupanya itulah pencarian ZIBUK(Zaid Ibrahim Mabuk) selama ini.  Semasa dalam UMNO dahulu, paling tinggipun hanyalah Ketua Bahagian, itupun secara ponen. Kemudiannya  dapat pula secara percuma jawatan Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan...free lagi.  Kemudian tu jadi senator secara percuma dan kemudiannya secara percuma lagi dia menjadi menteri kehakiman yang paling singkat kerana ia adalah jawatan percuma.  Tanpa sedar dia menjadi BAGHAL tunggangan kj untuk menekan dan memalukan Tun Dr Mahathir padahal Baghal dan BERUK yang menungganngya salah mengukur kebijaksanaan Tun Dr Mahathir, NEGARAWAN Malaysia yang sehingga kini Allah kurniakan kesihatan yang masih baik pada peringkat umurnya dan pemikiran yang masih tajam.

Kembali bab dapat jawatan secara 'chemey' atau secara percuma(ada sedikit persamaan dengan kj yang juga dapat beberapa jawatan secara chemey).  Sekali lagi dia di terima dengan seperti orang CEMERLANG yang berjasa GEMILANG dalam politik sehingga di INGATKAN TERBILANG oleh pkr yang KEMARUK publisiti untuk menutup kote ANUwar yang KERAP TERPERANGKAP dalam JUBO mereka yang membuat perangkap(di sini menunjukkan ANUwar benar-benar MANGSA yang di perangkap!). Lalu sebaik sahaja menyertai pkr bak kata zahid hamidi satu ketika dulu, "pukul 11.59 kj menang(di menangkan secara percuma), pukul 12.00 dia di lantik menteri", maka Zaidpun di "mandi"kan dengan jawatan yang GABAN-GABAN!  Antara jawatan MEE SEGERA yang dia dapat secara FOC ialah Anggota MT pkr, AJK Biro Politik pkr pusat dan penyelaras pkr.  Eh eh eh....bukan itu sahaja pkr yang begitu terserlahnya dalan kekurangan pemimpin yang boleh di lempar segala sampah masaalah pkr di beri sekali lagi secara percuma Ketua Cabang Wangsa Maju, mungkin kerana kencingnya bercabang, atau lidahnya yang bercabang?

Setelah menyanyi dan menari kira-kira hampir setahun dalam Parti Konsert Rock(pkr) tetiba dia ingin pula memiliki secara FOC jawatan timbalan presiden pkr.  Niat hatinya utk dudukdi sebelah Kak 1Jijah tak kesampaian kerana tiada cara FOC untuk jawatan itu kecuali dia hebat kongkalikong.  Dan kongkalikongnya pula mestilah lebih KING KONG dari Assmin.  Dek kerana merajuk tak dapat eskrim pkr secara FOC dia pun lari balik rumah sambil ngadu kat mak. "Maaakkkk....nak eskim, nak eskim".  

Eh....eskim tak de...AKIM adalah.....

Setelah roh politik ZIBUK bergentayangan di ruang angkasa politik yang vakum, akhirnya AKIM tersedut ZIBUK yang sedang MABUK jawatan tertinggi mana-mana parti. Dan sebaik sahaja AKIMtersedut roh ZIBUK secara percuma, secara percuma pula AKIM yang selama ini umpama cocoon kini kembali menguet dan mengeliat-liat terbatuk dan terbersin di sebabkan tersedut ZIBUK, mungkin kerana agak berHABUK setelah lama tidak di lap politiknya.

Eh eh...dah lah dapat masuk AKIM secara FOC, lepas tu dapat jadi PRESIDEN AKIMpun FOC tup-tup FOC pula dia dah tukar AKIM jadi Parti Kesejahteraan Tanah Air.  Secara FOC pula AKIM dah jadi KITA....he he he...ZIBUK tentunya kata....ini KITA(zibuk) yang  punya!!!!  Apani?  Tak sejahterakah kira, rakyat Malaysia?  Atau dia yang tak sejahtera sebab tak dapat tempat dalam UMNO, lepas tu melantingkan diri akibat merajuk dari pkr yang terang-terang nazaknya(dok lepas-lepas je nyawa tu...) sambil nangis nak eskim.....Akhirnya penat merajuk diapun berbayar bila dapat jadi presiden secara FOC.

Yang nak kena bayar ialah ahli-ahli dan sesiapa yang nak jadi ahli ZIBUKITA!

2 Responses to FUYYOOO...ZAID PRESIDEN KITA WOOO...CAIYA LAH!

 1. Wake UP! Says:
 2. Tak naklah. ZIBUKITA tu apa kebendanya? Kalau presidennya pun asyik buat hal dalam parti lain, kita tengoklah berapa lama parti ini akan bertahan.

   
 3. DetGuaq7 Says:
 4. He he he Wake up,

  ZIBUKITA adalah ringkasan kepada Zaid Ibrahim Mabuk nk jadi Presiden parti KITA!

   

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO