SILA LAWATI BLOG DETGUAQ

SILA LAWATI BLOG DETGUAQ
BLOG INI ADALAH ALTERNATIF KEPADA BLOG PELANTAQHUJAH DAN AKAN MENGGANTIKAN BLOG PELANTAQHUJAH SETELAH PIHAK BLOGSPOT SEHINGGA KINI TIDAK 'REMOVE WARNING CONTENT' SEHINGGA MENYUKARKAN PENGUNJUNG.

Sila e-mailkan....detguaq10@gmail.com

SAYA AMAT MENGALU-ALUKAN SEBARANG MAKLUMAT YANG SAHIH DAN BERFAKTA UNTUK DI WAR-WARKAN DALAM BLOG INI DEMI UNTUK MENGEMBALIKAN KEDAH KEPADA UMNO/BN.

SILA INBOX DALAM FACEBOOK SAYA ATAU E-MAILKAN MAKLUMAT ANDA KEPADA:
detguaq10@gmail.com

Followers

Kat Sini Juga Boleh Daftar Sebagai Rakan Blog

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

HIMPUNAN JUTAAN BELIA

MIC MAHUKAN CALON DARI UMNO?

Posted by Detguaq Thursday, April 15, 2010

“Perkara ini tidak pernah berlaku dalam MIC tetapi ini yang diputuskan oleh CWC malam tadi iaitu sama ada terima nama Palanivel ataupun kami tidak mahu bertanding di Hulu Selangor kali ini, biar Umno meletakkan calon,” kata seorang anggota CWC kepada The Malaysian Insider.

***********************************************************************************
Apa barang ni?  Apa hal ni?  Apa cerita ni?  Apakalobang Ni?

Inilah persoalan yang berlegar-legar di kalbu bila diktaktor dalam kelompok kecil India yang partinya sendiripun terumbang-ambing tiba-tiba mengugut sambil merajuk?  Kalau seorang yang betul-betul berpengalaman, tentulah diktaktor kepada sebilangan kecil kaumn India ini tahu menurut keputusan ramai.  Ini asyik-asyik nak pertahan kawan yang nak di angkat beliau sebagai pengganti kediktaktorannya.

Apakah generasi baru kaum India benar-benar mahu menurut perintah diktaktor yang di tempat. gelanggang dan rumahnya sendiripun dia KALAH?  Jadi adakah wajar kita menurut paksaan dari "looser"? Pi mampuih la!!!!

Tidak ada perasaan penghargaan sikitkah?  Tidak ada terasa sikit penghormatankah?  Tidak ada sikap penilaian yang jernihkah terhadap Pengerusi Barisan nasional Pusat yang juga Perdana Menteri Malaysia, Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak?????  Hoi Sammy yang sepatutnya jadi sami, ini bukan Abdullah Badawi tau!  Dia tahu apa yang dia lakukan, setiap langkah yang di ambil aku percaya sudah di lakukan kajian mendalam, sudah di ambil kira setiap aspek, bukan nak dengar kata hang sorang sahaja, yang kemudiannya menggunakan orang yang hang boleh upah untuk julang ugutan hang!
Rupa-rupanya dalam MIC hanya ada Sammy Vellu dan Palanivel sahaja pemimpinnya. Orang lain yang bayar yuran, tetapi jika ada kelayakan pada mata rakyat, yang berdenyut nadi bergedegup jantung, mencair hati untuk di nobatkan sebagai calon rupanya bukan ahli MIC walaupun membayar yuran dan berkhidmat untuk parti seperti Mugilan.Benarkah dakwaan sam e no value ini bahawa Mugilan adlah peroska parti?  Atau sebenarnya hanya merosak perancangan dia untuk mewariskan kepimpinan MIC kepada balacinya yang akan di ikat setiap anggotanya seperti "puppet with the string" apabila beliau terpaksa(dan di paksa) berambus dari kerusi tertinggi MIC?

Rupa-rupanya laungan Transformasi dalam BN hanya di sambut oleh UMNO, manakala MIC masih lagi bermimPI dan berkhayal bahawa sammy masih hebat seperti dulu.  Hebat? Hebat beliau hanya dalam kelompok kecil yang beliau biayai sahaja.  Manakala transformasi dalam MCA sendiri terus kabur, kerana yang berkaku hanya transisi.  Baik sikit dari MIC kerana bukan setakat transisi, malah transormasi masih jauh dari jangkauan kerana beku dengan PERANGAI si TUA TAK SEDAR DIRI tu!

**MUGILAN pun MUNGIL juga sebagai CALON, setelah KAMAL dah tak JANTAN lagi!!!

0 Responses to MIC MAHUKAN CALON DARI UMNO?

Post a Comment

Adap biarlah beradat

Mengenai Aku

Luahan serta pandangan dari sudut rakyat marhien. Rakyat yang akarnya adalah Melayu dan melayu itu adalah akar Tanah ini.

Tanah ini Melayu Nusantara yang punya, tetapi adat Melayu melayan tetamu umpama sedarah, melindung sahabat umpama se bapa, menyuap kawan umpama se ibu.

Adat Melayu juga bila tertindas bangun membingkas, bila di tekan bangkit melawan bila di hina terpa membela.

Fahamilah.....
Dalam adat ada kelembutan,
Dalam pendirian ada ketegasan.


Flag Counter

free counters
Related Posts with Thumbnails

BLOG ARCHIVES

BERANI BERUBAH!!!

BERANI BERUBAH!!!

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

DENYUT NADI BLOGGER PRO UMNO

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan
Maklumat di Dahulukan Fakta di Utamakan

PAPA DOLL

PAPA DOLL

BANTU KJ KELUAR UMNO

INDIKATOR

Jurublog berharap undian di atas dapat membantu memberi petunjuk kepada kj, itupun atas kenyataan oeh kj bahawa beliau akan keluar dari UMNO sekiranya ramai ahli UMNO sertai PERKASA. Inilah sahaja jasa kecil saya untuk bantu kj keluar dari UMNO.
**Ikhlas**

Twitter

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

Haramkan Parti Imigran Penjajah!

BOIKOT OLD TOWN

BOIKOT OLD TOWN

TANAK BUBUR

Twitter Updates

  follow me on Twitter

  GEJUT KEDAH!!!

  GEJUT KEDAH!!!

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA

  SATU SEKOLAH UNTUK SEMUA
  PLEASE SIGN THE PETITION FOR SSS. Click The Logo and you'll be directed to the petition.

  DARI PAS KE UMNO